Verona

Verona

Porta dei Borsari, Verona

Porta dei Borsari, Verona

Anna Netrebko

Anna Netrebko

Altaar in San Zeno in Verona (Mantegno)

Altaar in San Zeno in Verona (Mantegno)

Verona, Italië
05 juli 2019 t/m 08 juli 2019
Verona
Italiaans genieten van opera

• Anna Netrebko met Verdi in de Arena van Verona
• Overweldigende Aida
• Stad van Romeo en Julia
• Zee van kaarslicht in de zwoele Italiaanse avondlucht
Lees hier wat reisleider Nanda Geerling over Verona vertelt

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.175,00

Vrijdag 5 juli vliegen we in de loop van de middag rechtstreeks naar Verona, waar we verblijven in het viersterrenhotel Best Western Hotel Firenze, gelegen op loopafstand van de Arena. De Arena di Verona is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld. ’s Avonds kunt u in de Arena een opvoering bijwonen van de opera waar het festival ruim honderd jaar geleden mee ontstond en sindsdien elk jaar op het programma staat: Verdi’s Aida. De sfeer in de Arena tijdens het festival is uniek, vooral door de zee van kaarslichtjes die voor de voorstelling ontstoken worden in de heerlijke Italiaanse avondlucht.

Zaterdag 6 juli maken we met een plaatselijke gids een uitgebreide stadswandeling door het centrum van Verona. In de eerste eeuw voor Christus was Verona door zijn gunstige ligging aan de Adige al een belangrijke Romeinse stad. Het dal van de Adige vormde een goede verbinding tussen Italië en de landen ten noorden van de Alpen. De Romeinse invloed van weleer blijkt nu nog uit bijvoorbeeld het amfitheater, het Teatro Romano en de Porta dei Borsari. In de 12e, 13e en 14e eeuw werd Verona bestuurd door de Scaliger familie. Juist in deze periode situeerde Shakespeare zijn beroemde Romeo & Julia. De Veronese families Montecchi en Capuleti waartoe Romeo en Julia behoorden, waren begin 14e eeuw grote rivalen van elkaar. Op het programma van de Arena di Verona staat Bizets opera Carmen.

Zondag 7 juli bezoeken we het Arena Museo Opera het in Palazzo Forti, waar een overzicht van de operageschiedenis wordt gegeven en inzicht in het creatieve proces dat voorafgaat aan het tot stand komen van een operaproductie. In de Arena di Verona vertolken sopraan Anna Netrebko en tenor Yusiv Eyvazov de hoofdrollen in Verdi’s Il trovatore, een opera vol spanning, liefde, bloedige wraak, bedrog en dood.

Maandag 8 juli krijgen we een rondleiding in de Basilica di San Zeno. San Zeno, een heilige uit de 4e eeuw, is de beschermheilige van de stad Verona. De basiliek van San Zeno is zeer bijzonder. De kerk werd in de 4e eeuw gesticht en kreeg eind 14e eeuw haar huidige vorm. De imposante bronzen deuren uit de 11e eeuw geven toegang tot een indrukwekkende kerk met Romeinse zuilen, fresco's uit de 13e en 14e eeuw en een beroemd altaarstuk van Andrea Mantegna. In de loop van de middag vliegen we rechtstreeks vanaf Verona terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 05 juli 2019 Aida - gradinata di settore D/E
 • Arena di Verona (Verona)
 • Er zijn verschillende rangen mogelijk:
  - gradinata settori D/E: ongenummerde plaatsen op de trappen (€ 29,=)
  - gradinata numerata 1e settore: genummerde plaatsen op de trappen (€ 118,=)
  - poltronissime gold: genummerde plaatsen voor het podium (€ 214,=)

 • Giuseppe Verdi Aida (opera)
 • Prijs: € 29,00
Opera
 • zaterdag 06 juli 2019 Carmen - gradinata settori D/E
 • Arena di Verona (Verona)
 • Er zijn verschillende rangen mogelijk:
  - gradinata settori D/E: ongenummerde plaatsen op de trappen (€ 29,=)
  - gradinata numerata 1e settore: genummerde plaatsen op de trappen (€ 118,=)
  - poltronissime gold: genummerde plaatsen voor het podium (€ 214,=)

 • Georges (Alexandre César Léopold) Bizet Carmen (opera)
 • Prijs: € 29,00
Opera
 • zondag 07 juli 2019 Il trovatore - gradinata settori D/E
 • Arena di Verona (Verona)
 • Er zijn verschillende rangen mogelijk:
  - gradinata settori D/E: ongenummerde plaatsen op de trappen (€ 25,=)
  - gradinata numerata 1e settore: genummerde plaatsen op de trappen (€ 108,=)
  - poltronissime gold: genummerde plaatsen voor het podium (€ 197,=)

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Anna Netrebko (Leonora)
  • tenor Yusif Eyvazov (Manrico)
 • Prijs: € 25,00
Best Western Hotel Firenze

Best Western Firenze, VeronaHet viersterren Best Western Hotel Firenze biedt comfortabele accommodatie in het stadscentrum, op 10 minuten lopen van de Arena van Verona. Dit opgeknapte historische hotel ligt aan de hoofdweg naar het oude centrum.
Alle lichte kamers zijn voorzien van gratis WiFi en een digitale kluis. Het hotel heeft ook een bijgebouw met ruime appartementen. Sommige kamers beschikken over een hydromassagebad of een stoomdouche.
Hotel Firenze ligt aan de Corso Porta Nuova, de hoofdstraat die het treinstation met het historisch centrum en het plein Piazza Bra verbindt.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 05 juli 2019 € 1.175,00
Eenpersoonstoeslag € 180,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Aida - gradinata di settore D/E (05 juli 2019) € 29,00
Aida - gradinata numerata 1e settore (05 juli 2019) € 118,00
Aida - poltronissime gold (05 juli 2019) € 214,00
Carmen - gradinata settori D/E (06 juli 2019) € 29,00
Carmen - gradinata numerata 1e settore (06 juli 2019) € 118,00
Carmen - poltronissime gold (06 juli 2019) € 214,00
Il trovatore - gradinata settori D/E (07 juli 2019) € 25,00
Il trovatore - gradinata numerata settore 1 (07 juli 2019) uitverkocht
Il trovatore - poltronissime gold (07 juli 2019) € 197,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Transavia-vluchten met belastingen en toeslagen, transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Firenze in Verona
• 3 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Vertrektijden:

Vrijdag 5 juli, 14:05 uur - 15:45 uur (Amsterdam - Verona), vluchtnummer: HV5465
Maandag 8 juli, 16:30 uur - 18:25 uur (Verona - Amsterdam), vluchtnummer: HV5462

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.