Russborough House

Russborough House

Shipping in an estuary (Jan van Goyen, Russborough House)

Shipping in an estuary (Jan van Goyen, Russborough House)

Russborough House, West Wicklow

Russborough House, West Wicklow

Japanese Garden, Irish Stud

Japanese Garden, Irish Stud

Glendalough, West Wicklow

Book of Kells - detail van een miniatuur

Book of Kells - detail van een miniatuur

West Wicklow, Ierland
17 mei 2023 t/m 21 mei 2023
West Wicklow
West Wicklow Chamber Music Festival

• Kamermuziekconcerten in Russborough House en St. Mary’s in Blessington
• Meet & Greet met de optredende musici
• Excursies naar The Irish Stud, Glendalough en Dublin
• Verlenging in Dublin mogelijk
• Kijk hier naar het filmpje 'West Wicklow Chamber Music Festival'

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.595,00

Woensdag 17 mei vliegt u samen met uw reisleider Wouter Schmidt met Aer Lingus rechtstreeks van Amsterdam naar Dublin, waar het vanwege het tijdsverschil met Nederland een uur ‘vroeger’ is. Per touringcar reist u vervolgens naar het driesterren Lawlors Hotel. Dit hotel ligt in het hart van het stadje Naas in het graafschap County Kildare. Voorafgaande aan het diner in uw hotel neemt Wouter tijdens een muziekinleiding het programma van de eerste twee concerten met u door. Na het diner kunt u in het Russborough House het eerste concert tijdens het West Wicklow Chamber Music Festival bijwonen.

Donderdag 18 mei maken we twee excursies in de omgeving van het hotel. Kildare is voor paardenliefhebbers over de hele wereld een begrip, en dan vooral de vermaarde Irish National Stud & Gardens. Op dit terrein ligt niet alleen het befaamde paardencentrum waar u een rondleiding krijgt, maar ook de beroemde Japanese Garden. Deze immense tuin - met een grote collectie bomen waaronder esdoorns, moerbeibomen, kersenbomen, magnolia’s en heilige bamboe - werd tussen 1906 en 1910 aangelegd door de Japans tuinarchitect Tassa Eida, met hulp van zijn zoon en 40 assistenten. De verschillende tuinkamers verbeelden een allegorische reis van het wieg tot aan het graf.
Na een koffiepauze kunt u tevens een bezoek brengen aan een ander deel op dit immense terrein, de St. Fiachra Garden. St. Fiachgra is de patroonheilige van de hoveniers. De St. Fiachra Garden verbeeldt het Ierse landschap van water, moerasland, meren en eilandjes en kloostercellen. Bij het klooster bevindt zich een tuin met handgemaakte kristallen bloemen van Waterford Crystal.
Er is voldoende tijd ingeruimd om op eigen gelegenheid te lunchen, waarna u terugkeert naar het hotel. Aan het eind van de middag krijgt u een rondleiding door Russborough House, de belangrijkste concertlocatie van het festival. Dit statige, in Palladiaanse stijl opgetrokken landhuis werd rond 1740 door Richard Castle gebouwd voor de graaf van Milltown. Opvallend is de 210 meter lange voorgevel, de langste van Ierland. In het huis kunt u de Alfred Beit-kunstverzameling, met onder andere werken van Vermeer, Goya, Rubens en Velasquez, bezichtigen. U dineert in een van de vleugels van Russborough House, waar ook het concert van die avond plaatsvindt.

Vrijdag 19 mei verzorgt Wouter na het ontbijt een uitgebreide muziektoelichting op het concertrepertoire dat ten gehore zal worden gebracht tijdens de komende concerten Aansluitend maakt u eeen mooie rondrit door de Wicklow Mountains, waarbij u tevens een bezoek brengt aan een van de ‘toppers’ van Ierland, het klooster Glendalough, gelegen in het schitterende Wicklow Mountains National park dat met name beroemd is om zijn uitgestrekte sprookjesachtige valleien met rode, gele en paarse kleuren en de vele heuvels en bergen. Het gebied is rijk aan prachtige bergmeren die in door gletsjers uitgesleten keteldalen liggen. De meest spectaculaire vergezichten zijn te vinden bij Sally Gap. Onze route, de zogeheten Millitary Road, voert voorts langs een aantal adembenemende uitzichten waaronder die op het donkere water van Lough Tay, de Glencree vallei, het Kippure gebergte en de waterval van Glenmacnass. U brengt een uitgebreid bezoek aan de ruïnes van het klooster van Glendalough, dat stamt uit de 6e eeuw na Christus en is gesticht door de heilige St. Kevin. Tussen de resten van de vroegere middeleeuwse kloostergemeenschap vindt u een aantal kerkjes, een begraafplaats en een typisch Ierse ronde toren. Na een gezamenlijke lunch in de omgeving van Glendalough rijden we terug naar het hotel. ’s Avonds kunt u weer een concert bijwonen op Russborough House.

Zaterdag 20 mei staat er ’s ochtends een bezoekje aan Kildare op het programma. Het is niet alleen een gezellig en sfeervol markstadje, het is zelfs de oudste stad van Ierland en kent veel historische bezienswaardigheden. De naam betekent letterlijk 'de kerk van de eik'. Een van de meest imposante bezienswaardigheden is de St. Brigid's Cathedral die in 1223 werd gebouwd. De ronde uitkijktoren kunt u al van ver zien. Rond het middaguur kunt u het ‘Rising Star’-concert in St. Mary’s van Blessington bijwonen, waar Iers jong talent acte de préséance geeft. Teruggekeerd in uw hotel is de verdere middag ter vrije besteding. Optioneel kunt u vanavond samen met Wouter een bezoek brengen aan een traditionele Ierse pub, waar live muziek ten gehore wordt gebracht. Het diner en vervoer per touringcar is bij deze optionele excursie inbegrepen.

Zondag 21 mei rijden we 's ochtends naar Dublin waar u onder leiding van een gids een stadswandeling door het historische centrum van de levendige Ierse hoofdstad kunt maken. De wandeling voer onder meer langs Dublin Castle en ‘de historische grond’ van Fishamble Street, waar in 1742 de eerste uitvoering van Händels Messiah plaatsvond. De wandeling eindigt bij Trinity College. Hier kunt u het wereldberoemde Book of Kells aanschouwen. Het eeuwenoude manuscript werd vermoedelijk vervaardigd op het Schotse eiland Iona in 806 door Keltische monniken en geldt als een meesterwerk van de westerse kalligrafie in insulaire stijl. Uitgebreide, kleurrijke en gedetailleerde afbeeldingen en miniaturen sieren meerdere pagina’s van het manuscript. De pagina’s bevinden zich in een speciale donkere ruimte van de bibliotheek. Het gehele complex van Trinity College, met de colleges en fraaie pleintjes, is een bezoek meer dan waard. Na een gemeenschappelijke afscheidslunch in Dublin rijden we naar het vliegveld van Dublin voor de terugreis naar Nederland.

Eventueel kunt u uw verblijf in Dublin met een of twee dagen verlengen, vraag via info@musico.nl of 088-687000 naar de mogelijkheden.

Concert
 • woensdag 17 mei 2023 Patrick Rafter & Fiachra Garvey
 • Russborough House (Blessington)
 • - Esposito: Eerste Vioolsonate, op. 32
  - Ravel: Tweede Vioolsonate, M.77
  - Linehan: New commission
  - Lekeu: Vioolsonate in G

 • Prijs: € 38,00
Concert
 • donderdag 18 mei 2023 Jess Gillam
 • Russborough House (Blessington)
 • - Francis Poulenc: Hobosonata, FP185
  - Ayanna Witter-Johnson: Lumina
  - Barbara Thompson: The Unseen Way
  - Georg Philipp Telemann: Sonate in f, TWV41f1
  - Meredith Monk: Early Morning Melody
  - Philip Glass: No. 10 from Melodies for Saxophone
  - Luke Howard: Dappled Light
  - John Harle: Rant
  - Chilly Gonzales: Overnight
  - Kurt Weill: Je ne t'aime pas
  - Astor Piazzolla: Bordell 1900, Cafe 1930 & Nightclub 1960 (uit Histoire du Tango)

 • Prijs: € 38,00
Concert
 • vrijdag 19 mei 2023 Navarra String Quartet & Fiachra Garvey
 • Russborough House (Blessington)
 • - Dvorák: Cypresses
  - Jane O'Leary: The Passing Sound of Forever
  - Jane O’Leary: Piano Quintet Beneath the Dark Blue Waves (world premiere)
  - Brahms: Pianokwintet, op.34 (

 • Uitvoerenden:
  • strijkkwartet Navarra String Quartet
  • pianist Fiachra Garvey
 • Prijs: € 38,00
Concert
 • zaterdag 20 mei 2023 Rising Star Concert
 • St. Mary’s Church (West Wicklow)
 • - Muramatsu: Earth
  - Reinecke: Sonata
  - Debussy: L'apres midi d’un faune
  - Liebermann: Flute Sonata
  - Mike Mower: Sonata Latino
  - World Premiere: Performance of the West Wicklow Chamber Music Festival Composition Competition winning piece

 • Uitvoerenden:
  • fluitist Amy Gillen
  • pianist Gary Beecher
 • Prijs: € 10,00
Excursie
 • zaterdag 20 mei 2023 Live music in een Ierse pub
 • ()
 • Een bezoek aan een traditionele Ierse pub, waar live muziek ten gehore wordt gebracht. Het diner en vervoer per touringcar is bij deze extra excursie inbegrepen.

 • Prijs: € 40,00
Hotel Lawlor's of Naas

Hotel Lawlor's of Naas, West WicklowHet driesterren Hotel Lawlor's of Naas ligt in het hart van Naas, in het graafschap County Kildare en op 10 minuten lopen van de paardenrenbaan van Naas. Het hotel heeft ruime kamers met gratis WiFi, een restaurant en een traditionele Ierse bar.

De kamers in dit boetiekhotel zijn ingericht in warme kleuren en voorzien van hoge plafonds en op maat gemaakt meubilair. Ze beschikken verder over een flatscreen-tv en een kluisje. Er is ook 24-uursroomservice beschikbaar.

Dankzij een toegewijd team van chef-koks serveert het hotel een verscheidenheid aan hoogstaande gerechten. U kunt genieten van exclusieve wijnen in het vleesrestaurant of bij het menu in de Bistrobar. Er is een verscheidenheid aan drankjes en lichte snacks verkrijgbaar in de bar, als ook in de twee biertuinen.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 17 mei 2023 € 1.595,00
Eenpersoonstoeslag € 196,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Patrick Rafter & Fiachra Garvey (17 mei 2023) € 38,00
Jess Gillam (18 mei 2023) € 38,00
Navarra String Quartet & Fiachra Garvey (19 mei 2023) € 38,00
Rising Star Concert (20 mei 2023) € 10,00
Live music in een Ierse pub (20 mei 2023) € 40,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Aer Lingus-vluchten met belastingen, toeslagen en CO2-compensatie
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen in het 3-sterrenhotel Lawlor’s of Naas (County Kildare) op basis van logies en ontbijt
• 4 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees), uitgezonderd de excursie op 20/05 naar een Ierse pub
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief concertenkaarten, excursie naar een Ierse pub op 20/05, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Vertrektijden:

Woensdag 17 mei, 13:20 uur - 13:55 uur (Amsterdam - Dublin), vluchtnummer: EL605
Zondag 21 mei, 18:15 uur - 20:55 uur (Dublin - Amsterdam), vluchtnummer: EL610

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te maken. Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb ik daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland. In het seizoen 2015-2016 was ik bovendien werkzaam als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met artiesten, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu vaak goed van pas bij mijn huidige functie bij MUSICO Reizen.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel vormen. Ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de muziekreizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek. Door mijn beroep als uitvoerend musicus en artistiek manager ken ik de muziekwereld ‘van binnenuit’. Waar mogelijk tracht ik u dan ook in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!