Ekhoftheater, Gotha
Gegarandeerd vertrek

Ekhoftheater, Gotha

Arthur & Lucas Jussen (foto: Marco Borggreve)
Gegarandeerd vertrek

Arthur & Lucas Jussen (foto: Marco Borggreve)

Schloss Friedenstein, Gotha
Gegarandeerd vertrek

Schloss Friedenstein, Gotha

Domstufen, Erfurt
Gegarandeerd vertrek

Domstufen, Erfurt

5-daagse busreis naar

Gotha, Duitsland
02 augustus 2018 t/m 06 augustus 2018
Thüringen
Historisch Erfurt, Weimar en Gotha

• Barokopera in authentiek baroktheater Ekhof
• Lucas & Arthur Jussen in Festsaal van Wartburg (Eisenach)
• Thüringen: het Groene Hart van Duitsland

Nog 1 plaats  
Basisreissom: € 1.085,00

Donderdag 2 augustus rijden we naar Gotha, waar we onze intrek nemen in het comfortabele viersterren Hotel am Schlosspark.

Vrijdag 3 augustus bekijken we Schloss Friedenstein. Bijzonder in het slot is het Ekhof-Theater, een kleinood onder de slottheaters uit de barok. Het is een van de oudste theaters met toneelmachinerie en de zaal uit 1774 verkeert nog in bijna originele staat. Elke zomer vindt hier het Ekhof Festival plaats, waar vooral vergeten werken uit de 18e eeuw onder het stof vandaan gehaald worden. Zo staat vandaag de serenata Marc' Antonio e Cleopatra van Johann Adolf Hasse op het programma. Hasse heeft met zijn tientallen opera’s een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het genre. Hij werkte veel samen met zijn goede vriend Metastasio, indertijd een van de beroemdste librettisten. Hasse was in de jaren '20 van de 18e eeuw als jongeman naar Napels gereisd. Hij nam er les bij Porpora en Scarlatti en schreef in de zomer van 1725 op verzoek van de rijke Napelse bankier Signor D. Carlo Carmignano de serenata Marc' Anonio e Cleopatra. Niemand minder dan Carlo Broschi (beter bekend als Farinelli) was één van de solisten. De beroemde liefdesgeschiedenis van Marcus Antonius en Cleopatra is het onderwerp van deze korte opera. Antonius is finaal verslagen door Octavianus bij de slag van Actium en keert terug naar zijn geliefde, waarna zij gezamenlijk een einde aan hun leven maken.

Zaterdag 4 augustus bezoeken we Weimar, de stad waaraan zoveel grote namen verbonden zijn: Bach, Liszt, Goethe, Schiller, Nietzsche, Gropius, Van der Velde en vele anderen. 's Avonds spelen de broers Jussen op de Wartburg in Eisenach vierhandige pianowerken van onder meer Beethoven (Acht Variationen über ein Thema von Waldstein), Schubert, Poulenc, Fauré en Ravel (Ma mère l'Oye).

Zondag 5 augustus maken we onder leiding van een stadsgids kennis met de stad Erfurt. Erfurt werd in 742 door Bonifatius gesticht en ontwikkelde zich in de middeleeuwen tot een machtige handels- en universiteitsstad. Van de toenmalige rijkdom getuigen heden nog talrijke, zorgvuldig gerestaureerde renaissance- en vakwerkhuizen en natuurlijk de beroemde Krämerbrücke. 's Middags brengt Das Rosentaler Barock Ensemble in het Ekhof Theater Brandenburgische Konzerte und mehr.

Maandag 6 augustus rijden we eerst naar Eisenach waar we een bezoek brengen aan het Bachhaus, het recent verbouwde museum dat geheel gewijd is aan de componist die in 1685 in Eisenach werd geboren. Na het bezoek aan het Bachhaus rijden we door naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 03 augustus 2018 Marc' Antonio e Cleopatra
 • Ekhof Theater (Gotha)
 • Johann Adolph Hasse Marc' Antonio e Cleopatra (opera)
 • Prijs: € 64,00
Concert
 • zaterdag 04 augustus 2018 Lucas & Arthur Jussen
 • Wartburg (Eisenach)
 • - Beethoven: Acht Variationen über ein Thema von Waldstein, piano vierhandig
  - Schubert: Allegretto uit Tweede Impromptu
  - Schubert: Thema en variaties uit Derde Impromptu
  - Schubert: Fantasie, D940 voor piano vierhandig
  - Poulenc: Sonate voor piano vierhandig
  - Poulenc: Mélancolie
  - Fauré: Berceuse, Mi-a-ou, Le jardin de Dolly, Le pas espagnol uit de Dolly Suite, piano vierhandig
  - Ravel: Jeux d´eau
  - Ravel: Ma mère l'Oye voor piano vierhandig

 • Prijs: € 29,00
Concert
 • zondag 05 augustus 2018 Brandenburgische Konzerte und mehr
 • Ekhof Theater (Gotha)
 • - Bach: Eerste Brandenburgse Concert
  - Stölzel: Sonate à 3 in e
  - Bach: Vierde Brandenburgse Concert
  - Bach: Vijfde Brandenburgse Concert
  - Graupner: Ouverture in F, GWV452
  - Bach: Sinfonia uit cantate BWV174

 • Prijs: € 18,00
Hotel am Schlosspark

Garden-Hotel ReinhartDit viersterrenhotel in Gotha ligt op een steenworp afstand van het park en Kasteel Friedenstein. Het biedt ruime accommodaties in een klassieke stijl en gratis gebruik van de sauna.

Alle kamers en suites van Hotel am Schlosspark hebben een comfortabele inrichting, een televisie en een eigen badkamer. U kunt in de openbare ruimtes gebruikmaken van WiFi.
Tot de spafaciliteiten behoren onder meer een Finse sauna, een stoomruimte, een infraroodcabine en een zoutgrot. U kunt hier tevens massages en schoonheidsbehandelingen boeken.

Voor het diner kunt u terecht in de restaurants Orangerie en Lucas-Cranach Stube. De bar van Hotel am Schlosspark serveert een verscheidenheid aan drankjes. 's Zomers kunt u op het terras van de bar zitten.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 02 augustus 2018 € 1.085,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Marc' Antonio e Cleopatra (03 augustus 2018) € 64,00
Lucas & Arthur Jussen (04 augustus 2018) € 29,00
Brandenburgische Konzerte und mehr (05 augustus 2018) € 18,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Gotha v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Hotel am Schlosspark in Gotha
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.