Karsruhe

Karlsruhe

Königliche Kurtheater, Bad Wildbad

Königliche Kurtheater, Bad Wildbad

Museum Frieder Burda, Baden-Baden

Museum Frieder Burda, Baden-Baden

Anna Netrebko

Anna Netrebko

Karlsruhe, Duitsland
11 juli 2019 t/m 15 juli 2019
Zwarte Woud
Muzikale betovering in het Schwarzwald

• Anna Netrebko zingt liederen uit haar vaderland
• Belcanto in Bad Wildbad
• Centre Pompidou op bezoek in het Frieder Burda Museum Baden-Baden

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.195,00

Donderdag 11 juli reizen we vanuit Nederland per luxe touringcar naar Karlsruhe waar we onze intrek nemen in het viersterrenhotel Novotel Karlsruhe.

Vrijdag 12 juli maken we uitgebreid kennis met de stad Karlsruhe. Karlsruhe is een nog betrekkelijk jonge stad. Het werd pas gesticht in 1715 waardoor typisch middeleeuwse steegjes ontbreken. Markgraaf Karl-Wilhelm van Baden liet zijn droomstad ontwerpen met een schitterend kasteel als middelpunt, van waaruit 32 straten en lanen als een waaier van zonnestralen in alle richtingen lopen. Karlsruhe was van het begin af aan een stad zonder muren waarin voor de classicistische bouwkunst een belangrijke plaats is weggelegd. Het Markplatz behoort tot een van de markantste classicistische pleinen van Europa. ’s Avonds danst het Staatsballett Karlsruhe op muziek van Carmina Burana van Orff een choreografie van Germinal Casado. Orff arrangeerde middeleeuwse liederen over het leven en liet deze voorafgaan door een hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot. Fortuna is een soort rad van avontuur. Wie vandaag bovenaan verkeert, kan morgen al weer onderaan zijn terechtgekomen. Daarom is het van belang intens te genieten van momenten van geluk.

Zaterdag 13 juli bezoeken we een van de belangrijkste cultuurpijlers van Karlsruhe: de Kunsthalle. In een fraai gebouw vindt u een collectie van belangrijke Europese kunst die van gelijke kwaliteit is als in menig ander beroemd museum. In het plaatsje Bad Wildbad kunt u in het Königliche Kurtheater een voorstelling bezoeken in het kader van het Belcanto Festival 2019. Op het programma staat de onbekende 19e-eeuwse opera I tre Gobbi van de zanger en componist Manuel García, op een libretto van Carlo Goldoni. Het is een van de komische kameropera's die García voor zijn studenten schreef. U kunt er ook voor kiezen in Karlsruhe te blijven voor een opvoering van Offenbachs Les contes d’Hoffmann in een regie van Floris Visser. Titelfiguur Offenbach vertelt op een fantastische, tragikomische manier over zijn liefdesaffaires met drie verschillende vrouwen: Olympia, Giulietta en Antonia.

Zondag 14 juli reizen we in de loop van de middag naar Baden-Baden waar we eerst een rondleiding krijgen door het Frieder Burda Museum. Hier is een tentoonstelling te zien met meesterwerken uit het Centre Pompidou (waaronder Marc Chagalls Dimanche). In het Festspielhaus maakt sopraan Anna Netrebko samen met pianist Macolm Martinau haar opwachting in een ‘Liederabend’ met werken van Rachmaninov, Rimski-Korsakov en Tsjaikovski.

Maandag 15 juli reizen we na het ontbijt terug naar Nederland.

Ballet
 • vrijdag 12 juli 2019 Carmina burana
 • Badisches Staatstheater (Karlsruhe)
 • Carl Orff Carmina Burana (koormuziek)
 • Voor deze voorstelling zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar
Opera
 • zaterdag 13 juli 2019 I tre gobbi
 • Königliches Kurtheater (Bad Wildbad)
 • Prijs: € 58,00
Opera
 • zaterdag 13 juli 2019 Les contes d'Hoffmann
 • Badisches Staatstheater (Karlsruhe)
 • Jacques Offenbach Les contes d'Hoffmann (opera)
 • Prijs: € 49,00
Concert
 • zondag 14 juli 2019 Anna Netrebko & Malcolm Martineau
 • Festspielhaus Baden-Baden (Baden-Baden)
 • Anna Netrebko zingt liederen van Rachmaninov, Rimski-Korsakov en Tsjaikovski.

 • Uitvoerenden:
  • sopraan Anna Netrebko
  • pianist Malcolm Martineau
 • Prijs: € 148,00
Novotel Karlsruhe City

Novotel KarlsruheHet viersterren Novotel Karlsruhe City is een modern hotel in het centrum van Karlsruhe, een elegante accommodatie met een mooie spa met een sauna en stoombad en een fitnessruitme. Het biedt moderne kamers met wifi, airconditioning en een minibar.

Restaurant Majolika heeft een zomerterras en serveert mediterrane gerechten. In de Newsbar van het Novotel Karlsruhe kunt u heerlijk ontspannen met een drankje.

Basisreissom per persoon met vertrek op donderdag 11 juli 2019 € 1.195,00
Eenpersoonstoeslag € 120,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Carmina burana (12 juli 2019) uitverkocht
I tre gobbi (13 juli 2019) € 58,00
Les contes d'Hoffmann (13 juli 2019) € 49,00
Anna Netrebko & Malcolm Martineau (14 juli 2019) € 148,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Karlsruhe v.v. en vervoer ter plaatse
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterrenhotel Novotel Karlsruhe
• 4 lunches of diners in goede restaurants
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concert, vervoer van en naar de opstapplaats, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds

Benjamin Rous

Als klein jongetje bladerde ik uren door boeken over kunst uit de klassieke oudheid, gegrepen door de krachtige maar sierlijke vormen en vooral door de geweldige verhalen erachter. Die jeugdige voorliefde vertaalde zich naar een studie die helemaal aansloot op mijn fascinatie voor de resten van de menselijke beschaving die zich onder de grond schuilhouden of hebben gehouden, en de verhalen die je daarmee kunt vertellen over het verleden: Mediterrane Archeologie, aan de Universiteit van Amsterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde ik op monumentale tempelarchitectuur rond Rome in de tweede en eerste eeuw voor Christus. Dat wekt een behoorlijk gespecialiseerde indruk, maar niets is minder waar: door veel colleges te geven over Etruskische en Romeinse kunst en cultuur en artikelen te schrijven voor onder meer Kunstschrift behield ik mijn brede klassieke blik.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt als coördinator bij de restauratorenopleiding van de Universiteit van Amsterdam ben ik tegenwoordig coördinator van een onderzoeksinstituut waarin verschillende Nederlandse musea en universiteiten die onderzoek doen naar cultureel erfgoed, samenwerken. Daar heb ik een heel andere, razend interessante kant van kunstobjecten leren kennen: de wereld onder de oppervlakte. Daar voltrekken zich vervalprocessen die het uiterlijk van een object onherroepelijk kunnen veranderen. Het is fascinerend om kunst ook op zo’n manier leren kennen; je kijkt in musea nooit meer op dezelfde manier naar objecten!

Op mijn 15e kwam er een tweede klassieke liefde in mijn leven: de muziek, en dan vooral de opera. Na een uitvoering van Verdi’s Aida in Carré was ik hopeloos verloren. Een bijbaan in het Concertgebouw tijdens mijn studententijd opende ook de deuren naar de wijdere wereld van de klassieke muziek. De liefde voor muziek is sinds die tijd alleen maar gegroeid en verdiept, en werd zelfs zo groot dat ik inmiddels het leeuwendeel van mijn ‘vrije’ tijd besteed aan het schrijven en vertellen over opera en klassieke muziek. Zo schrijf ik op dit moment voor Uitgeverij Van Oorschot een boek over opera. Aan de hand van ruim dertig sleutelwerken en geef ik een korte geschiedenis van het genre en van mijn eigen ontwikkeling als operaliefhebber.

Het is een van de manieren waarop ik mijn uiteenlopende passies met hartstocht op anderen probeer over te brengen en te delen. Want wat is er fijner dan samen te genieten van al het moois en interessants dat kunst en muziek te bieden heeft?