Zak van Zuid-Beveland

Zak van Zuid-Beveland

Stadhuis van Middelburg

Stadhuis van Middelburg

Burgh (uit Cronyk van Zeeland)

Burgh (uit Cronyk van Zeeland)

Evert Ekker jr (Lucie van Dam van Isselt jr, ca 1920)

Evert Ekker jr (Lucie van Dam van Isselt jr, ca 1920)

Burgh-Haamstede, Nederland
26 september 2021 t/m 29 september 2021
Zeeland
De thuishaven van MUSICO Reizen

• Natuur en cultuur op Schouwen-Duiveland
• Kamermuziek op de Zeeuwse eilanden
• Tentoonstelling over een Veerse Joffer
• Terug in de geschiedenis in Middelburg en in het Watersnoodmuseum

Volgeboekt  
Basisreissom: € 995,00

Zondag 26 september reizen we via diverse opstapplaatsen in Nederland naar Veere, waar we in het Veers Museum een tentoonstelling over Lucie van Dam van Isselt bezoeken. Deze schilderes was een eeuw geleden een grote naam in de Nederlandse kunstwereld. Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag woonde ze eerst in Oosterbeek en vervolgens in Veere. Zonder het te weten zou zij de eerste van negen vrouwelijke kunstenaars worden die in de loop der jaren in Veere woonden en werkten: de Veerse Joffers.
Na het museumbezoek rijden we – via de Oosterscheldekering - door naar het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, waar we onze intrek nemen in het nieuwe viersterren Fletcher Strandhotel Haamstede in Burg-Haamstede. ‘s Avonds kunt u in het Kerkje van Burgh in Burgh-Haamstede een uitvoering van de Goldbergvariaties van Bach bijwonen door accordeonist Vincent van Amsterdam. De CD-opname die hij van dit werk maakte, werd in De Volkskrant met vier sterren bejubeld: ‘Het wordt eens te meer duidelijk hoeveel kleur een accordeon kan hebben. De mogelijkheid om hard en zacht te spelen, tast Van Amsterdam heel subtiel af. Hij overdrijft de dynamische verschillen niet, waardoor zijn uitvoering van Bachs muziek nergens aanstellerig wordt. Van het gebruik van de verschillende registers worden herhalingen (zoals in de eerste variatie) levendig. Van Amsterdam toont zich een integer en bescheiden musicus.’

Maandag 27 september blijven we op Schouwen-Duiveland en krijgen we eerst een rondleiding door het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. De watersnoodramp van 1953 zette grote delen Zuidwest Nederland onder water. Het verhaal van toen en nu is te zien in het Watersnoodmuseum: het ‘Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953’. Het museum is gevestigd in de enorme caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat bij Ouwerkerk na de watersnoodramp in 1953.
Na het museumbezoek rijden we door naar Dreischor, waar we een rondleiding krijgen op Wijnhoeve De Kleine Schorre, in 2001 begonnen en nu met ruim 10 hectare de grootste wijngaard van Nederland. De ambitie is er om ook de bekendste wijngaard van Nederland te worden en aangezien de KLM al wijnen van De Kleine Schorre schenkt in haar World Business Class is dat zeker geen onhaalbaar doel. Uiteraard krijgt u deze Zeeuwse wijn ook te proeven! ‘s Avonds vindt in De Nieuwe Kerk in Zierikzee een kamermuziekconcert plaats.

Dinsdag 28 september maken we – via de Zeelandbrug - een muzikale tocht door de Zak van Zuid-Beveland. Hier ligt misschien wel het mooiste polderlandschap van Nederland. De turbulente historie, met als rode draad de strijd tegen het water, is hier nog overal terug te vinden. In Baarland, de Mariakerk Nisse, 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) en de Dorpskerk in Ovezande wonen we korte concerten bij met als thema Zeeuwse componisten: van Cats tot Graf. Tijdens de tochten van concertlocatie naar concertlocatie maakt u kennis met de Zak van Zuid-Beveland, een prachtig gebied met een karakteristiek patroon van dijken, kreekruggen, poelgronden en welen, én de thuishaven van MUSICO Reizen.

Woensdag 29 september rijden we naar Middelburg, waar we een rondwandeling maken door het middeleeuwse centrum. Tijdens de bombardementen van het Duitse leger op 1 mei 1940 zijn veel panden beschadigd, maar na de Tweede Wereldoorlog heeft men de restauratie voortvarend en met behoud van de originele details ter hand genomen. Na een eenvoudige lunch kunt u om 15.00 uur een concert door het Chimaera Trio bijwonen in de Concertzaal Middelburg. Na het concert rijden we terug naar de opstapplaatsen.

Concert
 • zondag 26 september 2021 Goldbergvariaties
 • Kerk van Burgh (Burgh-Haamstede)
 • Johann Sebastian Bach Goldbergvariaties, BWV 988 (concert)
 • Uitvoerenden:
  • accordeonist Vincent van Amsterdam
 • Prijs: € 30,00
Concert
 • maandag 27 september 2021 Kamermuziekavond
 • Nieuwe Kerk Zierikzee (Zierikzee)
 • Het programma wordt later bekend gemaakt.

 • Uitvoerenden:
  • pianist Thomas Beijer
  • sopraan Laetitia Gerards
  • cellist Leonard Besseling
 • Prijs: € 30,00
Concert
 • dinsdag 28 september 2021 Zeeuwse componisten: van Cats tot Graf
 • ( )
 • Een tocht door de Zak van Zuid-Beveland met korte concerten in de Sint-Maartenskerk van Baarland, de Mariakerk Nisse, 't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) en de Dorpskerk in Ovezande. Op het programma staan werken van Zeeuwse componisten.

  Concert 1: Von Brucken Fock
  Pianiste Marianne Boer speelt werken van Von Brucken Fock

  Concert 2: Snep en Bustijn
  Klavecinist André Poortvliet en een gambist spelen werken van Snep en Bustijn.

  Concert 3: Een muzikale Elfstedentocht: halte Zeeland (All Summer long)
  Sopraan Francine van der Heijden en Dirk Luijmes (harmonium) spelen 20e en 21e-eeuwse muziek van de Zeeuwse componisten.
  - Daan Manneke: Je lève mes yeux/Ich hebe meine Augen auf
  - Christian Blaha: Ave Maria
  - Adriaan Kousemaker: Allegretto; Marsch
  - Douwe Eisenga: All Summer long
  - Adriaan Kousemaker: Elegie; Capriccio
  - Margreeth de Jong: Spring

  Concert 4: Cats
  Tenor Nico van der Meel zingt werken van Jacob Cats.

 • Prijs: € 50,00
Concert
 • woensdag 29 september 2021 Liebe Almschi
 • Zeeuwse Concertzaal (Middelburg)
 • Het Chimaera Trio speelt een programma met muziek van musici die in nauw contact stonden met Alma Mahler: Zemlinsky, Mahler, Berg en Webern.

 • Uitvoerenden:
  • ensemble Chimaera Trio
 • Prijs: € 30,00
Fletcher Strandhotel Haamstede

Fletcher Strandhotel Haamstede, Burgh-Haamstede Het viersterren Fletcher Strandhotel Haamstede ligt in Burgh Haamstede, op 1,4 km van Burgh Haamstede Beach. Het beschikt over een restaurant, een fitnesscentrum en een bar. Deze accommodatie beschikt over familiekamers en een terras.

Voor uw comfort is er een spa- en wellnesscentrum met een massageservice. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie en roomservice.

De kamers van Fletcher Strandhotel Haamstede zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 26 september 2021 € 995,00
Eenpersoonstoeslag € 90,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Goldbergvariaties (26 september 2021) € 30,00
Kamermuziekavond (27 september 2021) € 30,00
Zeeuwse componisten: van Cats tot Graf (28 september 2021) € 50,00
Liebe Almschi (29 september 2021) € 30,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Schouwen-Duiveland v.v. en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het viersterrenhotel Fletcher Strandhotel Haamstede in Burg-Haamstede
• 3 diners of lunches in het restaurant van het hotel & eenvoudige lunch in Middelburg (29/09)
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage
• Deskundige reisleiding door MUSICO-eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks en musicologe Susan Dorrenboom

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Groep I: Arnhem, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda / Groep II: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden & uitgaven van persoonlijke aard

Reizen in en na coronatijd
MUSICO Reizen volgt de richtlijnen van het RIVM. Mocht de reis door verscherpte maatregelen moeten worden geannuleerd, dan voeren wij de reis niet uit en ontvangt u de reissom terug. Individuele kosten die voortvloeien uit verplichte corona-maatregelen (bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een test), komen voor rekening van de reiziger.

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.

Taco Stronks

Muziek speelt al mijn hele leven lang een grote rol.

Ik groeide op in een muzikaal milieu; altijd klonk er muziek en bij ons thuis bespeelde iedereen een instrument. Vooral de muziek van Bach vond ik erg mooi en op de lagere school hield ik regelmatig spreekbeurten over klassieke muziek. Tijdens mijn middelbare schoolperiode kreeg ik ook meer interesse in de popmuziek, maar de barokmuziek bleef mij het meest fascineren. Ook tijdens mijn studie Muziekwetenschap was ik vooral gefocust op de werkgroepen rond barok en ik studeerde bijvoorbeeld een tijdje Italiaans om beter de libretti te kunnen lezen.

Na mijn studie werkte ik bij het Utrechts Barok Consort van Jos van Veldhoven en het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman. In het midden van de jaren negentig kwam ik in dienst bij het Combattimento Consort Amsterdam van Jan Willem de Vriend, eerst als bibliothecaris, later als musicologisch medewerker.

Opera leerde ik waarderen door tijdens mijn studietijd de gratis Generale Repetities te bezoeken in de Stopera. De effecten op het toneel, zoals de (echte!) regen bij de opera Cendrillon van Massenet, vond ik imponerend en zullen me altijd bij blijven. Ik werd reisleider bij Wolvekamp Operareizen en greep de mogelijkheid om - samen met Remco Roovers - dit bedrijf over te nemen en MUSICO Reizen op te richten met beide handen aan.

Ik geniet ervan om met een groep op pad te zijn en een vakantiesfeer voor de reizigers te creëren. Wat mij aanspreekt aan een operareis is dat er bijna elke avond een programma is. Het is leuk om muzikale ervaringen na afloop van een voorstelling of concert met elkaar te delen. Tot mijn favoriete bestemmingen horen zeker Berlijn en Glyndebourne. Vooral de rituelen om het operabezoek heen, zoals je speciaal ‘opdoffen’ in smoking, en de bijzonderheid van de locatie vind ik belangrijk. Daarom vind ik het ook zo leuk om naar authentieke baroktheaters als die in Drottningholm, Schwetzingen en Potsdam te gaan. Dat maakt het bijwonen van een operavoorstelling nog iets meer bijzonder, tot een speciale gelegenheid.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

Susan Dorrenboom

Er wordt tegenwoordig wel met een bezorgde blik in de ogen gesproken over kinderen met overvolle agenda's. Goed beschouwd was ik ook zo'n kind: fluitles, kamermuziek, orkest, hier en daar nog een extra repetitie, tweemaal per week dansles. En o ja, ik heb ook nog een tijdje in een kinderkoor gezongen.
Ik heb er niet onder geleden. En het zal u - met deze opsomming aan buitenschoolse activiteiten - niet verbazen dat ik na mijn schoolcarrière koos voor een muzikale vervolgstudie: muziekwetenschap in Utrecht.
Na veel omzwervingen in de advies- en bouwwereld kwam ik een aantal jaar geleden bij MUSICO Reizen terecht. Terug op het honk, zo voelde het aan. Op kantoor bereid ik reizen voor met alle werkzaamheden die daarbij komen kijken, en houd ik de website actueel. Daarnaast leid ik af en toe een reis, een uitdagende combinatie. Het werken bij MUSICO Reizen heeft mij tot een muzikale alleseter gemaakt. Vroeger hield voor mij de klassieke muziek op bij de late Beethoven - met als uitzondering de muziek van Stravinsky. Tegenwoordig weet ik ook de romantici te waarderen, en vraag ik mij af waarom ik vroeger de symfonieën van Mahler zo moeilijk kon verteren. Zo blijft de muziek een ontdekkingsreis die ik graag met u deel.

Lees ook het interview met Susan Dorrenboom.