Kerk van de Verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Kerk van de Verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Peterhof, Sint-Petersburg

Peterhof, Sint-Petersburg

Sint Isaac Kathedraal, Sint-Petersburg

Sint Isaac Kathedraal, Sint-Petersburg

Sint-Petersburg, Rusland
18 april 2019 t/m 22 april 2019
Sint-Petersburg
Openluchtmuseum en een architectonisch kunstwerk

• Sint-Petersburg, de meest Europese stad van Rusland
• Voorstellingen in de drie zalen van het Mariinsky Theater
• Russisch ballet, Italiaans operadrama & een Mozartiaanse klassieker

Nu onderweg  
Basisreissom: € 1.395,00

Donderdag 18 april vliegen we aan het einde van de ochtend rechtstreeks naar Sint-Petersburg, waar we onze intrek nemen in het uitstekende vijfsterrenhotel Palace Bridge, gelegen op het eiland Vasilevski, op loopafstand de Hermitage Museum en de straat Nevski Prospekt.

Vrijdag 19 april maken we uitgebreid kennis met Sint-Petersburg. De stad, die voor 1991 nog Leningrad heette, is ongetwijfeld de meest Europese stad van Rusland. Sint-Petersburg is in de eerste plaats natuurlijk de stad van Peter de Grote. Deze eigenzinnige tsaar stichtte de stad in 1703 waarbij hij zich liet inspireren door Amsterdam. Vooral de tsaristische periode heeft haar stempel op de stad gedrukt. Iedere tsaar of tsarina had natuurlijk zijn eigen smaak en liet uit megalomanie de stad volbouwen. Tot de mooiste monumenten van Sint-Petersburg behoren onder meer de Hermitage, de Sint Isaac Kathedraal, het Alexander Nevski-klooster, de Kerk van de Verlosser op het Bloed en het Zomerpaleis. Dwars door de stad loopt de meest beroemde straat van Rusland, de vier kilometer lange Nevski Prospekt, die langs weerszijden imponeert met prachtige bouwwerken. ’s Avonds kunt u in het Mariinsky Theater het ballet Het zwanenmeer van Tsjaikovski bijwonen.

Zaterdag 20 april brengen we ’s ochtends een bezoek aan de Sint Isaac Kathedraal. Al van ver doemt de markante koepel van deze prachtige russisch-orthodoxe kathedraal op. Rondom de koepel zijn nog eens twaalf beelden van engelen geplaatst die werden ontworpen door Josef Hermann. Er is ruim veertig jaar gebouwd aan dit prachtig bouwwerk. ’s Middags staat in het Concertgebouw van het Mariinsky Theater - een ontwerp van de Franse architect Xavier Fabre uit 2006 waar zowel concerten als opera-opvoeringen gegeven kunnen worden – Mozarts Le nozze di Figaro op het programma.

Zondag 21 april staat een bezoek aan de Hermitage, één van de beroemdste musea ter wereld en het grootste museum van Rusland, op het programma. Het museum ontstond in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote. De uitgebreide collectie omvat ongeveer 2,7 miljoen kunstwerken met een verzameling werken uit de oudheid, de middeleeuwen en latere tijden, zowel uit het oosten als uit het westen. In Mariinsky II, de tweede operazaal van Sint-Petersburg en geopend in 2013, kunt u een opvoering van Verdi’s Rigoletto bijwonen.

Maandag 22 april sluiten we deze Rusland-reis af met een vaartocht over de grachten van Sint-Petersburg. U vaart langs de monumenten van de stad aan de oevers van de Neva. Aan het eind van de middag vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Nederland.

Ballet
 • vrijdag 19 april 2019 Het zwanenmeer
 • Mariinsky Theater (Sint-Petersburg)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Het zwanenmeer (ballet)
 • Prijs: € 136,00
Opera
 • zaterdag 20 april 2019 Le nozze di Figaro
 • Mariinsky Concertgebouw (Sint-Petersburg)
 • Wolfgang Amadeus Mozart Le nozze di Figaro (opera)
 • Prijs: € 37,00
Opera
 • zondag 21 april 2019 Rigoletto
 • Mariinsky Theater (Sint-Petersburg)
 • Giuseppe Verdi Rigoletto (opera)
 • Prijs: € 69,00
Solo Sokos Hotel Palace Bridge

Palace BridgeHet vijfsterren Solo Sokos Hotel Palace Bridge ligt op het eiland Vasilevskiy, op 15 minuten lopen van het Hermitage Museum en de straat Nevski Prospekt. Het hotel combineert een centrale locatie in de stad met de faciliteiten van een wellnessresort.

De Palace Bridge Wellness Club beschikt over een binnenzwembad, 8 verschillende sauna's en een sneeuwparadijs met een temperatuur van -15 °C. U kunt hier genieten van de THANN Day Spa en tal van trainingen volgen in het fitnesscentrum van het hotel. Op de 2e verdieping bevindt zich een overdekte golfbaan. de Gorki Golf Club.

Het Solo Sokos Hotel Palace Bridge biedt ruime kamers met een flatscreen-tv en een marmeren badkamer met een krachtige douche. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi.

De accommodatie heeft ook diverse eigen restaurants en cafés. Het Sevilla Restaurant serveert Europese gerechten, en het restaurant Dans Le Noir biedt gastronomisch eten in complete duisternis. Bij de Bridges bar kunt u terecht voor een kopje koffie en diverse snacks. De Spa-bar biedt lichte maaltijden en cocktails. Voor een gezond ontbijt en lunch kunt u naar het Garden Café.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 18 april 2019 € 1.395,00
Eenpersoonstoeslag € 96,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Het zwanenmeer (19 april 2019) € 136,00
Le nozze di Figaro (20 april 2019) € 37,00
Rigoletto (21 april 2019) € 69,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 5-sterren Hotel Palace Bridge in Sint-Petersburg
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Visumaanvraag (t.w.v. € 95,=)
• Deskundige reisleiding

Meer informatie over het visum voor Rusland:
Voor uw visumaanvraag gaan we ervan uit dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. Mocht dat niet zo zijn, dan dient u vooraf met ons kantoor contact op te nemen.

Voor uw visumaavrnaag zijn de volgende gegevens nodig:
• Polisnummer van uw zorgverzekering, alsmede een verklaring van deze waarop staat dat voor de aanvrager voor de visumdata dekking is in de Russische Federatie.
• Een geldig paspoort. Let op: dit dient nog 6 maanden geldig te zijn na het vervallen van het visum, en dient tevens twee naast elkaar gelegen lege pagina's te hebben voor het plaatsen van het visum.
• Een pasfoto waarin u recht in de camera kijkt (de foto moet voldoen aan de eis van een pasfoto voor uw paspoort).

MUSICO Reizen verzorgt het digitale aanvraag-proces en laat de visa in de paspoorten plaatsen door het Russische Consulaat. U wordt tijdig geïnformeerd over de te volgen procedure.

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Donderdag 18 april, 13:00 uur - 16:50 uur (Amsterdam - Sint-Petersburg), vluchtnummer: KL1395
Maandag 22 april, 17:45 uur - 19:40 uur (Sint-Petersburg - Amsterdam), vluchtnummer: KL1396

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Michel Khalifa

“Doe je ding”, had een docent mij ooit aangeraden. Ik heb zijn advies gevolgd, zij het met tien jaar vertraging. Op mijn 28ste meldde ik me aan bij de opleiding Muziekwetenschap van de Universiteit Utrecht. Na een eerste studie bedrijfskunde in Parijs had ik zeven jaar bij een Franse multinational gewerkt, waarvan de laatste drie in Nederland. Maar de muziek bleef trekken, want muziek is altijd mijn ding geweest. Als kind kon ik urenlang naar Bach luisteren, turend naar de platenspeler die deze wonderlijke klanken voortbracht. Ik heb daarna vijftien jaar viool gespeeld en bijna twintig jaar in amateurkoren gezongen, met meer enthousiasme dan talent.
Mijn overstap van het bedrijfsleven naar de muziekwereld was een schot in de roos. In Utrecht heb ik zeven heerlijke studiejaren gehad, aangevuld met extra vakken elders. Ik heb ook twee zomers lang een geweldige bijbaan gehad als rondleider op de Domtoren. Na mijn afstuderen in april 2000 kon ik meteen aan het werk als zelfstandige musicoloog, een niet vastomlijnd beroep dat tientallen soorten activiteiten omvat. Het sleutelwoord in mijn geval is communiceren. Ik schrijf toelichtingen voor orkesten en concertzalen, artikelen voor muziektijdschriften en Het Parool. Daarnaast verzorg ik concertinleidingen en cursussen over muziekgeschiedenis, een prachtig vak dat ik ook aan het Conservatorium van Amsterdam doceer. Mijn muzikale belangstelling is breed, van middeleeuws tot hedendaags, van kamermuziek tot opera. En omdat ik graag reis, als gastheer optreed en muzikale indrukken deel met gelijkgestemde mensen, heb ik in de zomer van 2008 contact gezocht met Taco Stronks en Remco Roovers, die hun team van muzikale reisleiders aan het versterken waren.
Ik verwacht veel van deze nieuwe ervaring. Mooie reizen en spannende voorstellingen natuurlijk, maar ook en vooral fijne contacten met u, de deelnemers. Ik stel mijn muzikale kennis en ervaring graag tot uw beschikking. Andersom heb ik veel belangstelling voor uw eigen mening, want artistieke smaken verschillen en vullen elkaar aan. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten bij MUSICO Reizen.

Lees ook het interview met Michel Khalifa.