Kurhaus Wiesbaden

Kurhaus Wiesbaden

Ramen van Chagall in de St Stephan in Mainz

Ramen van Chagall in de St Stephan in Mainz

Zelfportret (Rembrandt, 1634 - detail)

Zelfportret (Rembrandt, 1634 - detail)

Friedrich von Thierschsaal in het Kurhaus, Wiesbaden

Friedrich von Thierschsaal in het Kurhaus, Wiesbaden

Wiesbaden, Duitsland
24 december 2021 t/m 28 december 2021
Wiesbaden kerst
Kerst in een historisch kuuroord

• Wiesbaden, 'grande dame' onder de grote Duitse steden
• Russisch muziektheater van Tsjaikovski en Rimski-Korsakov
• Rembrandt-tentoonstelling in het Städel Museum Frankfurt

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.125,00

Vrijdag 24 december rijden we via diverse opstapplaatsen naar Wiesbaden, een van de oudste en deftigste kuuroorden van Europa, het toonbeeld van klasse en ook wel ‘de-luxe-versie van een stad’ genoemd. Hier verblijven we in het elegante viersterren Hotel Oranien.

Zaterdag 25 december verkennen we Wiesbaden, de grande dame onder de grote Duitse steden, waar zich rond de bronnen al vroeg een nederzetting ontwikkelde. ’s Avonds staat bij de Oper Frankfurt de opera De Nacht voor kerstmis van Rimski-Korsakov op het programma. De opera, gebaseerd op een gelijknamige korte verhaal van Gogol, is vooral bekend is geworden vanwege de suite die de componist samenstelde uit de instrumentale delen. Op kerstavond vangt Vakula de duivel en rijdt hij op diens rug om het perfecte cadeau voor zijn meisje te bemachtigen: de schoenen van de tsaritsa! Deze wilde rit en een grandioze polonaise om het hof van Catharina de Grote weer te geven, zijn bekende delen uit de suite en de opera.

Zondag 26 december bezoeken we in het Städel Museum Frankfurt Rembrandt in Amsterdam, een tentoonstelling over de eerste jaren van de schilder in Amsterdam. Het was de tijd waarin hij grote buitenlandse faam verwierf. Amsterdam was een rijke stad met veel aandacht voor de schilderkunst, een optimaal klimaat voor Rembrandt en zijn collega's.
Op het programma van de Oper Frankfurt staat vanavond Bellini’s opera Norma. De Romeinen bedreigen de Galliërs. Hogepriesteres Norma aarzelt het teken tot strijd tegen de Romeinen te geven. Zij heeft twee kinderen bij de Romeinse proconsul Pollione. Haar stemming verandert drastisch als zij erachter komt dat Pollione haar verlaten heeft voor priesteres Adalgisa.

Maandag 27 december brengen we een bezoek aan Mainz. De stad werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de achtste eeuw is het een bisdom. De Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis. In Mainz bezoeken we onder andere de Stephanskirche, waarvoor Chagall glas-in-lood-ramen heeft ontworpen. Een journalist van Dagblad Trouw schreef hierover: ‘Wie de kerk van St. Stephan betreedt, ervaart iets volkomen ongekends. Hier wordt het hele verhaal verteld, in een kleurengloed van warmte en liefde. Men kijkt niet op naar de ramen, zoals in hoge kathedralen, men bevindt zich midden in het verhaal, men hoort erbij, men wordt er deelgenoot van.’
’s Avonds danst het Russisch Nationaal Ballet uit Moskou in het Kurhaus Wiesbaden Tsjaikovski’s meesterlijke Het zwanenmeer (let op! voorstelling met geluidsband, geen orkest).

Dinsdag 28 december rijden we in de loop van de ochtend terug naar Nederland.

Opera
 • zaterdag 25 december 2021 De nacht voor kerstmis
 • Oper Frankfurt (Frankfurt)
 • Prijs: € 98,00
Opera
 • zondag 26 december 2021 Norma
 • Oper Frankfurt (Frankfurt)
 • Vincenzo Bellini Norma (opera)
 • Prijs: € 98,00
Ballet
 • maandag 27 december 2021 Het zwanenmeer
 • Kurhaus Wiesbaden (Wiesbaden)
 • NB: het Russisch Nationaal Ballet danst deze voorstelling met een bandopname.

 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Het zwanenmeer (ballet)
 • Prijs: € 69,00
Hotel Oranien Wiesbaden

Hotel Oranien, WiesbadenHet historische viersterrenhotel Oranien beschikt over elegante kamers in het centrum van Wiesbaden. Het ligt vlak bij de oude binnenstad en op 5 minuten lopen van wellness-centrum Kaiser-Friedrich-Therme. Het heeft een restaurant, een tuin en een zomerterras.

Hotel Oranien Wiesbaden bestaat sinds 1879 en beschikt over ruime, klassiek ingerichte kamers. Alle kamers hebben een televisie, een minibar, WiFi en een eigen badkamer.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 24 december 2021 € 1.125,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Upgrade van een classic eenpersoonskamer naar een comfort eenpersoonskamer € 100,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
De nacht voor kerstmis (25 december 2021) € 98,00
Norma (26 december 2021) € 98,00
Het zwanenmeer (27 december 2021) € 69,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Wiesbaden v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Oranien Wiesbaden
• 4 diners of lunches in het restaurant van het hotel
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

•Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• De basisreissom is op basis van logies in Classic Room, een upgrade naar Comfort Room is mogelijk (€ 20,= per kamer/per nacht)

Reizen in en na coronatijd:
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger. Meer informatie over corona-maatregelen voor uw reis vindt u hier.

Deskundige reisleiding

De reisleiding bij MUSICO Reizen is van een grote meerwaarde op onze muziekreizen. Over het algemeen wordt u begeleid door musici, musicologen, muziekkenners of kunsthistorici. Naast de inhoudelijke en muzikale begeleiding op de reis zorgen ze ook voor een prettige sfeer en hebben ze aandacht voor alle deelnemers. Ze laten u optimaal genieten van al het moois en zorgen voor een vlekkeloos verloop van de reis.
Kijk regelmatig op onze website of de reisleiding van deze reis al bekend is.