Drottningholm

Drottningholm

Stockholm panorama

Theater Drottningholm, koninklijke zetels

Theater Drottningholm, koninklijke zetels

Vasa (detail), Stockholm

Vasa (detail), Stockholm

Stockholm, Zweden
09 augustus 2019 t/m 12 augustus 2019
Stockholm & Drottningholm
Opera in originele theaters

• Tweemaal Händel-opera: Ariodante & Acis & Galatea
• Drottningholm, een vergeten baroktheater
• Confidencen, oudste rococotheater van Zweden

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.275,00

Vrijdag 9 augustus vliegen we rechtstreeks naar Stockholm. ‘s Middags bezoeken we het Stadshuset, de plek waar het jaarlijkse banket plaatsvindt ter ere van de Nobelprijswinnaars.

Zaterdag 10 augustus verkennen we onder leiding van een gids Stockholm. De stad telt met haar randsteden bijna twee miljoen inwoners, maar heeft nog altijd de gezelligheid van een kleine stad. Het begon allemaal met Gamla Stan, de oude binnenstad, die goed bewaard is gebleven. Aan het einde van de middag gaan we naar Theater Confidencen - het oudste rococotheater van Zweden, gelegen in het park rondom het Ulriksdal Paleis. In dit theater vindt deze avond een opvoering plaats van de Acis & Galatea, een ‘masque’ van Händel naar een van Metamorfosen van Ovidius. De nimf Galatea wacht op haar geliefde, de herder Acis, maar deze wordt door een medeminnaar, de cycloop Polyphemus, onder een rotsblok verpletterd. Natuur, mensen en goden treuren om de herder. Zijn wegvloeiende bloed doet dan een nieuwe bron ontspringen.

Zondag 11 augustus varen we door de archipel van Stockholm, een verzameling van bijna 30.000 eilanden, naar Drottningholm. Dit paleizencomplex wordt ook wel beschouwd als het Versailles van Zweden. Er is een groot park, een Chinees paviljoen (Kina Slott) en een oud slottheater. Deze gebouwen behoren allemaal tot het UNESCO Werelderfgoed. Het slottheater is een van de best bewaarde baroktheaters in Europa. Zijn hoogtepunt beleefde het theater in de 18e eeuw onder koning Gustaaf III, die zelf voor het theater schreef en zelfs als toneelspeler optrad. Na zijn dood raakte het theater in vergetelheid; het werd pas aan het begin van de 20e eeuw herontdekt en gerenoveerd. In dit theater kunt u deze middag Händels opera Ariodante zien. De liefdesgeschiedenis tussen titelheld Ariodante en Ginevra toont aan dat eerlijkheid het langst duurt. De liefde tussen Ariodante en Ginevra lijkt in eerste instantie succesvol gedwarsboomd te worden door Polinesso. Maar als Dalinda - op haar beurt verliefd op Polinesso - er achter komt hoe de vork in de steel zit, licht zij Ariodante in. Uiteindelijk kan Ariodante zijn eer en die van Ginevra redden.

Maandag 12 augustus bezoeken we het Vasa Museum. Dit meest bezochte museum van Stockholm is op te vatten als een groot schip dat uit verschillende niveaus of 'dekken' bestaat. Binnen kunt u het oudst gerestaureerde oorlogsschip ter wereld bewonderen: de Vasa. Tijdens zijn eerste zeevaart in 1628 zonk het schip door het overgewicht van de lading. Dankzij het zoute water van de Baltische Zee is het uitzonderlijk goed bewaard gebleven. In de loop van de middag keren we terug naar Nederland.

Opera
  • zaterdag 10 augustus 2019 Acis & Galatea
  • Theater Confidencen (Stockholm)
  • Georg Friedrich Händel Acis and Galatea (masque)
  • Prijs: € 49,00
Opera
  • zondag 11 augustus 2019 Ariodante
  • Drottningholms slottsteater (Stockholm)
  • Georg Friedrich Händel Ariodante (opera)
  • Prijs: € 125,00
Hotel Scandic Klara

Scandic Klara, StockholmHet viersterren milieuvriendelijke Hotel Scandic Klara ligt tussen het plein Hötorget en de winkelstraat Drottninggatan. Het heeft een fitnessruimte en een sauna en beschikt over gratis WiFi.

De geluiddichte kamers van het Scandic Klara zijn voorzien van houten vloeren, airconditioning en kabel-tv. De moderne inrichting is een weerspiegeling van de directe omgeving en de oorsprong van de stad.
In het lobbycafé Grand Klara worden ontbijt, broodjes en de hele dag door koffie geserveerd. In de zomer kunt u ontbijten op de indrukwekkende binnenplaats.

Het personeel van het Scandic Klara adviseert u graag over de plaatselijke cafés, restaurants en bezienswaardigheden. Het hotel is slechts 1 metrohalte verwijderd van Gamla Stan, de historische binnenstad van Stockholm.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 09 augustus 2019 € 1.275,00
Eenpersoonstoeslag € 90,00
Toeslag tweepersoonskamer voor eenpersoonsgebruik € 90,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Acis & Galatea (10 augustus 2019) € 49,00
Ariodante (11 augustus 2019) € 125,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Stockholm
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Vrijdag 9 augustus, 10:20 uur - 12:20 uur (Amsterdam - Stockholm), vluchtnummer: KL1109
Maandag 12 augustus, 17:30 uur - 19:35 uur (Stockholm - Amsterdam), vluchtnummer: KL1116

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Sandra Overdijk

Hoewel van jongs af aan liefhebber van klassieke muziek (instrument piano), nam professioneel mijn aandacht eerst een andere weg: ik studeerde aan de Letterenfaculteit (hoofdvak Italiaanse Taal- en Letterkunde, Leiden 1987), de laatste 3 jaar hiervan gecombineerd met werk in Zwitserland (bemiddeling internationale hulpverlening).

Na afstuderen en beëdiging als tolk-vertaler (Utrecht, 1987) volgden bedrijfsleven (handel Nederland-Italië) en overheid (organisatie internationale congressen).

Van lieverlee vroegen echter taal, kunst en historie de aandacht terug, en na eerst een en ander gecombineerd te hebben, koos ik ruim 20 jaar geleden voor fulltime het vak van reisleider: hoofdbestemming Italië, met specialisatie Rome (alwaar ik sindsdien jaarlijks bij elkaar zo’n 6 maanden werkzaam ben).

De laatste 12 jaar loopt de overige tijd, en op willekeurige Europese bestemmingen, ook de muziek weer mee in het verhaal: misschien wel de mooiste en meest zuivere taal van alle, wie kan daarbuiten? Met veel plezier zal ik mij daartoe vanaf 2018 inzetten voor MUSICO Reizen.

Mijn drive is de gasten te voorzien van relevante informatie en inzicht. Met een zorgvuldige organisatie van de nodige praktische zaken achter de schermen, gaat de aandacht verder vooral naar een plezierige onderlinge uitwisseling, opdat u een ontspannen en inspirerende muziekvakantie heeft zoals bedoeld is!