Stiftskerk, Het Stift (Weerselo)

Stiftskerk, Het Stift (Weerselo)

Daniel Rowlnd

Daniel Rowland

Ootmarsum

Ootmarsum

The Corvette Najaden under Sail (Christoffer Wilhelm Eckersberg, ca 1834)

The Corvette Najaden under Sail (Christoffer Wilhelm Eckersberg, ca 1834)

Twente, Nederland
22 augustus 2021 t/m 25 augustus 2021
Twente
Stiftfestival

• Stiftfestival Twente: kamermuziek op internationaal niveau met een ‘omreiswaardig aanbod’ (aldus NRC)
• Excursies naar Enschede, Ootmarsum en Twickel
• ‘Neem de tijd in Twente. We hebben toch tijd zat!’ (aldus VVV Twente)


Volgeboekt  
Basisreissom: € 995,00

Zondag 22 augustus rijden we naar Twente. We verblijven in De Lutte, in Landhuishotel De Bloemenbeek. Tijdens deze reis zullen we de maaltijden gebruiken in het bijbehorende restaurant dat is onderscheiden met een Michelin-ster. Hun beoordeling van het restaurant luidt als volgt: ‘De chef toont met de heerlijke sauzen en juiste afkruiding dat hij klassiek geschoold is, maar slaagt er ook in finesse en variatie toe te voegen met moderne technieken.’
's Avonds kunt u het eerste concert in het kader van het Stiftfestival bijwonen. Op dit moment liggen de precieze programma's van het festival nog onder embargo, en mogen wij dus nog geen beschrijving geven van de muziek die u zult horen. NRC schreef over het Stiftfestival: 'Voor de beste festivals voor klassieke muziek hoef je niet in het buitenland te zijn. Ook in Nederland wemelt het van de prachtfestivals voor klassieke muziek op verrassende plekken. Het Stiftfestival in en om het Overijsselse Weerselo is een van de nazomerse hoogtepunten, met violist Daniel Rowland als vliegwiel van een omreiswaardig aanbod’. Veel concerten in weinig dagen. Voor Daniël Rowland is het Stiftfestival de drukste week van het jaar. Toch hoor je hem niet klagen. ‘Spelen op je eigen festival, met mensen en muziek die je zelf hebt uitgekozen, wat wil je als violist nog meer?’.

Maandag 23 augustus staat de stad Enschede centraal. We krijgen er een rondleiding door de wijk Roombeek, heropgebouwd na de vuurwerkramp in 2000. In de wijk zijn veel bijzondere gebouwen te vinden, ontworpen door architecten uit de hele wereld. Daarnaast is het een smeltkroes van culturele instellingen.
’s Middags bezoeken we Ootmarsum. Prachtige vakwerkhuizen, onverwachte pleintjes, bochtige straatjes en een imposante kerk in het midden: wie dit kunstzinnige en authentieke stadje bezoekt, waant zich in lang vervlogen tijden. Het stadje is een sfeervol decor voor tal van galerieën én voor de vele kunstwerken op straat. Vandaar dat Ootmarsum ook wel ‘kunststad van het oosten’ wordt genoemd.
’s Avonds kunt u het tweede avondconcert in het kader van het Stiftfestival bijwonen.

Dinsdag 24 augustus kunt u in het kader van het Stiftfestival een ochtendconcert bijwonen.
’s Middags bezoeken we het Rijksmuseum Twenthe. Hier is een tentoonstelling te zien over de Deense Gouden Eeuw van de schilderkunst. Dat lijkt een paradoxaal gegeven: juist in een tijd dat Denemarken in een grote crisis verkeerde - we hebben het hier over de eerste helft van de 19e eeuw - lieten de Deense kunstenaars en wetenschappers van zich spreken. Zo is de filosoof Søren Kierkegaard een van de grondleggers van het moderne existentialisme, behoort de schrijver Hans Christian Andersen nog altijd tot de bekendste schrijvers ter wereld en is de naam van Hans Christian Ørsted voor altijd verbonden aan de ontdekking van het elektromagnetisme. De Deense schilderkunst droeg bij aan deze Deense Gouden Eeuw met de schilder Christoffer Wilhelm Eckersberg aan de basis.
’s Avonds kunt u het derde avondconcert van het Stiftfestival bijwonen.

Woensdag 25 augustus gaan we 's morgens eerst naar Landgoed Twickel. Het landgoed is bijna zeven eeuwen oud en 4.300 hectare groot. Kenmerkend zijn het kasteel, de historische boerderijen en het kleinschalige coulisselandschap. Een cultuurlandschap waarin bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen.
‘s Middags kunt u bij het Stiftfestival het middagconcert bijwonen. Na dit concert rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Op dit moment liggen de precieze programma's van het festival nog onder embargo, en mogen wij dus nog geen beschrijving geven van de muziek die u zult horen.

Concert
 • zondag 22 augustus 2021 Avondconcert
 • ( )
 • Het programma ligt nog onder embargo.

 • Prijs: € 35,00
Concert
 • maandag 23 augustus 2021 Avondconcert
 • ( )
 • Het programma ligt nog onder embargo.

 • Prijs: € 35,00
Concert
 • dinsdag 24 augustus 2021 Ochtendconcert
 • ( )
 • Het programma ligt nog onder embargo.

 • Prijs: € 25,00
Concert
 • dinsdag 24 augustus 2021 Avondconcert
 • ( )
 • Het programma ligt nog onder embargo.

 • Prijs: € 35,00
Concert
 • woensdag 25 augustus 2021 Middagconcert
 • ( )
 • Het programma ligt nog onder embargo.

 • Prijs: € 25,00
Landhuishotel De Bloemenbeek

Landhuishotel De BloemenbeekHet viersterren landhuishotel De Bloemenbeek ligt aan de kabbelende Bloemenbeek, midden in het glooiende Dinkeldal in de Lutte. De accommodatie beschikt over een binnenzwembad, een wellnesscentrum, pitch & putt-faciliteiten en een tennisbaan.

De kamers zijn allemaal uitgerust met een televisie en bieden uitzicht over de omgeving.

Het restaurant is bekroond met een Michelin-ster en serveert klassieke, seizoensgebonden Franse gerechten met mediterrane invloeden en zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Als het weer het toelaat, biedt het restaurant een eethoek in de open lucht.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 22 augustus 2021 € 995,00
Eenpersoonstoeslag € 150,00
Korting Museumjaarkaart € -15,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Avondconcert (22 augustus 2021) € 35,00
Avondconcert (23 augustus 2021) € 35,00
Ochtendconcert (24 augustus 2021) € 25,00
Avondconcert (24 augustus 2021) € 35,00
Middagconcert (25 augustus 2021) € 25,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Twente en v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Landhuishotel De Bloemenbeek
• 3 diners of lunches in het restaurant van het hotel & een eenvoudige lunch op 25/08
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Deventer
• Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard

In verband met de corona-maatregelen is Amsterdam-Sloterdijk tijdelijk geen opstapplaats.

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.

Michel Khalifa

“Doe je ding”, had een docent mij ooit aangeraden. Ik heb zijn advies gevolgd, zij het met tien jaar vertraging. Op mijn 28ste meldde ik me aan bij de opleiding Muziekwetenschap van de Universiteit Utrecht. Na een eerste studie bedrijfskunde in Parijs had ik zeven jaar bij een Franse multinational gewerkt, waarvan de laatste drie in Nederland. Maar de muziek bleef trekken, want muziek is altijd mijn ding geweest. Als kind kon ik urenlang naar Bach luisteren, turend naar de platenspeler die deze wonderlijke klanken voortbracht. Ik heb daarna vijftien jaar viool gespeeld en bijna twintig jaar in amateurkoren gezongen, met meer enthousiasme dan talent.
Mijn overstap van het bedrijfsleven naar de muziekwereld was een schot in de roos. In Utrecht heb ik zeven heerlijke studiejaren gehad, aangevuld met extra vakken elders. Ik heb ook twee zomers lang een geweldige bijbaan gehad als rondleider op de Domtoren. Na mijn afstuderen in april 2000 kon ik meteen aan het werk als zelfstandige musicoloog, een niet vastomlijnd beroep dat tientallen soorten activiteiten omvat. Het sleutelwoord in mijn geval is communiceren. Ik schrijf toelichtingen voor orkesten en concertzalen, artikelen voor muziektijdschriften en Het Parool. Daarnaast verzorg ik concertinleidingen en cursussen over muziekgeschiedenis, een prachtig vak dat ik ook aan het Conservatorium van Amsterdam doceer. Mijn muzikale belangstelling is breed, van middeleeuws tot hedendaags, van kamermuziek tot opera. En omdat ik graag reis, als gastheer optreed en muzikale indrukken deel met gelijkgestemde mensen, heb ik in de zomer van 2008 contact gezocht met Taco Stronks en Remco Roovers, die hun team van muzikale reisleiders aan het versterken waren.
Ik verwacht veel van deze nieuwe ervaring. Mooie reizen en spannende voorstellingen natuurlijk, maar ook en vooral fijne contacten met u, de deelnemers. Ik stel mijn muzikale kennis en ervaring graag tot uw beschikking. Andersom heb ik veel belangstelling voor uw eigen mening, want artistieke smaken verschillen en vullen elkaar aan. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten bij MUSICO Reizen.

Lees ook het interview met Michel Khalifa.