Slot van Karlsruhe

Slot van Karlsruhe

Kristine Opolais

Kristine Opolais

Schwarzwald

Schwarzwald

Karsruhe

Karlsruhe

Karlsruhe, Duitsland
29 december 2018 t/m 02 januari 2019
Zwarte Woud
Stijlvolle jaarwisseling

• Volop muziek in Karlsruhe, Baden-Baden en Pforzheim
• Silvester-Gala in Festspielhaus: sopraan Kristine Opolais luit het jaar af
• De zonnestralen van Karlsruhe

Laatste plaatsen  
Basisreissom: € 1.195,00

Zaterdag 29 december reizen we vanuit Nederland vanaf verschillende opstapplaatsen per luxe touringcar naar Karlsruhe waar we onze intrek nemen in het centraal gelegen viersterrenhotel Kaiserhof.

Zondag 30 december bezoeken we een van de belangrijkste cultuurpijlers van Karlsruhe, de Kunsthalle. In Pforzheim kunt u vanmiddag een voorstelling van de komische opera L’elisir d’amore van Donizetti bijwonen. Donizetti schreef L'elisir d'amore in 1832 in opdracht van het Teatro della Cannobiana in Milaan, ter vervanging van een werk van een andere componist dat niet op tijd was aangeleverd. Dat betekende dat Donizetti slechts 14 dagen de tijd had het werk te schrijven, waarvan librettist Romani er ook nog eens zeven dagen nodig had om het libretto te maken. Aan het resultaat is hiervan niets te merken, L'elisir d'amore is een prachtig voorbeeld van een 19e-eeuwse komische opera waarin de spot wordt gedreven met het verhaal van Tristan und Isolde. L'elisir d'amore was onmiddellijk een daverend succes, door de overvloed aan bekoorlijke melodieën waar Donizetti's gevoel voor humor duidelijk in naar voren komt.

Maandag 31 december maken we kennis met de stad Karlsruhe. Karlsruhe is een nog betrekkelijk jonge stad. Het werd pas gesticht in 1715 waardoor typisch middeleeuwse steegjes ontbreken. Markgraaf Karl-Wilhelm van Baden liet zijn droomstad ontwerpen met een schitterend kasteel als middelpunt, van waaruit 32 straten en lanen als een waaier van zonnestralen in alle richtingen lopen. Karlsruhe was vanaf het begin een belangrijke plaats voor het classicisme; zo behoort de Marktplatz tot de markantste classicistische pleinen van Europa. In het Festspielhaus Baden-Baden kunt u het Silvestergala bijwonen. Samen met de Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern onder leiding van Speranza Scappucci voeren sopraan Kristine Opolais en tenor Pavel Černoch aria’s en duetten van Puccini, Dvořák en Lehár uit.

Dinsdag 1 januari staat het Zwarte Woud centraal. Het is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. De Romeinen noemden het dichtbeboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra – ‘het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud’, dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was. Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen uit het jaar 868 gebruikt. In Karlsruhe kunt u vandaag het Neujahrskonzert bijwonen.

Woensdag 2 januari reizen we in de loop van de morgen per touringcar terug naar Nederland.

Opera
 • zondag 30 december 2018 L'elisir d'amore
 • Theater Pforzheim (Pforzheim)
 • Gaetano Donizetti L' elisir d'amore (opera)
 • Prijs: € 29,00
Concert
 • maandag 31 december 2018 Silvester-Gala
 • Festspielhaus Baden-Baden (Baden-Baden)
 • Op het programma staan aria's en duetten van Puccini, Dvořák, Lehár en anderen.

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Kristine Opolais
  • tenor Pavel Černoch
 • Prijs: € 99,00
Concert
 • dinsdag 01 januari 2019 Neujahrskonzert: America
 • Badisches Staatstheater (Karlsruhe)
 • - Copland: El Salon Mexico
  - Gershwin: Pianoconcert in F
  - Grofé: Grand Canyon Suite
  - Gershwin: A symphonic picture uit Porgy and Bess

 • Prijs: € 68,00
Hotel Kaiserhof

Hotel Kaiserhof, KarlsruheHet viersterrenhotel Kaiserhof ligt midden in Karlsruhe, op slechts vijf minuten lopen van het kasteel en de belangrijkste winkelstraten. De botanische tuinen van Karlsruhe en de Sint-Stefanuskerk liggen op tien minuten lopen van Hotel Kaiserhof. U kunt ontspannen in de sauna en trainen in de fitnessruimte. Het hotel biedt gratis WiFi en gratis leenfietsen.

In de lichte kamers van het Kaiserhof Hotel zijn een badjas en slippers aanwezig. U vindt er ook koffie- en theefaciliteiten en een satelliet-tv. De kamers zijn gerenoveerd in januari 2017. Sommige kamers hebben airconditioning.

Elke ochtend wordt een uitgebreid gratis ontbijtbuffet geserveerd. Op de begane grond van het hotel bevindt zich het restaurant Hans im Glück Burger Grill, waar creatieve variaties op traditionele hamburgers worden bereid, waaronder ook vegetarische en veganistische opties. Verse salades, huisgemaakte dorstlessers en cocktails zijn ook beschikbaar.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 29 december 2018 € 1.195,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
L'elisir d'amore (30 december 2018) € 29,00
Silvester-Gala (31 december 2018) € 99,00
Neujahrskonzert: America (01 januari 2019) € 68,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Karlsruhe v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Kaiserhof in Karlsruhe
• 4 lunches of diners in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstelling en concerten, vervoer van en naar de opstapplaats, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Reina Boelens

Vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden -zangeres. Mijn ouders glimlachten als ze mij dat hoorden zeggen, ze verwachtten dat ik wel tot het inzicht zou komen om een echt vak te kiezen. Ze kregen geen gelijk, op mijn 19e werd ik toegelaten tot de Kleinkunstacademie en vertrok van een klein dorp in Drenthe naar Amsterdam. Na mijn studie werkte ik jaren als cabaretière en actrice in diverse theatergezelschappen. Zingend een verhaal vertellen bleek een sterke kant en ik besloot naast mijn theaterwerk een zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te volgen. Het waren drukke tijden, overdag colleges, ‘s avonds op het toneel.

Ik studeerde af en geleidelijk verplaatste mijn werkterrein zich steeds meer naar het klassieke zangvak. Naast operarollen en programma’s met gedichten en liederen ben ik altijd actief gebleven in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, maak muziektheaterproducties, treed regelmatig op als solist en heb een lespraktijk. Als zangeres heb ik veel binnen en buiten Europa gereisd, iets wat ik altijd heerlijk heb gevonden. Muziek en reizen: met deze combinatie wilde ik iets gaan doen en volgde een reisopleiding in Utrecht en - daar is ook MUSICO Reizen gevestigd.

Na een gesprek met Remco en Taco werd mij duidelijk dat de muzikale reizen die MUSICO Reizen organiseert een natuurlijk verlengstuk van mijn vak is. De liefde voor cultuur met anderen delen is een groot genoegen dat ik zowel in de rol van uitvoerend kunstenaar en als pedagoog heb leren kennen. U deelgenoot te kunnen maken van wat ons boeit, de schoonheid van de natuur en de schone kunsten, daarvoor geldt: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Lees ook het interview met Reina Boelens.