Puccini, Torre del Lago

Puccini, Torre del Lago

Duomo, Lucca

Duomo, Lucca

Florence

Florence

Giacomo Puccini

Toscane, Italië
31 juli 2019 t/m 05 augustus 2019
Toscane
Puccini Festival

• Puccini Festival Torre del Lago: meer dan alleen Puccini
• Kunsthistorische schatten in Florence en Pisa
• Toscaanse parel: verblijf in charmant stadje Lucca

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.395,00

Woensdag 31 juli vliegen we in de loop van de middag per rechtstreekse vlucht naar Pisa. Van daaruit rijden we naar ons hotel in Lucca, het charmante stadje in Toscane dat een sfeervol centrum heeft en een ideale uitvalsbasis vormt voor het Puccini Festival in Torre del Lago. Want wie van de opera's van Puccini houdt, mag zeker het Puccini Festival in Torre del Lago niet missen.

Donderdag 1 augustus krijgen we een rondleiding door Lucca, Puccini's geboortestad. Onder leiding van een gids maken we een rondwandeling door de dromerige stad die nog volledig omringd is met 17e-eeuwse stadswallen. Hierdoor is Lucca een van de meest authentieke steden van Toscane. Uiteraard leren we hier de uitstekende Italiaanse keuken beter kennen. 's Avonds vindt in de Chiesa di San Giovanni een recital (zang & piano) plaats met als thema ‘Puccini e Verdi’.

Vrijdag 2 augustus brengen we een bezoek aan Pisa. Hier maken we kennis met de romaanse en gotische bouwkunst. In Pisa mag uiteraard een bezoek aan de scheve toren niet ontbreken. In Torre del Lago wordt vanavond Verdi’s opera Aida opgevoerd.

Zaterdag 3 augustus staat in het teken van Puccini. In Lucca bezoeken we zijn geboortehuis, waar zich tegenwoordig een museum over de componist bevindt.
's Avonds rijden we naar Torre del Lago. Puccini liet een villa aan het meer bouwen van het geld dat hij had verdiend met zijn opera's Manon Lescaut en La bohème. Hier schreef hij vervolgens de opera's Tosca en Madama Butterfly. Hoewel Puccini stierf in Brussel, is hij bij zijn huis in Torre del Lago begraven. Het was een grote wens van Puccini om zijn opera's eens op te voeren in de openlucht aan het meer. Zelf heeft hij dit niet meer meegemaakt maar in 1930 kreeg zijn opera La bohème een openlucht-uitvoering aan het meer. Dit was het startsein van het Puccini Festival. In het kader van het Puccini Festival kunt u vandaag een opvoering van La bohème bijwonen.

Zondag 4 augustus gaan we naar de kunststad Florence. Onder leiding van een gids maken we een wandeling door het historische centrum langs alle beroemde gebouwen. In Torre del Lago sluiten we de reis muzikaal af met een concertante opvoering van Puccini’s Manon Lescaut. Manon Lescaut was de eerste echt succesvolle opera van Puccini. Titelheldin Manon Lescaut was tevens de eerste van de typische, tragische Puccini-vrouwen die ook in zijn latere opera’s een belangrijke rol zouden spelen.

Maandag 5 augustus vliegen we in de loop van de middag terug naar Nederland.

Concert
 • donderdag 01 augustus 2019 Puccini e Verdi
 • Chiesa di Santa Reparata e San Giovanni (Lucca)
 • Op het programma van dit recital (zang en piano) staan aria's van Puccini en Verdi.

 • Prijs: € 22,00
Opera
 • vrijdag 02 augustus 2019 Aida
 • Open-lucht-theater Puccini Festival (Torre del Lago)
 • Giuseppe Verdi Aida (opera)
 • Prijs: € 87,00
Opera
 • zaterdag 03 augustus 2019 La bohème
 • Open-lucht-theater Puccini Festival (Torre del Lago)
 • Giacomo Puccini La bohème (opera)
 • Prijs: € 87,00
Ballet
 • zondag 04 augustus 2019 Het zwanenmeer
 • Open-lucht-theater Puccini Festival (Torre del Lago)
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Het zwanenmeer (ballet)
 • Prijs: € 34,00
Hotel Ilaria & Residenza dell'Alba

Hotel Ilaria dell'Alba LuccaHet elegante viersterren Hotel Ilaria & Residenza dell'Alba ligt in het oude centrum, binnen de muren van het historische Lucca. Het hotel is gevestigd in de gerenoveerde, historische stallen van Villa Buonvisi en een 14e-eeuwse kerk. De rustige, ruime en elegante kamers zijn van moderne gemakken voorzien. Met de gratis fietsen van Hotel Ilaria kunt u de karakteristieke straten uit de renaissance ontdekken, en met de gratis audiogidsen komt de geschiedenis van deze beroemde stad tot leven. Na een dagje sightseeing is Hotel Ilaria de ideale plek om heerlijk te ontspannen. Op het terras kunt u genieten van gratis hapjes en drankjes, of kunt u ontspannen in de hot tub met uitzicht op de weelderige tuinen.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 31 juli 2019 € 1.395,00
Eenpersoonstoeslag € 150,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Puccini e Verdi (01 augustus 2019) € 22,00
Aida (02 augustus 2019) € 87,00
La bohème (03 augustus 2019) € 87,00
Het zwanenmeer (04 augustus 2019) € 34,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Transavia-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 5 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Hotel Ilaria & Residenza dell'Alba in Lucca
• 5 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Woensdag 31 juli, 13:40 uur - 15:35 uur (Amsterdam - Pisa), vluchtnummer: HV5423
Maandag 5 augustus, 16:00 uur - 18:05 uur (Pisa - Amsterdam), vluchtnummer: HV5424

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Saskia Cohen

Van jongs af aan speelt muziek een grote rol voor mij. Thuis werd veel gezongen, naar muziek geluisterd en gemusiceerd. Mijn vader woonde een groot deel van de jaren vijftig en zestig in New York en New Jersey en kwam naar Europa met een vracht platen, een brede collectie die na het huwelijk van mijn ouders verder werd aangevuld. Symfonieën en kamermuziek, veel jazz door grootheden die mijn vader in New Yorkse clubs had leren kennen, maar ook Oum Kalthoum en Fairuz: de platenverzameling van mijn ouders was een muzikale melting pot die mijn zus en ik met groot enthousiasme van voor naar achter doorwerkten. Mijn moeder stimuleerde onze actieve muzikale vorming en jarenlang speelde ik blokfluit, maar proefde ik ook aan viool-, gitaar- en saxofoonlessen.

Toen ik kunstgeschiedenis ging studeren braken nieuwe tijden aan. Ik raakte verslingerd aan opera- en concertbezoek, niet alleen in Amsterdam waar ik nu woonde, maar ook in Italië waar ik voor mijn studie en promotieonderzoek vaak verbleef. De zaterdagmiddag-concerten in het Florentijnse Teatro della Pergola werden een vaste welkome afleiding en telkens als ik een nieuwe stad bezocht probeerde ik een opera bij te wonen. Mijn liefde voor opera en liedkunst bracht mij ook weer zelf aan het zingen. Sinds tien jaar ben ik lid van Toonkunstkoor Amsterdam en volg ik zanglessen.

Tegenwoordig werk ik als docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik daarnaast een eigen bureau voor kunsthistorisch onderzoek, tekstproductie en tentoonstellingen. Mijn kunsthistorische achtergrond maakt dat ik mij graag verdiep in de dwarsverbanden tussen beeldende kunst en muziek. En of het nou komt door de eclectische platencollectie van mijn ouders, ik ben nog steeds een muzikale alleseter die zich graag laat verrassen door een divers aanbod. Het is dan ook een bijzonder voorrecht om voor MUSICO Reizen precies datgene te mogen doen waaraan ik al zoveel jaren plezier beleef: op reis voor opera- en concertbezoek, het in goed gezelschap bezoeken van musea en collecties en het delen van mijn liefde voor muziek en kunst.