Kerk van de Verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Kerk van de Verlosser op het bloed, Sint-Petersburg

Ravil Isliamov, Ilya Papoyan, Valery Gergiev

Ravil Isliamov, Ilya Papoyan, Valery Gergiev

Barnsteenkamer in het Catharinapaleis, Sint-Petersburg

Barnsteenkamer in het Catharinapaleis, Sint-Petersburg

Sint Isaac Kathedraal, Sint-Petersburg

Sint Isaac Kathedraal, Sint-Petersburg

Sint-Petersburg, Rusland
06 april 2020 t/m 11 april 2020
Sint-Petersburg
Opera in het Mariinsky Theater

• Sint-Petersburg, de meest Europese stad van Rusland
• Voorstellingen in de drie zalen van het Mariinsky Theater
• Het meesterwerk van de Russische opera: Boris Godoenov van Moessorgski
• Excursies naar de Hermitage & de Barnsteenkamer in het Catharinapaleis

Nog 3 plaatsen  
Basisreissom: € 1.395,00

Maandag 6 april vliegen we rechtstreeks naar Sint-Petersburg, waar we onze intrek nemen in het uitstekende vijfsterrenhotel Palace Bridge, gelegen op het eiland Vasilevski, op loopafstand de Hermitage Museum en de straat Nevski Prospekt.

Dinsdag 7 april
maken we uitgebreid kennis met Sint-Petersburg. De stad, die voor 1991 nog Leningrad heette, is ongetwijfeld de meest Europese stad van Rusland. Sint-Petersburg is in de eerste plaats natuurlijk de stad van Peter de Grote. Deze eigenzinnige tsaar stichtte de stad in 1703 waarbij hij zich liet inspireren door Amsterdam. Vooral de tsaristische periode heeft haar stempel op de stad gedrukt. Iedere tsaar of tsarina had natuurlijk zijn eigen smaak en liet uit megalomanie de stad volbouwen. Tot de mooiste monumenten van Sint-Petersburg behoren onder meer de Hermitage, de Sint Isaac Kathedraal, het Alexander Nevski-klooster, de Kerk van de Verlosser op het Bloed en het Zomerpaleis. Dwars door de stad loopt de meest beroemde straat van Rusland, de vier kilometer lange Nevski Prospekt, die langs weerszijden imponeert met prachtige bouwwerken.
’s Avonds kunt u in het Mariinsky Theater de opera Boris Godoenov van Moessorgski bijwonen. Boris Godoenov wordt inmiddels beschouwd als een meesterwerk in de Russische muziek. Het Mariinksy Theater verwierp de opera echter tot twee keer toe, omdat het te gedurfd was, te nieuwerwets. Pas nadat leden van Mariinksy Theater in Sint-Petersburg op eigen gelegenheid en met groot succes delen van de opera hadden uitgevoerd, ging het theater in 1874 overstag. Toch bleef men aan de opera schaven. Zowel Rimski-Korsakov als Sjostakovitsj schreven een nieuwe orkestratie en gingen daarbij soms voorbij aan de intenties van Moessorgski. Moessorgski wilde vooral de emoties van zijn hoofdrolspelers laten horen die als individuen tegenover de machtige stemmen van het volk staan.

Woensdag 8 april staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, één van de beroemdste musea ter wereld en het grootste museum van Rusland. Het museum- gevestigd in het winterpaleis van Peter de Grote - ontstond in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote. De uitgebreide collectie omvat ongeveer 2,7 miljoen kunstwerken met een verzameling werken uit de oudheid, de middeleeuwen en latere tijden, zowel uit het oosten als uit het westen. 's Avonds kunt u in de prachtige Philharmonia een kamermuziekconcert bijwonen, met op het programma muziek van Mozart, Beethoven en Reicha.

Donderdag 9 april gaan we naar het plaatsje Poesjkin dat net ten zuiden van de stad ligt (en vroeger Tsarskoe Selo heette). Hier ligt het Catharinapaleis. Dit was aanvankelijk een bescheiden paleis maar tsarina Elisabeth, de dochter van Catharina, liet er in het midden van de 18e eeuw de huidige, extravagante, barokke residentie van maken. Het pronkstuk van haar verbouwing is de wereldberoemde barnsteenkamer. In Mariinsky II, de tweede operazaal van Sint-Petersburg en geopend in 2013, kunt u een opvoering van Verdi’s komische opera Falstaff bijwonen.

Vrijdag 10 april krijgen we een rondleiding door het Russisch Museum. Dit museum heeft de grootste collectie Russische kunst ter wereld, variërend van eeuwenoude iconen tot werk van Ilja Repin en Malevitsj. De basis is gelegd door tsaar Nicolaas II die van het neoklassieke Mikhailovsky Paleis een museum maakte. Hij deed dat om zijn vader, tsaar Alexander III, te eren die een groot liefhebber van kunst was maar wiens ideeën voor een museum niet gerealiseerd konden worden. In het Concertgebouw dirigeert Valery Gergiev 's avonds 'zijn' Mariinsky Orkest in werken van Sibelius en Prokofjev.

Zaterdag 11 april sluiten we deze Rusland-reis af met een bezoek aan de Sint Isaac Kathedraal. Al van ver doemt de markante koepel van deze prachtige Russisch-orthodoxe kathedraal op. Rondom de koepel zijn nog eens twaalf beelden van engelen geplaatst die werden ontworpen door Josef Hermann. Er is ruim veertig jaar gebouwd aan dit prachtige bouwwerk. 's Middags vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Nederland.

Opera
 • dinsdag 07 april 2020 Boris Godoenov
 • Mariinsky Theater (Sint-Petersburg)
 • Modest Moessorgski Boris Godoenov (opera)
 • Prijs: € 61,00
Concert
 • woensdag 08 april 2020 Kamermuziek in de Philharmonia
 • Philharmonia (Sint-Petersburg)
 • - Mozart: Hoornkwintet
  - Beethoven: Septet
  - Reicha: Kwintet voor hobo en strijkers

 • Prijs: inbegrepen
Opera
 • donderdag 09 april 2020 Falstaff
 • Mariinsky II (Sint-Petersburg)
 • Giuseppe Verdi Falstaff (opera)
 • Prijs: € 45,00
Concert
 • vrijdag 10 april 2020 Mariinsky Orkest/Valery Gergiev
 • Mariinsky Concertgebouw (Sint-Petersburg)
 • - Sibelius: Vioolconcert
  - Prokofiev: Derde Pianoconcert

 • Uitvoerenden:
  • dirigent Valery Gergiev
  • violist Ravil Isliamov
  • pianist Ilya Papoyan
 • Prijs: € 42,00
Solo Sokos Hotel Palace Bridge

Palace BridgeHet vijfsterren Solo Sokos Hotel Palace Bridge ligt op het eiland Vasilevskiy, op 15 minuten lopen van het Hermitage Museum en de straat Nevski Prospekt. Het hotel combineert een centrale locatie in de stad met de faciliteiten van een wellnessresort.

De Palace Bridge Wellness Club beschikt over een binnenzwembad, 8 verschillende sauna's en een sneeuwparadijs met een temperatuur van -15 °C. U kunt hier genieten van de THANN Day Spa en tal van trainingen volgen in het fitnesscentrum van het hotel. Op de 2e verdieping bevindt zich een overdekte golfbaan. de Gorki Golf Club.

Het Solo Sokos Hotel Palace Bridge biedt ruime kamers met een flatscreen-tv en een marmeren badkamer met een krachtige douche. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi.

De accommodatie heeft ook diverse eigen restaurants en cafés. Het Sevilla Restaurant serveert Europese gerechten, en het restaurant Dans Le Noir biedt gastronomisch eten in complete duisternis. Bij de Bridges bar kunt u terecht voor een kopje koffie en diverse snacks. De Spa-bar biedt lichte maaltijden en cocktails. Voor een gezond ontbijt en lunch kunt u naar het Garden Café.

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 06 april 2020 € 1.395,00
Eenpersoonstoeslag € 150,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Boris Godoenov (07 april 2020) € 61,00
Kamermuziek in de Philharmonia (08 april 2020) incl.
Falstaff (09 april 2020) € 45,00
Mariinsky Orkest/Valery Gergiev (10 april 2020) € 42,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 5 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 5-sterren Hotel Palace Bridge in Sint-Petersburg • 5 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage
• Visumaanvraag
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Maandag 6 april, 13:00 uur - 16:50 uur (Amsterdam - Sint-Petersburg), vluchtnummer: KL1395
Zaterdag 11 april april, 17:45 uur - 19:40 uur (Sint-Petersburg - Amsterdam), vluchtnummer: KL1396

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Saskia Cohen

Van jongs af aan speelt muziek een grote rol voor mij. Thuis werd veel gezongen, naar muziek geluisterd en gemusiceerd. Mijn vader woonde een groot deel van de jaren vijftig en zestig in New York en New Jersey en kwam naar Europa met een vracht platen, een brede collectie die na het huwelijk van mijn ouders verder werd aangevuld. Symfonieën en kamermuziek, veel jazz door grootheden die mijn vader in New Yorkse clubs had leren kennen, maar ook Oum Kalthoum en Fairuz: de platenverzameling van mijn ouders was een muzikale melting pot die mijn zus en ik met groot enthousiasme van voor naar achter doorwerkten. Mijn moeder stimuleerde onze actieve muzikale vorming en jarenlang speelde ik blokfluit, maar proefde ik ook aan viool-, gitaar- en saxofoonlessen.

Toen ik kunstgeschiedenis ging studeren braken nieuwe tijden aan. Ik raakte verslingerd aan opera- en concertbezoek, niet alleen in Amsterdam waar ik nu woonde, maar ook in Italië waar ik voor mijn studie en promotieonderzoek vaak verbleef. De zaterdagmiddag-concerten in het Florentijnse Teatro della Pergola werden een vaste welkome afleiding en telkens als ik een nieuwe stad bezocht probeerde ik een opera bij te wonen. Mijn liefde voor opera en liedkunst bracht mij ook weer zelf aan het zingen. Sinds tien jaar ben ik lid van Toonkunstkoor Amsterdam en volg ik zanglessen.

Tegenwoordig werk ik als docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik daarnaast een eigen bureau voor kunsthistorisch onderzoek, tekstproductie en tentoonstellingen. Mijn kunsthistorische achtergrond maakt dat ik mij graag verdiep in de dwarsverbanden tussen beeldende kunst en muziek. En of het nou komt door de eclectische platencollectie van mijn ouders, ik ben nog steeds een muzikale alleseter die zich graag laat verrassen door een divers aanbod. Het is dan ook een bijzonder voorrecht om voor MUSICO Reizen precies datgene te mogen doen waaraan ik al zoveel jaren plezier beleef: op reis voor opera- en concertbezoek, het in goed gezelschap bezoeken van musea en collecties en het delen van mijn liefde voor muziek en kunst.