Arena Verona

Arena Verona

Altaar in San Zeno in Verona (Mantegno)

Altaar in San Zeno in Verona (Mantegno)

Teatro Romano

Teatro Romano, Verona

Verona, Italië
02 juli 2020 t/m 06 juli 2020
Verona
Italiaans genieten van opera

• Verblijf in centrum van Verona, op loopafstand van de Arena
• Zee van kaarslicht in de zwoele Italiaanse avondlucht
Aida, ‘l’opera regina dell’Arena di Verona’ in een regie van Franco Zeffirelli

 
Basisreissom: € 1.235,00

Donderdag 2 juli vliegen we in de loop van de middag rechtstreeks naar Verona, waar we verblijven in het viersterrenhotel Giberti, gelegen op loopafstand van de Arena. De Arena di Verona is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld. De sfeer in de Arena is uniek, vooral door de zee van kaarslichtjes die voor de voorstelling ontstoken worden in de zwoele Italiaanse avondlucht.

Vrijdag 3 juli maken we met een plaatselijke gids een uitgebreide stadswandeling door het centrum van Verona. In de eerste eeuw voor Christus was Verona door zijn gunstige ligging aan de Adige al een belangrijke Romeinse stad. Het dal van de Adige vormde een goede verbinding tussen Italië en de landen ten noorden van de Alpen. De Romeinse invloed van weleer blijkt nu nog uit bijvoorbeeld het amfitheater, het Teatro Romano en de Porta dei Borsari. In de 12e, 13e en 14e eeuw werd Verona bestuurd door de Scaliger familie. Juist in deze periode situeerde Shakespeare zijn beroemde Romeo & Julia. De Veronese families Montecchi en Capuleti waartoe Romeo en Julia behoorden, waren begin 14e eeuw grote rivalen van elkaar. Op het programma van de Arena di Verona staat vanavond de ‘double bill’ Cavalleria rusticana/Pagliacci. In 1893 voerde de Metropolitan Opera in New York de opera Pagliacci van Leoncavallo voor het eerst uit. Met een lengte van nog geen anderhalf uur was het werk wat kort voor avondvullend operavermaak, en de briljante oplossing van de directie was om een tweede opera aan het programma toe te voegen: het een paar jaar eerder geschreven Cavalleria rusticana van Mascagni. Daarmee begon de Met een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt; al snel kwam het koppel liefkozend als CavPag bekend te staan.

Zaterdag 4 juli bezoeken we Arena Museo Opera in Palazzo Forti, dat een overzicht van de operageschiedenis geeft. Ook toont het museum het creatieve proces dat voorafgaat aan de totstandkoming van een operaproductie. In de Arena di Verona staat vanavond Verdi’s Nabucco op het programma. Met deze opera vestigde Verdi definitief zijn naam als operacomponist. En passant bezorgde hij de Italianen met het beroemde slavenkoor 'Va pensiero' ook een officieus volkslied.

Zondag 5 juli krijgen we een rondleiding in de Basilica di San Zeno. San Zeno, een heilige uit de 4e eeuw, is de beschermheilige van de stad Verona. De basiliek van San Zeno is zeer bijzonder. De kerk werd in de 4e eeuw gesticht en kreeg eind 14e eeuw haar huidige vorm. De imposante bronzen deuren uit de 11e eeuw geven toegang tot een indrukwekkende kerk met Romeinse zuilen, fresco's uit de 13e en 14e eeuw en een beroemd altaarstuk van Andrea Mantegna. ‘s Avonds kunt u in de Arena een opvoering bijwonen van de opera waar het festival ruim honderd jaar geleden mee ontstond en sindsdien elk jaar op het programma staat: Verdi’s Aida.

Maandag 6 juli vliegen we aan het begin van de middag terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 03 juli 2020 Cavalleria rusticana/Pagliacci - gradinata non numerata
 • Arena di Verona (Verona)
 • Er zijn verschillende rangen mogelijk:
  - gradinata non numerata: ongenummerde plaatsen op de trappen (€ 28,=)
  - 1e settore Verdi: genummerde stoelen op de trappen (€ 117,=)
  - poltronissima gold: genummerde zetels in het parket (€ 216,=)

 • Ruggiero Leoncavallo Pagliacci (opera)
  Pietro Mascagni Cavalleria rusticana (opera)
 • Prijs: € 28,00
Opera
 • zaterdag 04 juli 2020 Nabucco - gradinata non numerata
 • Arena di Verona (Verona)
 • Er zijn verschillende rangen mogelijk:
  - gradinata non numerata: ongenummerde plaatsen op de trappen (€ 28,=)
  - 1e settore Verdi: genummerde stoelen op de trappen (€ 117,=)
  - poltronissima gold: genummerde zetels in het parket (€ 216,=)

 • Giuseppe Verdi Nabucco (opera)
 • Prijs: € 28,00
Opera
 • zondag 05 juli 2020 Aida - gradinata non numerata
 • Arena di Verona (Verona)
 • Er zijn verschillende rangen mogelijk:
  - gradinata non numerata: ongenummerde plaatsen op de trappen (€ 27,=)
  - 1e settore Verdi: genummerde stoelen op de trappen (€ 107,=)
  - poltronissima gold: genummerde zetels in het parket (€ 201,=)

 • Giuseppe Verdi Aida (opera)
 • Prijs: € 27,00
Hotel Giberti

Hotel Giberti, Verona Het viersterren Hotel Giberti ligt tussen de Arena van Verona en het station Porta Nuova. Het heeft een buitenterras. Gilberti heeft grote kamers en een 24-uursservice.

Er zijn goede openbaar vervoersverbindingen bij het hotel en u kunt gemakkelijk lopend een bezoek brengen aan het historische centrum van Verona. Fietsen zijn gratis beschikbaar van april tot november.

De kamers hebben WiFi-toegang en airconditioning. Ook roomservice en satelliet-tv zijn beschikbaar.

Hotel Giberti biedt een gratis ontbijt, waar u in de zomer buiten van kunt genieten.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 02 juli 2020 € 1.235,00
Eenpersoonstoeslag € 180,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Cavalleria rusticana/Pagliacci - gradinata non numerata (03 juli 2020) € 28,00
Cavalleria rusticana/Pagliacci - 1e settore Verdi (03 juli 2020) € 117,00
Cavalleria rusticana/Pagliacci - poltronissima gold (03 juli 2020) € 216,00
Nabucco - gradinata non numerata (04 juli 2020) € 28,00
Nabucco - 1e settore Verdi (04 juli 2020) € 117,00
Nabucco - poltronissima gold (04 juli 2020) € 216,00
Aida - gradinata non numerata (05 juli 2020) € 27,00
Aida - 1e settore Verdi (05 juli 2020) € 107,00
Aida - poltronissima gold (05 juli 2020) € 201,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Transavia-vluchten met belastingen en toeslagen, transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Giberti in Verona
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• GreenSeat CO2 compensatie
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• Er zijn in de Arena verschillende rangen mogelijk:
- gradinata non numerata: ongenummerde plaatsen op de trappen
- 1e settore Verdi: genummerde stoelen op de trappen
- poltronissima gold: genummerde zetels in het parket

Vertrektijden:

Donderdag 2 juli, 14:15 uur - 15:55 uur (Amsterdam - Verona), vluchtnummer: HV5465
Maandag 6 juli, 12:45 uur - 14:40 uur (Verona - Amsterdam), vluchtnummer: HV5462

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.