Opernfestspiele Römersteinbruch, St. Margarethen (foto: Thomas Ludwig)

Opernfestspiele Römersteinbruch, St. Margarethen (foto: Thomas Ludwig)

Sommerarena, Baden

Sommerarena, Baden

Neusiedlersee

Neusiedlersee

Eisenstadt

Eisenstatdt

Haydnsaal in slot Esterházy in Eisenstadt foto Rudolf Strutz)

Haydnsaal in slot Esterházy in Eisenstadt foto Rudolf Strutz)

Südtor van de Dom, Wiener Neustadt (foto Ewald Judt)

Südtor van de Dom, Wiener Neustadt (foto Ewald Judt)

Wiener Neustadt, Oostenrijk
13 augustus 2020 t/m 17 augustus 2020
Wiener Neustadt
Festivals in Niederösterreich & Burgenland

• Openluchtvoorstellingen in het Römersteinbruch Festival, de Seefestspiele Mörbisch en de Sommerarena Baden
• Van opera tot operette: Puccini, Bernstein & Lehár
• Excursies in Eisenstadt, Baden bei Wien en Wiener Neustadt

 
Basisreissom: € 1.295,00

Donderdag 13 augustus vliegen we naar Wenen, vanwaar we per touringcar naar Wiener Neustadt reizen.

Vrijdag 14 augustus
krijgen we een rondleiding door Wiener Neustadt langs de, deels nog aanwezige, ‘7 Wunder von Wiener Neustadt’. De stad werd gesticht in 1194 en was vele jaren de keizerresidentie. Bezienswaardigheden zijn onder meer Theresianische Militärakademie, de Wiener Neustädter Dom en de St. Peter an der Sperr, ook wel de Reckturm genoemd. 's Avonds kunt u op een heel bijzondere locatie Turandot (Puccini) zien. De Römersteinbruch in St. Margarethen is een van Europa's grootste en oudste steengroeven. Het zanderige kalksteen werd hier eeuwenlang afgegraven. Een deel ervan werd zelfs gebruikt voor de restauratie van de Stephansdom en de gebouwen rond de Ringstraße in Wenen. De groeve vormt nu een indrukwekkend decor voor concerten en operavoorstellingen.

Zaterdag 15 augustus gaan we naar Eisenstadt. Juist in dit stadje vond de familie Esterházy haar thuisbasis. De Esterházy's vormden eeuwenlang een van de grootste en rijkste adellijke geslachten van Midden-Europa. Hun verspreide bezittingen reikten van het Oostenrijkse Burgenland tot in het Roemeense Transsylvanië. In Eisenstadt zijn nog steeds veel sporen te vinden van de beroemdste hofcomponist van de familie Esterházy: Joseph Haydn. Bij de Seefestspiele Mörbisch – met het natuurlijke decor van de Neusiedler See - staat deze avond West Side Story van Bernstein op het programma.

Zondag 16 augustus krijgen we een rondleiding door Baden bei Wien. De stad dankt zijn muzikale reputatie aan het keizerlijk hof en natuurlijk aan de vele componisten die er woonden en kuurden. Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss, Lanner - ze kwamen allemaal naar Baden voor een zomerverblijf en werden geïnspireerd door het levendige sociale leven, de wijngaarden en het prachtige landschap van het Wienerwald. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan het Beethoven Museum, de plek waar de componist delen van zijn Negende Symfonie schreef. In de Sommerarena Baden – een Jugendstil–Theater met uitschuifbaar dak – staat vandaag de Die blaue Mazur van Léhar op het programma, een operette die precies 200 jaar geleden in Wenen in première ging.

Maandag 17 augustus vliegen we 's middags terug vanuit Wenen naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 14 augustus 2020 Turandot
 • Römersteinbruch (St. Margarethen)
 • Giacomo Puccini Turandot (opera)
 • Prijs: € 99,00
Muziektheater
 • zaterdag 15 augustus 2020 West Side Story
 • Seebühne Mörbisch (Mörbisch)
 • Leonard Bernstein West Side Story (musical)
 • Prijs: € 77,00
Operette
 • zondag 16 augustus 2020 Die blaue Mazur
 • Sommerarena (Baden)
 • Franz Lehár Die blaue Mazur (operette)
 • Prijs: € 59,00
Hilton Garden Inn

Hilton Garden Inn, Wiener Neustadt Het viersterren Hilton Garden Inn Wiener Neustadt ligt in Wiener Neustadt, aan de rand van het oude centrum op minder dan 1 km van de kathedraal van Wiener Neustadt. Het biedt accommodatie met een restaurant, gratis parkeergelegenheid, een fitnesscentrum en een bar. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi in alle ruimtes. De accommodatie beschikt over een gemeenschappelijke lounge, een excursiebalie en een bagageopslag.

Alle accommodaties zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv met kabelzenders, een koelkast, een waterkoker, een douche, een haardroger en een bureau. Elke kamer heeft een eigen badkamer met gratis toiletartikelen.

Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd in het Hilton Garden Inn Wiener Neustadt.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 13 augustus 2020 € 1.295,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Turandot (14 augustus 2020) € 99,00
West Side Story (15 augustus 2020) € 77,00
Die blaue Mazur (16 augustus 2020) € 59,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• KLM-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Hilton Garden Inn in Wiener Neustadt
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• GreenSeat CO2-compensatie (lees hier meer over deze regeling)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• Het is mogelijk deze reis te verlengen met een verblijf in Wenen, informeer naar de mogelijkheden

Vertrektijden:

Donderdag 13 augustus, 11:45 uur - 13:30 uur (Amsterdam - Wenen), vluchtnummer KL1845
Maandag 17 augustus, 14:15 uur - 16:10 uur (Wenen - Amsterdam), vluchtnummer KL1846

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Sandra Overdijk

Hoewel van jongs af aan liefhebber van klassieke muziek (instrument piano), nam professioneel mijn aandacht eerst een andere weg: ik studeerde aan de Letterenfaculteit (hoofdvak Italiaanse Taal- en Letterkunde, Leiden 1987), de laatste 3 jaar hiervan gecombineerd met werk in Zwitserland (bemiddeling internationale hulpverlening).

Na afstuderen en beëdiging als tolk-vertaler (Utrecht, 1987) volgden bedrijfsleven (handel Nederland-Italië) en overheid (organisatie internationale congressen).

Van lieverlee vroegen echter taal, kunst en historie de aandacht terug, en na eerst een en ander gecombineerd te hebben, koos ik ruim 20 jaar geleden voor fulltime het vak van reisleider: hoofdbestemming Italië, met specialisatie Rome (alwaar ik sindsdien jaarlijks bij elkaar zo’n 6 maanden werkzaam ben).

De laatste 12 jaar loopt de overige tijd, en op willekeurige Europese bestemmingen, ook de muziek weer mee in het verhaal: misschien wel de mooiste en meest zuivere taal van alle, wie kan daarbuiten? Met veel plezier zal ik mij daartoe vanaf 2018 inzetten voor MUSICO Reizen.

Mijn drive is de gasten te voorzien van relevante informatie en inzicht. Met een zorgvuldige organisatie van de nodige praktische zaken achter de schermen, gaat de aandacht verder vooral naar een plezierige onderlinge uitwisseling, opdat u een ontspannen en inspirerende muziekvakantie heeft zoals bedoeld is!