Cathedral, Gloucester

Cathedral, Gloucester

Royal Crescent, Bath

Royal Crescent, Bath

Cotswolds

Cotswolds

Magdalen College, Oxford

Bridge of sighs, Oxford

Bridge of sighs, Oxford

Gloucester, Groot-Brittanië
25 juli 2023 t/m 31 juli 2023
Three Choirs Festival
Eeuwenoud korenfestival

• Cotswold: ‘The Heart of England’
• Eeuwenoud korenfestival in machtige kathedraal
• Bezoek aan Oxford, Bath en Tewkesbury

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.698,00

Dinsdag 25 juli reizen we vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland naar Calais waar we inschepen voor de overtocht over het smalste deel van het Kanaal. Al snel zullen we de krijtrotsen aan de overkant bij Dover kunnen zien. In Engeland vervolgen we onze tocht per touringcar naar de Royal Tunbrigde Wells. Zoals de naam van dit stadje al doet vernoemen, zijn hier warme bronnen te vinden, waar menig lid van de koninklijke familie zich aan heeft gelaafd in de afgelopen eeuwen.

Woensdag 26 juli rijden we na een kort bezoek aan The Pantiles, de beroemde wandelgalerij van Royal Tunbrigde Wells, naar ons hotel in Gloucestershire. ’s Avonds kunt u in Gloucester zelf een iconisch koorwerk beluisteren: Spem in alium. Maar liefst 40 stemmen liet Thomas Tallis samenvloeien tot een voortgaande beweging die in een ruimtelijke opstelling een van de eerste voorbeelden van surround audio moet zijn geweest. Op het programma staat ook de première van een koorbewerking uitvoeren van Vaughan Williams' Fantasia on a Theme by Thomas Tallis. Roderick Williams en Roxana Panufnik hebben beide werken gecomponeerd als eerbetoon aan en als antwoord op werken van Byrd die eveneens op het programma staan. Een avond van vrede, rust en etherische schoonheid.

Donderdag 27 juli verkennen we Gloucester. De kathedraal, gebouwd als abdijkerk, bestaat uit een Normandische kern, met gotische toevoegingen. De 15e-eeuwse vieringtoren met vier delicate pinakels vormt een bekend oriëntatiepunt. ’s Avonds staat een opvoering van de Johannes Passion van Bach op het programma. Het drama van de kruisiging van Christus is een muzikale verkenning van onrust en verraad, van lijden en verlossing.

Vrijdag 28 juli bezoeken we het vakwerkstadje Tewkesbury dat beroemd is om zijn indrukwekkende abdijkerk met zijn kolossale klokkentoren in Normandische stijl. ’s Middags kunt u in Gloucester het passieverhaal in de klanken van Stölzel horen. Stölzel, een tijdgenoot van Bach, heeft men lange tijd vergeten, maar hij liep voorop in de muziek van zijn tijd. Hij gebruikte zijn eigen teksten voor het passieverhaal, voor hem waren de individuele reacties op de gebeurtenissen de leidraad voor zijn componeren.
’s Avonds kunt u een opvoering horen van de Five Mystical Songs. Vaughan Williams noemde zichzelf een ‘cheerful agnoticist’ maar dat weerhield hem er niet van teksten van de 17e eeuwse Welshe dichter en priester George Herbert op muziek te zetten. Vaughan Williams dirigeerde zelf de première tijdens het Three Choirs Festival in 1911.

Zaterdag 29 juli maken we een tocht door de Cotswolds, een heuvelrug in centraal Engeland dat de bijnaam The Heart of England heeft. We eindigen de tocht in het kuuroord Bath. Aan het eind van de middag wonen we in het Quire van Gloucester Cathedral een traditionele Choral Evensong bij. Hierna sluiten wij aan bij het ‘Pre Concert Diner’ in de sfeervolle King's School Dining Hall
Het avondconcert is gewijd aan Elgar. Het oratorium The Apostles toont Elgar op het hoogtepunt van zijn muzikale kunnen en wordt door velen beschouwd als zijn beste koorwerk. The Apostles vertelt het verhaal van de vroege discipelen van Jezus als gewone mannen en vrouwen, die net als Elgar ernstige twijfels hadden over hun geloof, en toont hun rol in de buitengewone gebeurtenissen van Jezus' leven, dood en opstanding.

Zondag 30 juli rijden we naar Oxford, waar we een rondleiding krijgen door deze universiteitsstad. De middeleeuwse stad is gelegen tussen de rivieren de Theems en de Cherwell en wordt gedomineerd door de 39 colleges van de universiteit van Oxford. 's Avonds varen we per nachtboot vanaf Harwich naar Hoek van Holland, waar we op maandag 31 juli arriveren.

Concert
 • woensdag 26 juli 2023 Spem in Alium
 • Cathedral (Gloucester)
 • - Byrd: Ave Verum Corpus
  - Tallis: Spem in Alium
  - Byrd: Ad Dominum Cum Tribularer
  - Roxanna Panufnik Kyrie after Byrd
  - Vaughan Williams: Fantasia on a Theme by Thomas Tallis (arr. Greg Murray)
  - Byrd: Laudibus in Sanctis
  - James MacMillan: Lux Aeterna
  - Hildegard of Bingen: O Viridissima Virga
  - Janet Wheeler: Alleluia, I heard a voice
  - Roderick Williams: Ave Verum Corpus Re-imagined

 • Prijs: € 54,00
Concert
 • donderdag 27 juli 2023 Johannes Passion
 • Cathedral (Gloucester)
 • Johann Sebastian Bach Johannes Passion, BWV 245 (oratorium)
 • Uitvoerenden:
  • dirigent Geraint Bowen
 • Prijs: € 74,00
Concert
 • vrijdag 28 juli 2023 Stölzels Passion
 • Cirencester Parish Church (Gloucester)
 • Een van de eerste werken die Stölzel (tijdgenoot van Bach) componeerde na zijn aanstelling in Gotha, was een Passion. vervolgens werd deze passie nog vele malen nadien uitgevoerd in de vroege 18e eeuw, op diverse plaatsen. Johann Sebastian Bach voerde het werk uit in 1734 in Leipzig. Bach waardeerde het werk van Stölzel zeer; zo bewerkte hij uit Stölzels passie een aria die later bekend is geworden als BWV200 (Bekennen will ich seinen Namen).

 • Prijs: € 43,00
Concert
 • vrijdag 28 juli 2023 Five Mystical Songs
 • Cathedral (Gloucester)
 • - Vaughan Williams: Five Mystical Songs
  - Vaughan Williams: Fantasia on a Theme by Thomas Tallis
  - Graham Fitkin: The Age of Aspiration

 • Prijs: € 77,00
Concert
 • zaterdag 29 juli 2023 The Apostles
 • Cathedral (Gloucester)
 • - Elgar: The Apostles

 • Uitvoerenden:
  • bas Dingle Yandell
  • dirigent Adrian Partington
 • Prijs: € 81,00
Hotels Three Choirs 2023

25 t/m 26 juli: The Spa Hotel

The Spa Hotel, Royal Tunbridge WellsHet viersterrenhotel The Spa Hotel is gevestigd in een elegant landhuis bij de Tunbridge Wells. Het hotel wordt omgeven door 5,7 hectare aan tuinen en parken en beschikt over een zwembad en een sauna.

The Spa Hotel heeft twee fitnessruimtes, een stoombad en een verlichte tennisbaan. Gasten kunnen ook genieten van diverse schoonheidsbehandelingen en therapieën.

Een groot aantal hotelkamers kijkt uit op het prachtige 5,7 hectare grote terrein en er is gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers zijn ook voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, koffie- en theefaciliteiten en een haardroger.

U kunt genieten van moderne Britse gerechten in de Zagatos Bar & Brasserie, en de hele dag door is er een Lounge & Oranjerie menu beschikbaar.


26 t/m 30 juli: Tewkesbury Park

Tewkesbury ParkHet viersterren Tewkesbury Park is gevestigd in een Georgische herenhuis op de top van een heuvel biedt en een prachtig 360 graden uitzicht op de omgeving. Het hotel heeft een overdekt zwembad met bubbelbad bad, sauna, aromatherapie stoombad, spa behandelkamers en een goed uitgeruste fitnessruimte. Verder biedt Tewkesbury Park twee tennisbanen en een 18-holes golfbaan.

De kamers met eigen badkamer hebben een televisie en thee- en koffiefaciliteiten. Alle kamers hebben uitzicht op het platteland of een panoramisch uitzicht over de golfbaan.

Het Mint Restaurant biedt een modern menu, gebaseerd op het seizoen en producten uit de omgeving. De piano en cocktail lounges serveren lichte maaltijden.

Basisreissom per persoon met vertrek op dinsdag 25 juli 2023 € 1.698,00
Eenpersoonstoeslag € 330,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Spem in Alium (26 juli 2023) € 54,00
Johannes Passion (27 juli 2023) € 74,00
Stölzels Passion (28 juli 2023) € 43,00
Five Mystical Songs (28 juli 2023) € 77,00
The Apostles (29 juli 2023) € 81,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Tewkesbury v.v. en vervoer ter plaatse
• 1 overnachting op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren The Spa Hotel in Royal Tunbridge Wells, 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Tewkesbury Park in Tewkesbury en 1 overnachting in een standaard binnenhut Stena Line
• 6 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: heenreis: Arnhem, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda/terugreis: Rotterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te maken. Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb ik daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland. In het seizoen 2015-2016 was ik bovendien werkzaam als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met artiesten, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu vaak goed van pas bij mijn huidige functie bij MUSICO Reizen.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel vormen. Ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de muziekreizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek. Door mijn beroep als uitvoerend musicus en artistiek manager ken ik de muziekwereld ‘van binnenuit’. Waar mogelijk tracht ik u dan ook in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!