Richard Strauss (Max Liebermann, 1918)

Richard Strauss (Max Liebermann, 1918)

Annemarie Kremer (Frank Doorhof)

Annemarie Kremer (Frank Doorhof)

Essen, Duitsland
10 maart 2019 t/m 10 maart 2019
Salome
Strauss' vertolking van Wildes scandaleuze toneelstuk

Oscar Wilde schreef een scandaleus toneelstuk over Salome die voor haar oom Herodes best de dans van de zeven sluiers wil opvoeren, mits dan ook haar wens wordt vervuld: het hoofd van Johannes de Doper. Als ze hem niet levend kan krijgen, dan maar dood. De combinatie van een Bijbelverhaal met erotiek en moord zorgden indertijd voor geschokte reacties; het verbod op Wildes toneelstuk hield in Engeland zelfs tot aan de jaren '30 aan. In het Aalto-Theater met de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer als Salome.

Volgeboekt  
Basisreissom: € 127,50

Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater. In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider.
Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.

De voorstelling begint om 16.30 uur.

In het seizoen 2018-2019 biedt MUSICO Reizen u wederom de gelegenheid een abonnement te nemen op onze eendaagse operareizen. Vanaf drie opera’s (verschillende titels) betaalt u € 112,50 in plaats van € 127,50 per operareis en vanaf vijf opera’s € 95,=. Indien u alle 11 voorstellingen bijwoont, bedraagt de abonnementsprijs € 85,=. De abonnementsprijzen gelden alleen als u zich voor minimaal drie verschillende voorstellingen tegelijkertijd aanmeldt, voorafgaand aan de eerste opera uit uw abonnement.

Bestel hier uw abonnement eendaagse reizen.

Opera
  • zondag 10 maart 2019 Salome
  • Aalto-Musiktheater (Essen)
  • Richard Strauss Salome (opera)
  • Uitvoerenden:
    • sopraan Annemarie Kremer (Salome)
    • dirigent Tomáš Netopil
  • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 10 maart 2019 € 127,50
Eenpersoonstoeslag € 0,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Salome (10 maart 2019) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar het Aalto-Theater in Essen v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Ongeveer 1 uur voor aanvang van de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant of in het theater

Abonnement operareizen:

Het boeken van een eendaagse reis kost € 127,50. U kunt echter ook een abonnement nemen op onze eendaagse reizen. Vanaf drie opera’s (verschillende titels) betaalt u € 112,50 per operareis en vanaf vijf opera’s € 95,=. Indien u alle elf voorstellingen bijwoont, bedraagt de abonnementsprijs € 85,= per voorstelling. De abonnementsprijzen gelden alleen als u zich voor minimaal drie verschillende voorstellingen tegelijkertijd aanmeldt, voorafgaand aan de eerste opera uit uw abonnement.


Bestel hier uw abonnement eendaagse reizen.


Vertrektijden:

Den Haag: 12.00 uur
Amsterdam Sloterdijk: 12.15 uur (u wordt hier met de taxi opgehaald)
Utrecht: 13.00 uur
Drierbergen-Zeist: 13.15 uur
Arnhem: 14.00 uur
Aanvang voorstelling: 16.30 uur

Verwacht einde van de voorstelling: ca 18.45 uur
Aankomst Arnhem: ca 20.45 uur
Aankomst Driebergen-Zeist: ca 21.30 uur
Aankomst Utrecht: ca 21.45 uur
Aankomst Amsterdam per taxi: ca 22.30 uur
Aankomst Den Haag: ca 22.45 uur

Deskundige reisleiding

De reisleiding bij MUSICO Reizen is van een grote meerwaarde op onze muziekreizen. Over het algemeen wordt u begeleid door musici, musicologen, muziekkenners of kunsthistorici. Naast de inhoudelijke en muzikale begeleiding op de reis zorgen ze ook voor een prettige sfeer en hebben ze aandacht voor alle deelnemers. Ze laten u optimaal genieten van al het moois en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de reis.
Kijk regelmatig op onze website of de reisleiding van deze reis al bekend is.