Jardins de William Christie

Jardins de William Christie

Kathedraal van Rouen

Kathedraal van Rouen

William Christie

William Christie

Eglise Saint-Pierre de Thiré

Eglise Saint-Pierre de Thiré

Rouen

Rouen

Kathedraal, Chartres

Thiré, Frankrijk
21 augustus 2023 t/m 27 augustus 2023
Vendée
Naar de tuinen van William Christie

• Uniek festival in de tuinen van barokspecialist William Christie
• Topmusici spelen barokmuziek in een lusthof in de Vendée
• Kaarslichtconcerten in kerkje van Thiré
• Bezoek aan Rouen en Chartres

 
Basisreissom: € 1.995,00

Maandag 21 augustus rijden we per touringcar naar Rouen.

Dinsdag 22 augustus maken we ’s ochtend een wandeling door het historische centrum van Rouen. De stad heeft een bijzonder rijke historie. Vooral de Place du Vieux Marché spreekt nog altijd tot de verbeelding: na haar veroordeling werd hier in 1431 Jeanne d’Arc op de brandstapel gedood. Rouen is ook de stad met honderd klokkentorens. Overal ziet u kerken, torens en kapellen. Monet liet zich inspireren door de Kathedraal van Onze Lieve Vrouw: hij maakte er zijn Kathedralen, een indrukwekkende serie impressies van de gevel van de kathedraal. Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar Fontenay-le-Comte. Iets ten noorden van dit stadje streek barokspecialist William Christie in 1986 neer, niet alleen om te musiceren maar ook om op topniveau te tuinieren. Zijn Jardins du Bâtiment in Thiré zijn omgetoverd tot een waar lusthof dat Christie iedere zomer openstelt tijdens het Festival dans les Jardins de William Christie.

Woensdag 23 augustus verkennen we Fontenay-le-Comte, een architecturale parel in de Vendée, benoemd tot Ville d’art et d’histoire. De stad kent een rijke geschiedenis, daarvan getuigen het Place Belliard, vol huizen met booggewelven, de renaissancegebouwen, de herenhuizen, de vakwerkhuizen van de Rue des Loges en de Notre-Damekerk in flamboyant gotische stijl.
’s Avonds kunt u in het kerkje van Thiré – waarvan de eerste steen in 1160 is gelegd, maar waar nadien alle omwentelingen architectonisch zijn beslag heeft gekregen - een concert van William Christie en zijn ensemble Les Arts florissants bijwonen.

Donderdag 24 augustus krijgen we een rondleiding door de L'église Notre-Dame-de-l'Assomption, de middeleeuwse kerk van Fontenay-le-Comte en een baken dat al van verre zichtbaar is.
’s Middags bezoeken we de tuinen van William Christie. Onder de noemer Promenades musicales vinden op verschillende plekken korte concerten plaats. In het kerkje van Thiré wordt ’s avonds een concert gegeven.

Vrijdag 25 augustus bezoeken we ’s morgens de L'Abbaye de Maillezais. De in 1068 gestichte abdij genoot de bescherming van de hertogen van Aquitanië en kreeg in 1141 de status van koninklijke abdij van Eleonora van Aquitanië, de toenmalige koningin van Frankrijk. Het is een van de zeldzame kloostercomplexen in de Poitou, waarvan de drie elementen - kerk, kloostergebouwen en het enige romaanse klooster in het westen - vrijwel intact zijn gebleven.
’s Avonds gaan we terug naar Thiré, naar Les Jardins van William Christie. Op de grote vijver vindt hier een operavoorstelling plaats.

Zaterdag 26 augustus laten we Fontenay-le-Comte achter ons liggen en rijden we naar Chartres. Aan het einde van de middag bezoeken we de 12e-eeuwse kathedraal van Chartres, UNESCO Werelderfgoed. De kathedraal markeert het hoogtepunt van de Franse gotische kunst. Het enorme schip van de kerk is gebouwd in pure spitsboogstijl en de portalen zijn versierd met fijn beeldhouwwerk uit het midden van de 12e eeuw. De prachtige 12e en 13e-eeuwse gebrandschilderde ramen – beroemd om hun diepblauwe kleur, het Chartres blauw – verkeren in een opmerkelijk goede staat.

Zondag 27 augustus rijden we na het ontbijtbuffet terug naar Nederland.

NB: De programmering van het festival is nog niet vrijgegeven. Zodra het programma openbaar is, publiceren wij dat op onze website.


Concert
 • woensdag 23 augustus 2023 Concert Église de Thiré I
 • Église de Thiré (Thiré)
 • De programmering van het festival is nog niet vrijgegeven. Zodra het programma openbaar is, publiceren wij dat op onze website.

 • Prijs: € 38,00
Wandelconcert
 • donderdag 24 augustus 2023 Promenade musicale
 • Jardins de William Christie (Thiré)
 • De programmering van het festival is nog niet vrijgegeven. Zodra het programma openbaar is, publiceren wij dat op onze website.

 • Prijs: € 44,00
Concert
 • donderdag 24 augustus 2023 Concert Église de Thiré II
 • Église de Thiré (Thiré)
 • De programmering van het festival is nog niet vrijgegeven. Zodra het programma openbaar is, publiceren wij dat op onze website.

 • Prijs: € 38,00
Opera
 • vrijdag 25 augustus 2023 Opera op het water
 • Jardins de William Christie (Thiré)
 • De programmering van het festival is nog niet vrijgegeven. Zodra het programma openbaar is, publiceren wij dat op onze website.

 • Prijs: € 57,00
Hotels Vendée 2023

21 t/m 22 augustus: Hotel in Rouen

Het hotel is nog niet bekend.

22 t/m 26 augustus: Logis Le Fontarabie in Fontenay-le-Comte

Logis le Fontarabie, Fontenay-le-ComteHet driesterren hotel Logis de Fontarabeie is gevestigd in het voormalige postkantoor in het centrum van Fontenay-le-Comte en dateert van voor de tijd van koning François I.

Alle kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een eigen badkamer met een bad of douche. Gasten kunnen genieten van specialiteiten en lokale recepten in het restaurant. Het ontbijt voor kinderen is met een korting verkrijgbaar. Er zijn seminar- en banketfaciliteiten.

Het hotel beschikt over een afgesloten parkeerplaats en een terras in de schaduw van een blauweregen.

26 t/m 27 augustus: Hotel in Chartres

Het hotel is nog niet bekend.

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 21 augustus 2023 € 1.995,00
Eenpersoonstoeslag € 180,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Concert Église de Thiré I (23 augustus 2023) € 38,00
Promenade musicale (24 augustus 2023) € 44,00
Concert Église de Thiré II (24 augustus 2023) € 38,00
Opera op het water (25 augustus 2023) € 57,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar de Vendée v.v. en vervoer ter plaatse
• 1 overnachting in een 4-sterrenhotel in Rouen, 4 overnachtingen in het 3-sterrenhotel Fontarabie in Fontenay-le-Comte en 1 overnachting in een 4-sterrenhotel in Chartres op basis van logies en ontbijt
• 6 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Arnhem, Amsterdam, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Saskia Cohen

Van jongs af aan speelt muziek een grote rol voor mij. Thuis werd veel gezongen, naar muziek geluisterd en gemusiceerd. Mijn vader woonde een groot deel van de jaren vijftig en zestig in New York en New Jersey en kwam naar Europa met een vracht platen, een brede collectie die na het huwelijk van mijn ouders verder werd aangevuld. Symfonieën en kamermuziek, veel jazz door grootheden die mijn vader in New Yorkse clubs had leren kennen, maar ook Oum Kalthoum en Fairuz: de platenverzameling van mijn ouders was een muzikale melting pot die mijn zus en ik met groot enthousiasme van voor naar achter doorwerkten. Mijn moeder stimuleerde onze actieve muzikale vorming en jarenlang speelde ik blokfluit, maar proefde ik ook aan viool-, gitaar- en saxofoonlessen.

Toen ik kunstgeschiedenis ging studeren braken nieuwe tijden aan. Ik raakte verslingerd aan opera- en concertbezoek, niet alleen in Amsterdam waar ik nu woonde, maar ook in Italië waar ik voor mijn studie en promotieonderzoek vaak verbleef. De zaterdagmiddag-concerten in het Florentijnse Teatro della Pergola werden een vaste welkome afleiding en telkens als ik een nieuwe stad bezocht probeerde ik een opera bij te wonen. Mijn liefde voor opera en liedkunst bracht mij ook weer zelf aan het zingen. Sinds tien jaar ben ik lid van Toonkunstkoor Amsterdam en volg ik zanglessen.

Tegenwoordig werk ik als docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik daarnaast een eigen bureau voor kunsthistorisch onderzoek, tekstproductie en tentoonstellingen. Mijn kunsthistorische achtergrond maakt dat ik mij graag verdiep in de dwarsverbanden tussen beeldende kunst en muziek. En of het nou komt door de eclectische platencollectie van mijn ouders, ik ben nog steeds een muzikale alleseter die zich graag laat verrassen door een divers aanbod. Het is dan ook een bijzonder voorrecht om voor MUSICO Reizen precies datgene te mogen doen waaraan ik al zoveel jaren plezier beleef: op reis voor opera- en concertbezoek, het in goed gezelschap bezoeken van musea en collecties en het delen van mijn liefde voor muziek en kunst.