Palau de les arts, Valencia

Palau de les arts, Valencia

Museo de Bellas Artes, Valencia

Museo de Bellas Artes, Valencia

Kathedraal, Valencia

Torres de Serranos, Valencia

Valencia, Spanje
02 december 2018 t/m 06 december 2018
Valencia
Een sprankelende stad in mediterrane sfeer

• Kunst & cultuur onder leiding van kunsthistoricus Léon Daemen
• Architect Calatrava op z’n best: Ciutat de les Arts i les Ciències
• Die Zauberflöte in het Palau de les Arts

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.195,00

Zondag 2 december vliegen we rechtstreeks naar Valencia. Deze oude stad aan de Middellandse Zee ontpopte zich eind vorige eeuw tot een ware culturele metropool en is een van de sfeervolste steden van Spanje met één groot voordeel: het is er lang niet zo druk als Madrid of Barcelona. In drie stadswandelingen onder leiding van reisleider en kunsthistoricus Léon Daemen maken we kennis met zowel de oude als de moderne architectuur.

Maandag 3 december staat de Ciutat de les Arts i les Ciències centraal, de culturele wijk van Valencia vol futuristisch uitziende gebouwen die architect Santiago Calatrava (1951) eind vorige en begin deze eeuw voor zijn geboortestad ontwierp in de voormalige rivierbedding van de Turia. Het water van deze rivier vormt een wezenlijk onderdeel in het ontwerp en geeft de gebouwen een bijzondere uitstraling. Zo wordt de beroemde opera, als een groots maar tegelijkertijd elegant beeldhouwwerk door water omgeven. Na de lunch brengen we een bezoek aan de kathedraal van de stad waar zich een van de belangrijkste relieken bevindt: de vermeende Heilige graal, de beker waar tijdens het Laatste Avondmaal uit werd gedronken.

Dinsdag 4 december vervolgen we onze tocht door Valencia. Het oude centrum kent veel architectonische parels, zoals de Longa, de historische zijdebeurs (Werelderfgoed UNESCO) en de Mercado Central, een juweeltje van het modernisme, de Spaanse benaming van de Jugendstil. Aansluitend bezoeken we de wijk El Carmen, een van de oudste delen van Valencia met onder meer de prachtige eeuwenoude stadstorens Torres de Serranos en Torres de Quart. 's Middags staat het Casa Museu Benlliure op het programma. De familie Benlliure was zeer artistiek aangelegd, Mariano was een beroemd beeldhouwer, zijn broer José Benlliure Gil een vermaard schilder. ’s Avonds kunt u in het Palau de les Arts Reina Sofia een opvoering van Die Zauberflöte (Mozart) bijwonen.

Woensdag 5 december lopen we onder meer over het Plaza de la Virgen, het prachtig plein midden in Valencia waaraan veel bijzondere gebouwen staan, zoals Basílica de la Virgen. Einddoel van de wandeling is het Museu de Belles Arts, al van verre herkenbaar aan de blauwe, glanzende koepel. Het museum herbergt een van de belangrijkste kunstverzamelingen van Spanje. Léon Daemen zal in zijn rondleiding de nadruk leggen op werken uit de Valenciaanse eerste Gouden Eeuw (15e eeuw) en de tweede Gouden Eeuw (rond 1900, Sorolla en Mariano Benlliure). 's Middags bezoeken we het IVAM, het museum voor moderne kunst dat de grootste collectie van de Spaanse beeldhouwer Julio Gonzáles bezit.

Donderdag 6 december hebben we nog voldoende tijd om het begin 18e-eeuwse Palacio del Marques de Dos Aguas te bezoeken. Hier is tegenwoordig het keramiekmuseum in ondergebracht, maar ons doek is het indrukwekkende gebouw en zijn inrichting. In de loop van de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

Opera
  • dinsdag 04 december 2018 Die Zauberflöte
  • Palau de les Arts (Valencia)
  • Wolfgang Amadeus Mozart Die Zauberflöte (opera)
  • Prijs: € 98,00
Vincci Lys

Vincci Lys, ValenciaHotel Vincci Lys heeft ruime, elegante kamers met een satelliet-tv en een minibar. Het bevindt zich in het centrum van Valencia, op slechts 300 meter van het treinstation en het stadhuis van Valencia.
Alle kamers van het Vincci Lys zijn ingericht in een elegante, klassieke stijl en voorzien van airconditioning en geluidsisolatie. U hebt de keuze tussen verschillende kussens.
Het hotel ligt aan een rustige voetgangersstraat, op korte loopafstand van winkels en restaurants. Te voet bent u tevens binnen 10 minuten bij de kathedraal van Valencia, en binnen 5 minuten bij metrostation Xàtiva (met rechtstreeks diensten naar de luchthaven van Valencia).
Het Vincci Lys heeft een stijlvol restaurant waar mediterrane gerechten worden geserveerd. Er is ook een lobbybar met een terras waar u kunt ontspannen onder het genot van een drankje.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 02 december 2018 € 1.195,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Die Zauberflöte (04 december 2018) € 98,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Vincci Lys in Valencia
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaart voorstelling, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vluchtgegevens:

Zondag 2 december, 13:45 uur - 16:10 uur (Amsterdam - Valencia), vluchtnummer: KL1503
Donderdag 6 december, 17:00 uur - 19:35 uur (Valencia - Amsterdam), vluchtnummer: KL1504

Léon Daemen

Soms worden beslissingen in je leven door omstandigheden bepaald. De ‘schone kunst’ werd mij namelijk niet met de paplepel ingegeven en toch was ik er al snel fulltime mee bezig.
Toen ik begin jaren ’80 afstudeerde als onderwijzer, bleek er in die sector geen werk meer te vinden. Daarom besloot ik na enkele jaren verder te studeren aan de docentenopleiding van de kunstacademie te Maastricht. De fantastische docente kunstgeschiedenis die ik daar had deed mij na twee jaar besluiten over te stappen naar een studie kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Utrecht.
Sinds mijn afstuderen in 1992 ben ik in de regio Utrecht werkzaam in mijn eigen onderneming, Bureau Leonart. Hierin verzorg ik lezingcycli over allerlei onderwerpen en periodes uit de kunstgeschiedenis, alsmede lezingen over tentoonstellingen die in ons land zijn te zien. Een ander onderdeel van mijn werk is het rondleiden in musea. Tussen 2007 en 2010 heb ik ook als gids op Paleis Soestdijk gewerkt. Eens in de twee jaar organiseer ik een meerdaagse reis voor mijn cursisten, waarin ik zelf de musea- en stadsrondleidingen verzorg. Zo bezochten wij de afgelopen jaren onder andere Berlijn, Wenen, München en Madrid.
Op 22-jarige leeftijd kwam ik als jongste lid bij het plaatselijke operakoor en was meteen verknocht aan al die prachtige muziek. De liefde voor de muziek is gebleven en ik kan zelfs eerder geraakt worden door een mooie aria dan door een mooi schilderij. Ik hoop u een keer te mogen ontmoeten op een van de reizen van MUSICO en tijdens de rondleidingen mijn kennis met u te kunnen delen.