Apollon Musagète

Apollon Musagète

Stadhuis, Wroclaw

Stadhuis, Wroclaw

Hala Stulecia, Wrocław

Hala Stulecia, Wrocław

National Forum of Music, Wroclaw

National Forum of Music, Wroclaw

Kingakapel in Wieliczka zoutmijn

Kingakapel in Wieliczka zoutmijn

Wawelheuvel, Krakau

Wawelheuvel, Krakau

Wroclaw, Polen
07 juni 2023 t/m 12 juni 2023
Wroclaw en Krakau
Poolse UNESCO-steden

• Wrocław en Krakau: twee prachtige, historische steden gecombineerd in één reis
• Concerten in National Forum of Music in Wrocław
• Bezoek aan Wieliczka zoutmijn, UNESCO erfgoed
• Meet & Greet met de musici van het Wroclaw Philharmonisch Orkest
• Kijk hier naar het filmpje 'Met Capriccio naar Wroclaw en Krakau'

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.595,00

Woensdag 7 juni vliegt u aan het eind van de ochtend samen met uw reisleider Wouter Schmidt vanaf Schiphol via Frankfurt per Lufthansa-vlucht naar Wrocław in Neder-Silezië. Met 12 eilanden in en 130 bruggen over de rivier de Odra kreeg Wrocław de toepasselijke bijnaam Venetië van Polen. Ooit was de stad een belangrijk kruispunt van handelswegen. De invloed van de Bohemen, Oostenrijkers en Pruisen is nog altijd nadrukkelijk waarneembaar: fraaie gotische kerken, herenhuizen in renaissancestijl en paleizen uit de barokperiode. U verblijft gedurende drie nachten in het comfortabele Art Hotel met een uitstekende ligging in het centrum van Wrocław. Het Grote Marktplein bevindt zich op 200 meter afstand en ook de universiteit en het Kathedraal eiland Ostrów Tumski zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Voorafgaande aan het diner in uw hotel verzorgt Wouter een muziektoelichting op het concert dat u vanavond bijwoont in het National Forum of Music (NMF). Het NMF huisvest niet alleen orkesten als het NMF Wrocław Philharmonisch Orkest en het NMF Leopoldinum, ensembles als het Wrocław Baroque Ensemble en Lutosławski Quartet, maar ook drie koren: het NMF Choir, het NMF Boy’s Choir en het onlangs geformeerde NMF Girl’s Choir. Dit laatste koor zal vanavond voor u een programma brengen met koorwerken van Leo Delibes, César Franck en Alexandre Guimant.

Donderdag 8 juni verzorgt Wouter na het ontbijt een muziektoelichting op de volgende twee concerten die u bijwoont in Wrocław. Daarna maken we tijdens een stadswandeling nader kennis met Wrocław onder leiding van een professionele gids. U bezoekt het oude centrum met het laatgotische stadhuis, waar in de loop der eeuwen telkens een nieuw element aan is toegevoegd. Ook staat een bezoek aan Ostrów Tumski (Kathedralen-eiland) op het programma, het oudste deel van de stad met de kathedraal van St. Johannes de Doper uit de 13e eeuw. Na de gezamenlijke lunch in een sfeervol restaurant is de verdere middag ter vrije besteding. Voorafgaand aan het concert van het Apollon Musagete Quartet krijgt u een ‘backstage’ rondleiding door het NMF. U bezoekt de verschillende zalen en technische ruimtes die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Ook leert u meer over het ontwerp van het gebouw, de innovatieve akoestische oplossingen en wat de architecten inspireerden bij het ontwerpen van het NFM-gebouw. Daarnaast wordt u de mechanica getoond van het grootse pijporgel. Het het sublieme Apollon Musagète Quartet schotelt u vanavond in de Kamermuziekzaal van het NMF een prachtig programma voor, bestaande uit Dvoráks Negende Strijkkwartet en Schuberts iconische kwartet Der Tod und das Mädchen.

Vrijdag 9 juni bezoeken we na het ontbijt een gedeelte van de repetitie van het Wrocław Philharmonisch Orkest (WPO) op het programma dat u vanavond kunt bijwonen. Ook kunt u kennis maken met enkele musici uit het orkest. Hierna bezoekt u twee bijzondere monumenten in de stad. Architect Max Berg ontwierp begin 20e eeuw het Hala Stulecia (Eeuwhal), een modernistisch gebouw van staal en beton met een enorme koepel dat wel iets weg heeft van het Pantheon in Rome. Eenmaal klaar durfden de bouwvakkers het stutmateriaal in eerste instantie niet weg te halen. Maar de berekeningen waren goed uitgevoerd. Het tweede monument van de stad betreft het Panorama van Racławice. Het verbeeldt de onafhankelijkheidsstrijd van de Poolse opstandelingen welke nog immer van belang is voor de Poolse identiteit. Toen in 1945 de stad Lviv aan Rusland verviel, verhuisde men het panorama naar Wrocław om het in Poolse handen te houden. Na een gezamenlijk diner in de omgeving van het NMF, woont u het concert bij van het WPO. Op het programma staat onder meer Elgars meesterwerk, de Enigma Variaties, op het programma.

Zaterdag 10 juni reizen wij per touringcar naar Krakau, een rit van 275 kilometer. Uiteraard maken we onderweg een lunchstop. Krakau wordt algemeen beschouwd als het kroonjuweel onder de Poolse steden, gelegen op de linkeroever van de Wisla en aan de voet van de Beskiden, een uitloper van de West-Karpaten. Krakau is een van de mooiste Europese steden en werd in 1978 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De schitterende binnenstad, in gotische en renaissancistische stijl, overleefde als een wonder ongeschonden de Tweede Wereldoorlog. U verblijft twee nachten in het uitstekende Vienna House Andel’s Cracow. Het hotel ligt in het hart van de stad. Voorafgaande aan het diner in het hotel verzorgt Wouter een korte muziektoelichting op de twee concerten die u vanavond en morgenavond kunt bijwonen. 's Avonds kunt u de Chopin Concertzaal bezoeken die versierd is met gotische architectonische elementen. Hier geeft de jonge Poolse pianist Witold Wilczek een recital, met op het programma ballades en mazurka’s van Chopin.

Zondag 11 juni maken we met onze Nederlandstalige gids kennis met de stad Krakau en haar geschiedenis. Zo wandelen we richting de Wawelheuvel, waar zich onder meer het Wawelkasteel bevindt. Deze voormalige residentie van de koningen is vele jaren het politieke en kerkelijke centrum van Polen geweest. Op de Wawelheuvel bevinden zich ook de Wawelkathedraal met de gouden Dom en de beroemde Poolse klok Zygmunt. 's Avonds kunt u concert van het Pools Kamerorkest bijwonen.

Maandag 12 juni bezoeken we de Wieliczka zoutmijn. Deze zoutmijn is de oudste nog steeds werkende mijn in de wereld. De mijn staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De zoutwinning begon in de 11e eeuw en nu, 1000 jaar later, geeft de mijn nog steeds zout. Door de jaren heen is er een bijzondere ondergrondse kapel gemaakt, die geheel uit zout bestaat. Na een gezamenlijke afscheidslunch ‘op het platteland’ volgt de transfer naar de luchthaven van Krakau, vanwaar we via München terugvliegen naar Nederland.

Concert
 • woensdag 07 juni 2023 Messe brève
 • National Forum of Music Wrocławska (Wroclaw)
 • - Delibes: Messe brève
  - Franck: Troisième Choral, M40
  - Guilmant: Vijfde Sonate in c, op. 80

 • Prijs: inbegrepen
Concert
 • donderdag 08 juni 2023 Apollon Musagète Quartet
 • National Forum of Music Wrocławska (Wroclaw)
 • - Dvořák: Negende Strijkkwartet
  - Schubert: Veertiende Strijkkwartet, Der Tod und das Mädchen

 • Prijs: inbegrepen
Concert
 • vrijdag 09 juni 2023 Wroclaw Philharmonic
 • National Forum of Music Wrocławska (Wroclaw)
 • - Maksymiuk: Vers per archi
  - Ravel: Pianoconcert in G
  - Elgar: Enigma op. 36

 • Edward Elgar Enigma Variations (symfonisch werk)
 • Prijs: inbegrepen
Concert
 • zaterdag 10 juni 2023 Chopin in de hoofdrol
 • Chopin Concert Hall (Krakau)
 • - Ballade in g, op. 23
  - Mazurkas op. 59/1-3
  - Ballade in As, op. 47
  - Ballade in F, op. 38
  - Waltz in cis, op. 64/2
  - Nocturne in Des, op. 27/2
  - Ballade in f, op. 52

 • Uitvoerenden:
  • pianist Witold Wilczek
 • Prijs: € 19,00
Concert
 • zondag 11 juni 2023 Royal Chamber Orchestra
 • Chopin Concert Hall (Krakau)
 • - Bach: Jesus Bleibet Meine Freude, BMV147
  - Pachelbel: Canon in D
  - Mozart: Eine Kleine Nachtmusik, KV525
  - Piazzolla: Oblivion
  - Händel: Ombra Mai Fu uit Xerxes
  - Rota: The Godfather
  - Vivaldi: Lente uit Vier jaargetijden
  - Gardel: Por Una Cabeza
  - Webber: Phantom Of The Opera
  - Williams: Shindler’s List
  - Gershwin: Summertime
  - Miller: Moonlight Serenade
  - Chopin: Waltz
  - Bizet: Habanera uit Carmen
  - Brahms: Vijfde Hongaarse Dans

 • Prijs: € 23,00
Hotels in Wroclaw en Krakau

7 t/m 10 juni 2023: Art Hotel in Wroclaw

Art Hotel, WroclawHet viersterren Art Hotel ligt op slechts 200 meter afstand van het marktplein van Wrocław en op loopafstand van het Ostrów Tumski, ofwel het oude kathedraaleiland.
's Ochtends wordt er een gevarieerd ontbijtbuffet aangeboden in het restaurant van Art Hotel. Dit restaurant & café is gespecialiseerd in Poolse en Italiaanse gerechten. Er kunnen ook speciale dieetmenu's worden bereid, zoals glutenvrije menu's en maaltijden voor diabetici.
Verder zijn er ter ontspanning massages beschikbaar, mits vooraf geboekt. Als u in het hotel verblijft, profiteert u van korting op uw massagebehandeling.
Het personeel van de 24-uursreceptie helpt u met plezier bij het regelen van de was-, strijk- en stomerijservice.
Het Art Hotel is gevestigd in onderling verbonden en historische gebouwen. Een van de panden dateert uit de 14e eeuw. Het fraaie interieur wordt gevormd door een combinatie van neogotische en renaissancestijl.

10 t/m 12 juni 2023: Vienna House Andel’s Cracow

Andel's Hotel CracowHet viersterren Andel's Hotel in Krakau is een modern hotel dat in mei 2007 is geopend. Het ligt in het centrum van van Krakau, in de buurt van de historische marktplaats en de Galeria Krakowska, het belangrijkste winkelcentrum van Krakau.
Er wordt elke ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet verzorgd in het Delight Restaurant, dat internationale en Poolse specialiteiten serveert. 's Avonds kunnen de gasten ontspannen met een drankje in de bar. Bovendien is er een sauna en een fitnesscentrum.
De receptiemedewerkers van het Andel's staan 24 uur per dag tot uw beschikking.

Basisreissom per persoon met vertrek op woensdag 07 juni 2023 € 1.595,00
Eenpersoonstoeslag € 245,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Messe brève (07 juni 2023) incl.
Apollon Musagète Quartet (08 juni 2023) incl.
Wroclaw Philharmonic (09 juni 2023) incl.
Chopin in de hoofdrol (10 juni 2023) € 19,00
Royal Chamber Orchestra (11 juni 2023) € 23,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Lufthansa-vluchten met belastingen en toeslagen
• Transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen in het 4-sterren Art Hotel in Wrocław en 2 overnachtingen in Vienna House Andel’s Cracow in Krakau op basis van logies en ontbijt
• 6 diners of lunches in goede restaurants inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Concerten op 7, 8 en 9 juni in Wrocław
• Ruimbagage (lees hier meer over de bagageregeling bij MUSICO Reizen)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten concerten op 10 en 11 juni in Krakau, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Vertrektijden:

Woensdag 7 juni
10.05-11.10 uur: Amsterdam - Frankfurt, vluchtnummer LH 987
13.05-14.15 uur: Frankfurt – Wrocław, vluchtnummer LH1372

Maandag 12 juni
16.35-17.55 uur: Krakau – München, vluchtnummer LH1625
19.05-20.35 uur: München – Amsterdam, vluchtnummer LH2308

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te maken. Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb ik daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland. In het seizoen 2015-2016 was ik bovendien werkzaam als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met artiesten, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu vaak goed van pas bij mijn huidige functie bij MUSICO Reizen.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel vormen. Ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de muziekreizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek. Door mijn beroep als uitvoerend musicus en artistiek manager ken ik de muziekwereld ‘van binnenuit’. Waar mogelijk tracht ik u dan ook in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!