Abonnement eendaagse operareizen

Eendaagse operareizen: een ideaal dagje uit!

Onze eendaagse operareizen vormen een ideaal dagje uit. U reist per luxe touringcar vanaf verschillende opstapplaatsen naar het betreffende operatheater voor een matineevoorstelling. In de bus ontvangt u – naast een kopje koffie en iets lekkers – een schriftelijke toelichting en geeft de reisleider een mondelinge toelichting op de te bezoeken voorstelling. Na afloop van de voorstelling rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen en wordt de voorstelling nabesproken.

De voorstellingen

Giuseppe Verdi Il trovatore (Verdi)
Il trovatore is naast Rigoletto en La traviata een van Verdi’s populairste opera’s. Het is een stuk vol spanning, liefde, bloedige wraak, bedrog en dood. Twee mannen strijden – met dodelijke afloop – in het Spanje van de 15e eeuw om de gunst van een vrouw (Leonora) maar de echte hoofdpersoon van dit verhaal is de geheimzinnige zigeunerin Azucena. Zij is uit op bloedige wraak. Met de tenor Fabio Sartori als Manrico, een van de twee strijders om de hand van Leonora.
16 september 2018
Volgeboekt

Luik
Giuseppe Verdi dirigeert Aida (Verdi)
De Egyptische veldheer Radames is verliefd op de Ethiopische slavin Aida, maar wordt bemind door de Egyptische prinses Amneris. Na zijn overwinning op de Ethiopiërs voert Radames onder de gevangenen ook Aida’s vader Amonasro mee naar Egypte, niet wetende dat Amonasro de Ethiopische koning is. Onder het exotische coloriet komt een waar Verdiaans thema tevoorschijn: het conflict tussen individuele gelukzoekers en de autoritaire machtsstructuren, tussen gevoel en politiek, tussen liefde en geweld.
21 oktober 2018
Volgeboekt

Düsseldorf
Wolfgang Amadeus Mozart Le nozze di Figaro (Mozart)
„In Figaro’s huwelijk is iedereen bij de pinken“, zo luidt één van de tien stellingen, waarmee regisseur Michael Hampe zijn toneelschikking van Mozart’s ‘opera buffa’ beargumenteerd heeft. Maar het zijn vooral de vrouwen die voldoende superioriteit bezitten om een aristocratische huwelijkscrisis, een herhaaldelijk uitgesteld huwelijk van een dienstbode en lang verzwegen familiebanden tot een gelukkig einde te brengen, zonder dat er al vóór het feest van de verzoening brokken gemaakt worden.
4 november 2018
Volgeboekt

Düsseldorf
Richard Wagner Götterdämmerung (Wagner)
Het laatste deel van Der Ring des Nibelungen mondt uit in een vlechtwerk van macht, gulzigheid, schuld en criminaliteit. Albrecht fluistert Hagen in om Siegfried om te brengen opdat hijzelf weer over de macht van de ring kan beschikken. Pas als Brunnhilde de ring aan de Rijndochters teruggeeft, lijkt de ban gebroken. Wat volgt, is de ondergang van de oude wereld, opdat een nieuwe wereld kan ontstaan.
2 december 2018

Düsseldorf
Anne-Thérèse De Keersmaeker De Brandenburgse Concerten – ballet
“Zijn muziek draagt voor mij als geen ander de beweging, de dans, in zich en weet de grootste abstractie te combineren met een concrete, lichamelijke en misschien juist daardoor ook transcendente dimensie.”, aldus de choreografe Anne-Thérèse De Keersmaeker. In de zes Concerti Grossi gebruikt Bach de instrumenten uit het barokorkest in verschillende, vaak gedurfde constellaties. Hiertegenover zet De Keersmaeker zestien dansers uit verschillende generaties van haar dansgezelschap Rosas. Zij benadert de muziek als partituur voor de dans, waardoor Bachs polyfonische meesterschap als het ware wordt belichaamd. De concerti worden live uitgevoerd door het barokensemble B’Rock onder leiding van violiste Amandine Beyer.
6 januari 2019
Volgeboekt

Brussel
Carl Maria von Weber (Carolina Bardua) Der Freischütz (Von Weber)
Alleen als Max erin slaagt raak te schieten, mag hij volgens de oude rituelen van zijn jagersgemeenschap met zijn geliefde Agatha trouwen. Maar Max is onzeker en zoekt zijn toevlucht tot de magische kogels van de duivel. Woeste wouden, jagers, magie en de duivel: met deze ingrediënten zette Carl Maria von Weber in 1821 in één pennenstreek de typisch Duitse romantische opera op de kaart. Met de Nederlandse bariton Martijn Cornet als rechtschapen koning die voor een goed einde zorgt.
3 februari 2019
Volgeboekt

Essen
Aida Aida (Verdi)
De Egyptische veldheer Radames is verliefd op de Ethiopische slavin Aida, maar wordt bemind door de Egyptische prinses Amneris. Na zijn overwinning op de Ethiopiërs voert Radames onder de gevangenen ook Aida’s vader Amonasro mee naar Egypte, niet wetende dat Amonasro de Ethiopische koning is. Onder het exotische coloriet komt een waar Verdiaans thema tevoorschijn: het conflict tussen individuele gelukzoekers en de autoritaire machtsstructuren, tussen gevoel en politiek, tussen liefde en geweld.
3 maart 2019

Luik
Annemarie Kremer Salome (Strauss)
Oscar Wilde schreef een scandaleus toneelstuk over Salome die voor haar oom Herodes best de dans van de zeven sluiers wil opvoeren, mits dan ook haar wens wordt vervuld: het hoofd van Johannes de Doper. Als ze hem niet levend kan krijgen, dan maar dood. De combinatie van een Bijbelverhaal met erotiek en moord zorgden indertijd voor geschokte reacties; het verbod op Wildes toneelstuk hield in Engeland zelfs tot aan de jaren ’30 aan. In het Aalto-Theater met de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer als Salome.
10 maart 2019
Volgeboekt

Düsseldorf
Richard Wagner Der Ring an einem Abend (Wagner)
De complete Ring des Nibelungen op één avond? Dat kan. In de jaren ’80 comprimeerde auteur, regisseur, toneelspeler en cartoonist Victor von Bülow, beter bekend als Loriot, de complete Ring tot één avondvullende voorstelling, waarbij zijn teksten – op soms ludieke wijze – helderheid weten te scheppen in Wagners complexe libretto over de zoektocht naar het goud, de liefde en de macht.
14 april 2019

Essen
William Shakespeare (Chandos portret) Otello (Verdi)
Is ze trouw of is ze niet trouw? Zodra Jago het zaadje van de twijfel heeft gezaaid in het hart van Otello over de toewijding van zijn vrouw Desdemona, is Otello gedoemd zijn liefde te verliezen. Otello ziet niet helder meer en zint op wraak. Er is weinig meer nodig dan een zorgvuldig gepositioneerd zakdoekje om een mens ten val te brengen. Als geen ander weet Verdi het drama van Shakespeare muzikale diepgang te geven.
12 mei 2019
Volgeboekt

Essen
Tosca Tosca (Puccini)
De wrede politiechef Scarpia denkt dat Tosca’s geliefde kunstenaar Cavaradossi weet waar zich een vijand van de staat ophoudt en gaat in zijn poging om informatie te vergaren van kwaad tot erger. Tosca weet dat Scarpia een oogje op haar heeft en probeert tevergeefs de zaak voor Cavaradossi te bepleiten. Een operathriller met een hoog werkelijkheidsgehalte – men spreekt ook wel van veristische opera – waarvoor Puccini kosten noch moeite spaarde. Hij schreef zelfs brieven naar het Vaticaan om de exacte toonhoogte van de klokken aldaar te weten te komen.
23 juni 2019

Essen
Tsjaikovski Pique Dame (Tsjaikovski)
Liefde, geld en gokverslaving. Het zijn die motieven waarover het drama Schoppenvrouw handelt. Hermann is in eerste instantie helemaal niet uit op rijkdom. Hij is verliefd op Lisa. De grootmoeder van Lisa, een gravin met de bijnaam Schoppenvrouw, bezit het geheim van het kaartspel. Door haar dat geheim te ontfutselen hoopt Hermann genoeg geld te kunnen vergaren om met Lisa te kunnen trouwen. Helaas sterft de gravin daarbij en komt terug als geestverschijning. Tsjaikovski maakte van Poesjkins gelijknamige novelle een dramatisch getoonzette opera, waarin niet alleen de met mystiek overladen Russische identiteit een hoofdrol speelt maar ook enkele realistische conflicten opdoemen.
14 juli 2019

Düsseldorf

 
 
Een abonnement
In het seizoen 2018-2019 biedt MUSICO Reizen u wederom de gelegenheid een abonnement te nemen op onze eendaagse operareizen. Vanaf drie opera’s (verschillende titels) betaalt u € 112,50 in plaats van € 127,50 per operareis en vanaf vijf opera’s € 95,=. Indien u alle 11 voorstellingen bijwoont, bedraagt de abonnementsprijs € 85,=. De abonnementsprijzen gelden alleen als u zich voor minimaal drie verschillende voorstellingen tegelijkertijd aanmeldt, voorafgaand aan de eerste opera uit uw abonnement.

Inbegrepen in de basisreissom
• Reis per luxe touringcar naar het theater v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing

Overige informatie
• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (Essen, Düsseldorf, Dortmund) of Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst bij Venlo (Luik) of Arnhem, Driebergen-Zeist, Utrecht en Breda (Brussel)
• Exclusief bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 
 

Boek hier uw opera-abonnement

U kunt zich voor dit abonnement opgeven door onderstaand formulier in te vullen.
U kunt uw aanmelding natuurlijk ook telefonisch aan ons doorgeven, via het telefoonnummer 030 – 299 11 05.

Maak uw keuze uit de volgende voorstellingen:

Il trovatore - volgeboekt
Aida - volgeboekt
Le nozze di Figaro - volgeboekt
Götterdämmerung
De zes Brandenburgse Concerten - volgeboekt
Der Freischütz - volgeboekt
Aida
Salome - volgeboekt
Der Ring an einem Abend
Otello - volgeboekt
Tosca
Pique Dame

Persoonlijke gegevens:

Dhr.Mw. (*)


Aantal abonnementen: 123456

Opstapplaats: