Kurhaus Wiesbaden

Kurhaus Wiesbaden

Friedrich von Thierschsaal in het Kurhaus, Wiesbaden

Friedrich von Thierschsaal in het Kurhaus, Wiesbaden

Arpmuseum

Arpmuseum

Der fliegende Holländer

Der fliegende Holländer

Wiesbaden, Duitsland
09 april 2020 t/m 13 april 2020
Wiesbaden
Pasen in historisch kuuroord

• Wiesbaden, 'grande dame' onder de grote Duitse steden
• Kunst kijken in Frankfurt, Remagen en Eberbach
Matthäus Passion op Goede Vrijdag
• Lees ook: het Städel Museum, een omreis-museum voor reisleidster Saskia Cohen

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.125,00

Donderdag 9 april rijden we via diverse opstapplaatsen naar Wiesbaden, een van de oudste en deftigste kuuroorden van Europa, het toonbeeld van klasse en ook wel ‘de-luxe-versie van een stad’ genoemd. Hier verblijven we in het elegante viersterren Hotel Oranien.

Vrijdag 10 april verkennen we Wiesbaden, de grande dame onder de grote Duitse steden, waar zich rond de bronnen al vroeg een nederzetting ontwikkelde. Op deze Goede Vrijdag kunt u in het Hessissche Staatstheater Wiesbaden een scenische opvoering bijwonen van Bachs Matthäus Passion. De muzikale leiding is in handen van barokspecialist Konrad Junghänel.

Zaterdag 11 april krijgen we een rondleiding in het Städel Museum Frankfurt, dat behoort tot een van de belangrijkste musea van Duitsland. De collectie toont meesterwerken van de Europese kunst uit zeven eeuwen, beginnend met de vroege 14e eeuw, via de gotische kunst, renaissance, barok, Goetheperiode (1770-1830 Sturm und Drang) en de 19e eeuw tot in de huidige tijd. 's Avonds biedt het Hessissche Staatstheater Wiesbaden Wagners opera Der fliegende Holländer. De Nederlandse regisseur Michiel Dijkema ‘schuf großartige Bilder für seinen „Holländer“’, aldus de Duitse pers.

Zondag 12 april krijgen we een rondleiding door Kloster Eberbach. Het middeleeuwse complex behoort tot de fraaiste cisterciënzerbouwwerken in Duitsland. Al is er geen kloosterleven meer, is het complex wel een goed en typerend voorbeeld van de architectuur en vormgeving van een cisterciënzerklooster. De cisterciënzers stammen als reformatiebeweging van de benedictijnen af; karakteristiek voor het kloosterleven zijn de actieve godsdiensten, kolonisatie, onverbiddelijke ascese en de strenge plicht tot zwijgen. U kunt in het Hessissche Staatstheater Wiesbaden een opvoering bijwonen van Puccini’s opera Tosca. Direct toen Puccini de actrice Sarah Bernhard de titelrol zag vervullen in Sardou's toneelstuk, wist hij dat hij naar de bron van zijn volgende opera had gekeken.

Maandag 13 april bezoeken we het Arp Museum Bahnhof Rolandseck. Het voormalige station is gewijd aan de modernistische kunstenaars Hans Arp en zijn vrouw Sophie Taeuber-Arp. Niet alleen hun kunst, maar ook het gebouw zelf – van de hand van de Amerikaanse architect Richard Meier – is een bezoek waard. Op ingenieuze wijze heeft Meier het hoogteverschil tussen de oudbouw en de nieuwbouw opgelost. En zowel vanuit de oudbouw als vanuit de nieuwbouw heeft men een prachtig zicht op de Rijn en het omliggende heuvellandschap. Na het museumbezoek rijden we terug naar Nederland.

Scenische opvoering
 • vrijdag 10 april 2020 Matthäus Passion
 • Hessisches Staatstheater Wiesbaden (Wiesbaden)
 • Johann Sebastian Bach Matthäus Passion, BWV 244 (oratorium)
 • Prijs: € 69,00
Opera
 • zaterdag 11 april 2020 Der fliegende Holländer
 • Hessisches Staatstheater Wiesbaden (Wiesbaden)
 • Richard Wagner Der fliegende Holländer (opera)
 • Uitvoerenden:
  • regisseur Michiel Dijkema
 • Prijs: € 69,00
Opera
 • zondag 12 april 2020 Tosca
 • Hessisches Staatstheater Wiesbaden (Wiesbaden)
 • Giacomo Puccini Tosca (opera)
 • Prijs: € 57,00
Hotel Oranien Wiesbaden

Hotel Oranien, WiesbadenHet historische viersterrenhotel Oranien beschikt over elegante kamers in het centrum van Wiesbaden. Het ligt vlak bij de oude binnenstad en op 5 minuten lopen van wellness-centrum Kaiser-Friedrich-Therme. Het heeft een restaurant, een tuin en een zomerterras.

Hotel Oranien Wiesbaden bestaat sinds 1879 en beschikt over ruime, klassiek ingerichte kamers. Alle kamers hebben een televisie, een minibar, WiFi en een eigen badkamer.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 09 april 2020 € 1.125,00
Eenpersoonstoeslag € 80,00
Upgrade eenpersoonskamer Comfort Room € 60,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Matthäus Passion (10 april 2020) € 69,00
Der fliegende Holländer (11 april 2020) € 69,00
Tosca (12 april 2020) € 57,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Wiesbaden v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Oranien Wiesbaden
• 4 diners of lunches in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• De basisreissom is op basis van logies in Classic Room, een upgrade naar Comfort Room is mogelijk

Nanda Geerling

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kunst en het lag dan ook voor de hand dat ik later iets met kunst wilde gaan doen. Het werd een studie kunstgeschiedenis in combinatie met muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.Na mijn afstuderen was de keuze voor het reisleiderschap niet moeilijk: ik reis en organiseer graag en vind het leuk om mijn kennis met belangstellenden te delen. Het is me niet tegengevallen: het uitwisselen van ideeën, het bezoeken van tentoonstellingen, het praten over uitvoeringen, een mooi concert samen beleven? Het blijven inspirerende ervaringen. Bovendien is iedere groep anders en dat maakt het uiterst levendig.

Iedere reis besef ik weer dat ik veel van de groep leer en ik hoop maar dat het omgekeerde ook het geval is. Zelf houd ik van de dynamiek van steden; kunst en de stad zijn niet voor niets innig met elkaar verbonden! Italië is mijn favoriete bestemming omdat het land zoveel schoonheid kent: taal, landschap, de mensen, design, mode? Alles is prachtig.

Italië was voor mij liefde op het eerste gezicht: Italiaanse kunst is een klasse apart - een streling voor oog, oor en hart en balsem voor de ziel. Mijn voorkeur gaat uit naar kunst en muziek uit de negentiende en vroeg-twintigste eeuw; dat is bovendien de periode waar ik het meest in thuis ben, vooral opera en de romantische liedcultuur. Mijn lievelingsinstrument is de vleugel; mijn held is Chopin. Op reis hecht ik er belang aan dat de gasten zich op hun gemak voelen, het naar hun zin hebben en dat de sfeer in de groep ontspannen is. Soms is het wel even genoeg met de cultuur en dan is uitrusten, terrasbezoek of winkelen een welkome afwisseling. Mijn vak is mijn hobby, hoe afgezaagd het ook klinkt.

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, tentoonstellingen en galeries.Op het gebied van opera en concerten prijs ik me gelukkig in Amsterdam te wonen: de grote zaal van het Concertgebouw is zonder twijfel een der mooiste ter wereld en het muziekaanbod is van topklasse. Als echte Amsterdamse ben ik daar natuurlijk zeer trots op. Verder lees ik graag vakliteratuur, maar ook poëzie en romans.

Lees ook het interview met Nanda Geerling.