Drottningholm
Gegarandeerd vertrek

Drottningholm

Vittorio Ghielmi
Gegarandeerd vertrek

Vittorio Ghielmi

Vasa (detail), Stockholm
Gegarandeerd vertrek

Vasa (detail), Stockholm

Theater Confidencen, Stockholm
Gegarandeerd vertrek

Theater Confidencen, Stockholm

4-daagse vliegtuigreis naar

Stockholm, Zweden
03 augustus 2018 t/m 06 augustus 2018
Stockholm & Drottningholm
Opera in originele theaters

• Drottningholm, een vergeten baroktheater
• Confidencen, oudste rococotheater van Zweden
• Barokopera’s van Rameau en Gluck

Nog 1 plaats  
Basisreissom: € 1.255,00

Vrijdag 3 augustus vliegen we per rechtstreekse KLM-vlucht naar Stockholm waar we onze intrek nemen in Hotel Drottning Kristina, gevestigd in twee 19e-eeuwse gebouwen. ‘s Middags bezoeken we het Stadshuset, de plek waar het jaarlijkse banket plaatsvindt ter ere van de Nobelprijswinnaars.

Zaterdag 4 augustus verkennen we onder leiding van een gids Stockholm. De stad telt met haar randsteden bijna twee miljoen inwoners, maar heeft nog altijd de gezelligheid van een kleine stad. Het begon allemaal met Gamla Stan, de oude binnenstad, die goed bewaard is gebleven. ’s Middags gaan we naar Theater Confidencen - het oudste rococotheater van Zweden, gelegen in het park rondom het Ulriksdal Paleis. In het theater wordt de opera Orfeo ed Euridice opgevoerd. In de versie van Gluck heeft de oude mythe over de almacht van de muziek een happy end. De god Amor persoonlijk ontfermt zich over de zanger en Orpheus krijgt zijn geliefde Euridice terug uit de onderwereld waar ze naar toe was afgevoerd.

Zondag 5 augustus varen we door de archipel van Stockholm, een verzameling van bijna 30.000 eilanden, naar Drottningholm. Dit paleizencomplex wordt ook wel beschouwd als het Versailles van Zweden. Er is een groot park, een Chinees paviljoen (Kina Slott) en een oud slottheater. Deze gebouwen behoren allemaal tot het UNESCO Werelderfgoed. Het slottheater is een van de best bewaarde baroktheaters in Europa. Zijn hoogtepunt beleefde het theater in de 18e eeuw onder koning Gustaaf III, die zelf voor het theater schreef en zelfs als toneelspeler optrad. Na zijn dood raakte het theater in vergetelheid; het werd pas aan het begin van de 20e eeuw herontdekt en gerenoveerd. In het oude baroktheater regisseert de Japanse choreograaf en ‘visual artist’ Saburo Teshigawara het opéra-ballet Pygmalion van de Franse barokcomponist Rameau. Deze eenakter heeft ongelooflijk veel te bieden: een prachtige ouverture, sprankelende dansen en tedere en opwindende aria’s. De beeldhouwer Pygmalion maakt een beeld dat zo schitterend is dat hij er verliefd op wordt. Zijn vriendin Céphise vraagt om zijn liefde, maar hij negeert haar en smeekt de godin Venus zijn standbeeld tot leven te wekken. Het wonder geschiedt, het beeld leeft, zingt en danst. Cupido prijst Pygmalion voor zijn scheppend vermogen en helpt Céphise aan een nieuwe minnaar.

Maandag 6 augustus bezoeken we het Vasa Museum. Dit meest bezochte museum van Stockholm is op te vatten als een groot schip dat uit verschillende niveaus of 'dekken' bestaat. Binnen kunt u het oudst gerestaureerde oorlogsschip ter wereld bewonderen: de Vasa. Tijdens zijn eerste zeevaart in 1628 zonk het schip door het overgewicht van de lading. Dankzij het zoute water van de Baltische Zee is het uitzonderlijk goed bewaard gebleven. In de loop van de middag keren we terug naar Nederland.

Opera
 • zaterdag 04 augustus 2018 Orfeo ed Euridice
 • Theater Confidencen (Stockholm)
 • Christoph Willibald Gluck Orfeo ed Euridice (opera)
 • Prijs: € 47,00
Opéra-ballet
 • zondag 05 augustus 2018 Pygmalion
 • Drottningholms slottsteater (Stockholm)
 • Jean-Philippe Rameau Pygmalion (opéra-ballet)
 • Uitvoerenden:
  • dirigent Vittorio Ghielmi
 • Prijs: € 98,00
Hotel Drottning Kristina Stureplan

Het viersterren Hotel Drottning Kristina Stureplan is gevestigd in twee gebouwen uit de 19e eeuw in het belangrijkste winkelgebied van Stockholm. Dit hotel ligt op drie minuten lopen van het Koninklijk Dramatisch Theater. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi en hebben een moderne of Gustaviaanse inrichting. De kamers van Hotel Drottning Kristina zijn voorzien van een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. Alle kamers bieden uitzicht op de binnenplaats of de Birger Jarlsgatan-straat. Het eigen restaurant serveert een ontbijtbuffet, lunch en diner. In de zomer kunt u ook op de binnenplaats eten.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 03 augustus 2018 € 1.255,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Orfeo ed Euridice (04 augustus 2018) € 47,00
Pygmalion (05 augustus 2018) € 98,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Hotel Drottning Kristina in Stockholm
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (klik hier voor meer informatie over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Excursieprogramma (incl. entrees)

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vluchtgegevens:

Vrijdag 3 augustus, 10:20 uur - 12:20 uur (Schiphol - Stockholm), vluchtnummer: KL1109
Maandag 6 augustus, 17:30 uur - 19:35 uur (Stockholm - Schiphol), vluchtnummer: KL1116Marlies Geurts

Ik ben Marlies Geurts, in 1959 geborenen en woonachtig in Eindhoven. Sinds 2004 ben ik getrouwd met journalist Jan de Vries. Muziek, en dan vooral vocale, speelt al mijn hele leven een grote rol. Ik studeerde van 1985 tot 1990 solozang aan het conservatorium in Utrecht. Tot een zangcarrière kwam het niet, in eerste instantie zeer tot mijn verdriet; later heb ik leren inzien waarom het beter was dat het leven zo liep. Je moet van gewapend beton zijn om in de wereld van klassieke muziek een wezenlijke carrière te kunnen maken en dat was ik niet en ben ik niet. Wat overbleef waren leuke semi-professionele producties, mooie concerten, levenslange, vervullende vriendschappen en een niet te stuiten drang om mensen deelgenoot te maken van de mooie verhalen, de emoties die er bij klassieke muziek horen. In de tussentijd werkte ik ‘gewoon’ weer als secretaresse.

Van eind 2000 tot begin 2008 werkte ik bij AVRO Klassiek en ontwikkelde me daar van secretaresse tot webredacteur; een boeiende periode en – wat ik graag wilde – dicht bij de klassieke muziek. Maar het leven loopt soms via bochtige wegen en in 2009 ging ik weer werken als secretaresse bij de overheid en begon een website: www.vocalies.nl, waar ik ook podcasts maak (radio-uitzending op internet). Gaat u er vooral eens kijken! En toen ging er weer een deurtje open: bij MUSICO Reizen kan ik u deelgenoot maken van veel moois binnen de klassieke muziek en ik kan dat combineren met goed ‘gastvrouwschap’, twee dingen die bij MUSICO Reizen hoog in het vaandel staan. Ik hoop u te ontmoeten bij een van de reizen!