Theater Drottningholm, koninklijke zetels

Theater Drottningholm, koninklijke zetels

Chinees palviljoen, Drottningholm

Chinees palviljoen, Drottningholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm, Zweden
14 augustus 2020 t/m 17 augustus 2020
Stockholm & Drottningholm
Opera in originele theaters

• Engelse opera: Dido and Aeneas van Purcell en Agrippina van Händel
• Drottningholm, een vergeten baroktheater
• Confidencen, oudste rococotheater van Zweden

 
Basisreissom: € 1.275,00

Vrijdag 14 augustus vliegen we rechtstreeks naar Stockholm. ‘s Middags bezoeken we het Stadshuset, de plek waar het jaarlijkse banket plaatsvindt ter ere van de Nobelprijswinnaars.

Zaterdag 15 augustus verkennen we onder leiding van een gids Stockholm. De geschiedenis van de stad begint in Gamla Stan, de oude binnenstad, die goed bewaard is gebleven. Aan het einde van de middag gaan we naar Theater Confidencen - het oudste rococotheater van Zweden, gelegen in het park rondom het Ulriksdal Paleis. In dit theater vindt deze avond een opvoering plaats van Purcells opera Dido and Aeneas.

Zondag 16 augustus varen we door de archipel van Stockholm, een verzameling van bijna 30.000 eilanden, naar Drottningholm. Dit paleizencomplex wordt ook wel beschouwd als het Versailles van Zweden. Er is een groot park, een Chinees paviljoen (Kina Slott) en een oud slottheater. Deze gebouwen behoren allemaal tot het UNESCO Werelderfgoed. Het slottheater is een van de best bewaarde baroktheaters in Europa. Zijn hoogtepunt beleefde het theater in de 18e eeuw onder koning Gustaaf III, die zelf voor het theater schreef en zelfs als toneelspeler optrad. Na zijn dood raakte het theater in vergetelheid; het werd pas aan het begin van de 20e eeuw herontdekt en gerenoveerd. In dit theater kunt u deze middag een opvoering van de opera Agrippina bijwonen, met onder andere mezzosopraan Ann Hallenberg in de titelrol en Kristina Hammarström als Ottone. Händel componeerde de opera tijdens een verblijf in Italië. Agrippina, moeder van Nero, spant met hem samen om keizer Claudius van zijn troon te stoten en haar zoon tot keizer uit te roepen. Händel maakte gebruik van eigen muziek, maar ook van die van collega's, toen niet ongebruikelijk. Daardoor klinkt deze niet zo bekende opera toch vertrouwd.

Maandag 17 augustus bezoeken we het Vasa Museum. Dit meest bezochte museum van Stockholm is op te vatten als een groot schip dat uit verschillende niveaus of 'dekken' bestaat. Binnen kunt u het oudst gerestaureerde oorlogsschip ter wereld bewonderen: de Vasa. Tijdens zijn eerste zeevaart in 1628 zonk het schip door het overgewicht van de lading. Dankzij het zoute water van de Baltische Zee is het uitzonderlijk goed bewaard gebleven. In de loop van de middag keren we terug naar Nederland.

Opera
 • zaterdag 15 augustus 2020 Dido & Aeneas
 • Theater Confidencen (Stockholm)
 • Henry Purcell Dido and Aeneas (opera)
 • Prijs: € 49,00
Opera
 • zondag 16 augustus 2020 Agrippina
 • Drottningholms slottsteater (Stockholm)
 • Georg Friedrich Händel Agrippina (opera)
 • Uitvoerenden:
  • mezzosopraan Ann Hallenberg (Agrippina)
  • mezzosopraan Kristina Hammarström (Ottone)
 • Prijs: € 125,00
Het hotel voor deze reis is op dit moment nog niet bekend.

Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO-reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 14 augustus 2020 € 1.275,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Dido & Aeneas (15 augustus 2020) € 49,00
Agrippina (16 augustus 2020) € 125,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een 4-sterrenhotel in Stockholm
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• GreenSeat CO2 compensatie
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Lees ook het interview met Reina Boelens.