Heeft u een vraag over het boekingsproces, het verblijf of over de voorstellingen? In de linkerkolom hieronder kunt u de rubriek waar u een vraag over heeft, aanklikken.

Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met ons kantoor via telefoonnummer 030 - 2991105 of stel uw vraag via dit formulier. Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

De reiswereld telt standaard de heen- en terugreisdag mee als reisdag. Ook voor het afsluiten van uw verzekeringen is het van belang deze standaard aan te houden.
De eendaagse reizen van MUSICO Reizen zijn voor veel mensen een eerste kennismaking met onze reisorganisatie. Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen (Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist of Arnhem) naar het betreffende operatheater in Duitsland (of een enkele keer in België). In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting en geeft de reisleider een mondelinge toelichting op de voorstelling. Ongeveer een uur vóór de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om eventueel nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstelling rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er op terugweg gelegenheid voor een discussie.
Onder het tabblad "Alle reizen" vindt u een overzicht van al onze reizen. U kunt kiezen tussen een overzicht met tegels waarop alvast een impressie van de reis wordt gegeven, of een overzicht in een lijst. Door de betreffende reis aan te klikken, komt u op een pagina met een uitgebreide beschrijving van de reis. Deze beschrijving bestaat uit de volgende onderdelen:

 • reisprogramma
 • muziekprogramma
 • accommodatie
 • prijzen en data
 • reisleiding

Met behulp van de knop “Print reis” kunt u een pdf met de belangrijkste informatie over de reis downloaden en eventueel printen.
MUSICO Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (nummer 3115). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen al onze meerdaagse reizen. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als MUSICO VOF door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Enkele dagen na boeking van uw reis ontvangt u per post een boekingsbevestiging/factuur. Op het moment dat u deze bevestiging ontvangen hebt, bent u verzekerd van een plaats op de door u geboekte reis. Indien u via de website boekt, ontvang u per omgaande een e-mail. Dit is echter geen bevestiging van de reis, maar een ontvangstbevestiging van uw boeking.
In bepaalde gevallen is het mogelijk meerdere reizen te combineren tot één reis. Als u hier interesse in heeft, kunt u contact opnemen met ons kantoor. Indien mogelijk maken we dan een passend aanbod voor u.
Wij trachten onze website zo up-to-date mogelijk te houden, ook wat het aantal beschikbare plaatsen betreft. Mocht er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, dan ziet u dat in het overzicht van alle reizen terug. Vindt u in dit overzicht de term “Op aanvraag”, dan betekent dat dat MUSICO Reizen voor sommige onderdelen van de reis (bijvoorbeeld hotel, vliegticket, concert- of operakaartje) geen voorraad meer heeft. Dit betekent echter niet dat er geen plaats meer op de reis is. Wij zullen bij boeking dan bij onze leveranciers moeten navragen of wij nog het gevraagde kunnen leveren. Meestal kunnen wij u binnen enkele uren uitsluitsel geven over uw mogelijke deelname aan de reis.
Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij u de door u gewenste reis tijdig te boeken. Niet verkochte vliegtickets moeten door MUSICO Reizen zes tot acht weken voor vertrek aan de luchtvaartmaatschappij worden teruggegeven. Vanaf dat moment zijn de tickets op aanvraag en dat kan betekenen dat er geen plaats meer beschikbaar is of alleen maar in een duurdere tariefsklasse. Hierdoor kunnen de prijzen van onze vliegreizen wanneer u later dan acht weken voor vertrek wilt boeken niet gegarandeerd worden. Ook theaters houden niet lang de toegangsbewijzen in optie. Tijdig reserveren zorgt ervoor dat u gegarandeerd bent van een goede categorie zitplaats.
Als u onder voorbehoud een reis wilt boeken, kunt u telefonisch contact opnemen met het kantoor van MUSICO Reizen, telefoonnummer 030-2991105. Als een reis nog niet (bijna) is volgeboekt, kunt u een optie op een reis nemen. De optie is over het algemeen twee weken geldig en tijdens die twee weken bent u verzekerd van een plaats op de reis. De optie verloopt automatisch. Als u daadwerkelijk wilt boeken wordt u verzocht opnieuw contact op te nemen om de optie om te zetten in een definitieve boeking.
Op het moment van boeking ontvangen wij graag de volgende persoonsgegevens van u:

 • Uw voor- en achternaam zoals vermeld in uw paspoort
 • Uw voorletters
 • Uw geboortedatum
 • Uw volledige adresgegevens, inclusief een telefoonnummer en eventueel een e-mailadres
Op het moment van boeking ontvangen wij graag tevens de volgende gegevens van u:

 • Uw keuze uit het muziekprogramma
 • Een naam en telefoonnummer van familie, vrienden of buren die wij mogen contacteren in geval van ziekte of ongeval tijdens uw verblijf in het buitenland
 • Welke speciale wensen u heeft (bijvoorbeeld met betrekking tot dieet of allergie)

Tevens kunt u bij boeking opgeven de volgende keuzes opegeven:

 • Of u een éénpersoonskamer wenst
 • Of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten
 • Of u gebruik wilt maken van de GreenSeat-regeling (CO2-compensatie bij vliegreizen)
 • Of u bij meerdere aangemelde personen één gezamenlijke of ieder een aparte factuur wenst te ontvangen
U kunt uw reis op verschillende manieren boeken:

Per telefoon
U belt met ons kantoor (ma-vrij van 9.30-17.30 uur) en neemt met één van onze medewerkers alle gegevens door. Ons telefoonnummer is 030-2991105.

Per post
U maakt gebruik van het aanmeldingsformulier dat u aantreft in onze brochure of hier kunt downloaden. Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier stuurt u vervolgens per post naar:

MUSICO Reizen
Willemstraat 29
3511 RH UTRECHT

Per internet
Onder aan elke pagina van de reisbeschrijving treft u de knop “Nu boeken” aan (behalve wanneer een reis is volgeboekt). Als u hierop klikt, komt u in ons online boekingsproces terecht. Met het volledig doorlopen van dit proces maakt u een definitieve reservering van de door u gewenste reis. De betaling van uw reis gebeurt door middel van een overschrijving per bank of giro, dus niet via deze website (bijvoorbeeld Creditcard of Ideal). De gegevens voor deze betaling vindt u terug op de boekingsbevestiging die u per post van ons ontvangt.

Wij maken u erop attent dat alle aanmeldingen definitief zijn en niet kunnen worden geannuleerd zonder bijkomende annuleringskosten.
Vindt u in het reisoverzicht de term “Laatste plaatsen” bij een reis vermeld, dan betekent dit dat MUSICO Reizen mogelijk voor sommige onderdelen van de reis (bijvoorbeeld hotel, trein- of vliegticket, concert- of operakaartje) geen voorraad meer heeft. Dit betekent echter niet dat er geen plaats meer op de reis is. Indien u geïnteresseerd bent in de reis, zullen wij nagaan of er nog een kamer, trein- of vliegticket of concert- of operakaartje beschikbaar is. Meestal kunnen wij u hierover binnen enkele uren uitsluitsel geven.
MUSICO Reizen beschikt op alle reizen over voldoende eenpersoonskamers. U dient bij boeking aan te geven dat u gebruik wenst te maken van een eenpersoonskamer.
Het kan voorkomen dat een door MUSICO Reizen geplande reis wegens onvoldoende deelname niet door kan gaan. Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 12 personen. Indien wegens onvoldoende belangstelling een reis geannuleerd moet worden, dient MUSICO Reizen dit uiterlijk vier weken voor vertrek aan de deelnemers door te geven. Alle reeds betaalde reisgelden, toeslagen en verzekeringspremies worden ingeval van annulering door MUSICO Reizen direct terugbetaald.
MUSICO Reizen probeert zo helder mogelijk te zijn in de vaststelling van de prijs. Bij al onze reizen is sprake van een basisreissom. Deze reissom omvat de volgende onderdelen:

 • Het vervoer vanaf de opstapplaats in Nederland naar de plaats van bestemming (per bus, trein of vliegtuig)
 • Bij trein en vliegreizen: transfers van het treinstation cq. luchthaven op de plaats van bestemming naar hotel v.v.
 • Het vervoer ter plaatse (over het algemeen gaan wij er vanuit dat een afstand tot 1000 m loopafstand is)
 • Uw verblijf in het hotel inclusief ontbijt
 • Dagelijks een diner of lunch in een goed restaurant (op de dag van terugreis is er geen maaltijd gepland)
 • Alle in de reisbeschrijving vermelde excursies en rondleidingen door lokale gidsen (incl. entrees)
 • Deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding

Bij MUSICO Reizen stelt u zelf uw eigen muziekprogramma samen. Voor ieder concert of iedere voorstelling van uw keuze wordt een toeslag in rekening gebracht. De prijzen van deze concerten worden vooraf duidelijk vermeld. Uw plaatsen in het theater of de concertzaal zijn veelal in de eerste of tweede prijscategorie.
Als u alleen reist, dient u rekening te houden met een éénpersoonstoeslag.
De basisreissom vermeerderd met de toeslagen bepaalt de totale reissom van uw reis.

De volgende zaken zijn niet in de totale reissom inbegrepen:

 • het vervoer van uw huis naar de opstapplaats v.v.
 • overige maaltijden
 • consumpties en uitgaven van persoonlijke aard
Vanaf april 2007 dienen reisaanbieders toeslagen als luchthavenbelasting en brandstoftoeslag in de reissom op te nemen. Zo krijgt u een beter beeld van wat u daadwerkelijk voor een bepaalde reis kwijt bent. Maar MUSICO Reizen gaat verder dan de standaard reisorganisatie: bij ons betaalt u geen boekingskosten of reserveringskosten. Ook eventueel verschuldigde toeristenbelasting is bij de basisreissom inbegrepen.
Als u vanuit het buitenland een betaling doet, dient u gebruik te maken van de volgende gegevens:
 • IBAN: NL62INGB0005371637
 • BIC/SWIFT: INGBNL2A
 • Naam: MUSICO VOF
Als u een reis langer dan zes weken voor de vertrekdatum boekt, ontvangt u een boekingsbevestiging waarin u gevraagd wordt binnen twee weken een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling bedraagt 15% van de basisreissom en de eventuele eenpersoonstoeslag, vermeerderd met de toeslagen voor de voorstellingen die u heeft uitkozen. De tweede betaling van uw reis dient u uiterlijk zes weken voor vertrek te voldoen. Beide data en bedragen staan duidelijk op uw boekingsbevestiging/factuur vermeld.

Als u korter dan zes weken voor vertrek boekt, dient u binnen twee weken na boeking de gehele reissom te hebben voldaan. De betaling kan alleen worden voldaan door middel van een overschrijving op ING-bankrekening: 5371637 t.n.v. MUSICO VOF, onder vermelding van het factuur- en debiteurnummer.
Als u een reis langer dan zes weken voor de vertrekdatum boekt, ontvangt u een boekingsbevestiging waarin u gevraagd wordt binnen twee weken een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling bedraagt 15% van de basisreissom en de eventuele eenpersoonstoeslag, vermeerderd met de toeslagen voor de voorstellingen die u heeft uitkozen. Uiterlijk zes weken voor vertrek dient u de gehele reissom te hebben voldaan.

Als u korter dan zes weken voor vertrek boekt, dient u binnen twee weken na boeking de gehele reissom te hebben voldaan.
Uiterlijk twee weken voor vertrek van de reis ontvangt u per post de reisinformatie.
Uiterlijk twee weken voor vertrek van de reis ontvangt u per post de reisinformatie. Deze informatie bestaat uit een overzicht van de bus-, trein- of vliegtijden, een deelnemerslijst, een gedetailleerd dagprogramma en de gegevens van het hotel waar u verblijft. Daarnaast ontvangt u een kofferlabel en meestal een folder van het hotel.
Onderweg ontvangt u van de reisleiding een map met daarin de toegangskaarten voor de concerten en/of voorstellingen en de toelichtingen op die concerten en voorstellingen.
Het is moeilijk om als reisorganisatie een richtbedrag aan te geven dat u nodig heeft per dag. Persoonlijke uitgaven lopen natuurlijk erg uiteen. Wij denken echter dat een bedrag van ca. € 30,= per dag zeker voldoende zou moeten zijn. Dit bedrag kunt u dan besteden aan consumpties tijdens uw maaltijden, en eventuele pauzedrankjes tijdens excursies of concertbezoek. Bij de reissom is het ontbijt en één 3-gangen maaltijd (dit kan lunch of diner zijn) inbegrepen. Een extra broodje tussen de middag of een klein hapje tijdens de pauze van de voorstelling volstaat dan veelal.
Op alle bestemmingen die MUSICO Reizen aandoet, is het mogelijk ter plaatse met een pinpas geld op te nemen. De centrale ligging van onze hotels garandeert voldoende aanbod van pinautomaten.
Bij landen die geen gebruik maken van de EURO kunt u van te voren in Nederland uw geld wisselen voor de plaatselijke valuta bij bank of wisselkantoor. Uiteraard kunt u ook ter plaatse de plaatselijke valuta met behulp van uw Nederlandse pinpas opnemen.
Over het algemeen volstaan de volgende reisdocumenten voor uw reis naar het buitenland:
 • Een geldig paspoort OF een geldige identiteitskaart


Mocht u met MUSICO Reizen naar een bestemming gaan waarvoor aanvullende informatie nodig is (bijvoorbeeld een visum) dan wordt u hier tijdig van op de hoogte gesteld.

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.
Bij twijfel over de benodigde reisdocumenten kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen (030-2991105).
De vervoersbewijzen voor een vlieg- of treinreis krijgt u niet van te voren toegestuurd. Deze zijn in het bezit van de reisleider en ontvangt u in het geval van een vliegreis op de luchthaven en in het geval van een treinreis in de trein.
In de reisinformatie die u ontvangen heeft voor vertrek, vindt u onder andere het mobiele telefoonnummer van de reisleider. Mocht u te laat bij een opstapplaats aan denken te komen dan raden we u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de reisleider. Mocht dat niet direct lukken, dan kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met het kantoor van MUSICO Reizen. De reisleider zal samen met u proberen tot een oplossing te komen.
Voor al onze reizen geldt dat afstanden tot 1000 meter te voet worden afgelegd. Voor langere afstanden wordt vervoer ter plaatse geregeld. Afhankelijk van de situatie kan dat een touringcar, taxi of openbaar vervoer zijn.
 • Busreis
  Alle busreizen worden uitgevoerd met Royal Class Touringcars, ruim opgezette bussen met een maximum aan beenruimte en verder voorzien van minibar, koffiezetapparaat, toilet en airconditioning. De busmaatschappijen waar MUSICO Reizen mee samenwerkt, zijn allen in het bezit van het Kema-keurmerk, een waarborg van kwaliteit en veiligheid.
 • Vliegreis
  Onze vliegreizen worden afgehandeld door Beuk Travel, dat als geen ander op de hoogte is van de eisen en wensen van de geroutineerde reiziger. De vliegmaatschappijen waarmee MUSICO Reizen samenwerkt, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en beschikken over een moderne vloot. U vliegt tijdens onze vliegreizen altijd per lijndienst, meestal met de KLM of een andere gerenommeerde maatschappij.
 • Treinreis
  Reizen per trein is één van de meest prettige manieren om uitgerust uw vakantiebestemming te bereiken. Zeker de luxe Eurocity's zijn van alle gemakken voorzien en brengen u snel en comfortabel naar uw einddoel. Over het algemeen zoekt MUSICO Reizen trajecten uit die zonder (of met een enkele) overstap gemaakt kunnen worden.
Op onze reizen zijn veelal een bezichtiging van de stad door middel van een stadsrondrit of stadswandeling, bezoek aan musea of andere bezienswaardigheden opgenomen. Hoewel we voor een afwisselend en divers programma willen zorgen, bouwen we altijd ook voldoende rust in het dagprogramma, zodat u wel uitgerust de voorstelling van die dag kunt bezoeken.
Voor al onze reizen geldt dat u redelijk goed ter been moet zijn. Een stadswandeling in gematigd tempo en een museumbezoek behoren vrijwel altijd tot het programma van een reis. Over het algemeen valt te zeggen dat busreizen minder fysiek belastend zijn dan vlieg- en treinreizen. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van het programma dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij adviseren u graag.
Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor 4-sterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.
MUSICO Reizen probeert tijdens haar reizen een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan verschillende restaurants aan te bieden (deze restaurants zijn vaak gekozen op basis van een vermelding in de Guide Michelin of een vergelijkbare gids). Omwille van een betere tijdsplanning wordt een enkele keer in het hotel gegeten. De reis is op basis van halfpension wat betekent dat ontbijt en één warme maaltijd per dag inbegrepen zijn. Op de terugreisdatum is alleen het ontbijt inbegrepen. In sommige landen beginnen voorstellingen en concerten wat vroeger in de avond dan in Nederland. We kiezen er dan soms voor om rustig (drie gangen) te eten rond lunchtijd.
Al onze reizen worden begeleid door deskundige reisleiders. Zo zijn onder andere de beide eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks veelvuldig als reisleiders bij de reizen betrokken. Veel van onze reisleiders zijn musicoloog, musicus of anderszins muziekkenner. Naast deze muzikale kwaliteiten beschikken ze over uitstekende reis- en organisatie-ervaring. Tijdens de reis informeert de reisleiding u over achtergrond en ontstaan van de diverse muziekstukken en worden regelmatig de bezochte muziekevenementen nabesproken. Lees hier meer over onze reisleiders.
Over het algemeen verblijft MUSICO Reizen in zakelijke hotels waar er geen of nauwelijks verschil is tussen een- en tweepersoonskamers. U zult dus vaak gehuisvest worden in een tweepersoonskamer (voor alleengebruik).

Als u alleen op reis gaat, wordt er een eenpersoonstoeslag berekend. Over de eenpersoonstoeslag bestaat nog wel eens onduidelijkheid. De toeslag is bedoeld voor het gebruik van een eenpersoonskamer. Dit lijkt tegenstrijdig: een toeslag betalen voor een kleinere kamer. De kosten van de hotelier voor deze kamer bedragen meer dan de helft van die van een tweepersoonskamer. De badkamer moet bijvoorbeeld worden schoongemaakt, of die nu door een of door twee personen gebruikt wordt. Daarom is er een eenpersoonstoeslag.
Over het algemeen kan men zeggen dat men zich in het buitenland wat formeler kleedt voor een operavoorstelling of concert. Van officiële avondkleding (smoking, lange japon etc.) is echter slechts in zeer uitzonderlijke gevallen sprake. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u daarover door ons ruim van tevoren ingelicht.
Bij een voorstelling in de openlucht tijdens de zomerfestivals dient u er rekening mee te houden dat het 's avonds sterk kan afkoelen.
Over het algemeen kiezen we voor de eerste categorie tickets voor een voorstelling, zodat u verzekerd bent van een goed zicht op het toneel en van de beste akoestiek.
MUSICO Reizen probeert haar reizigers een zo breed mogelijk aanbod van repertoire, zangers, dirigenten en ook regisseurs aan te bieden. Dit houdt in dat er zowel traditionele als moderne ensceneringen in het aanbod van ons reis- en muziekprogramma voorkomen. Mocht u meer informatie over een specifieke voorstelling willen, dan kunnen wij u nader informeren over de regisseur en zijn stijl van werken. Het kan natuurlijk voorkomen dat de productie van de opera die wij aanbieden nog niet in première is gegaan. In zo’n geval is het lastiger nadere informatie te geven over de inhoud van een bepaalde regie.
In bijna alle operahuizen is het tegenwoordig standaard om de opera's in de originele taal te zingen. Uitzonderingen op deze regel zijn de Komische Oper in Berlijn, de Volksoper in Wenen en de English National Opera in Londen. Van oudsher hebben deze huizen de traditie om de opera's zoveel mogelijk in de landstaal te zingen.
Het kan gebeuren dat een operahuis of concertzaal wijzigingen moet doorvoeren in het programma. Dit kan betrekking hebben op het repertoire, de solisten of dirigent. In zeer extreme gevallen kan het voorkomen dat een voorstelling moet worden geannuleerd. MUSICO Reizen houdt zich in deze gevallen aan het beleid van de betreffende instelling: als zij u de mogelijkheid geven de kaarten voor de voorstelling terug te geven, dan regelt MUSICO Reizen dat voor u.

Over het algemeen kan men zeggen dat wijzigingen in de bezetting/cast van een opera niet kunnen leiden tot teruggave van de kaarten. Annuleringen als gevolg van staking, noodtoestand of slecht weer (openluchtvoorstelling) leiden over het algemeen wel tot restitutie van de toegangskaarten.
De kaartjes die u bestelt via MUSICO Reizen vallen met betrekking tot annulering bij openluchtvoorstellingen onder de voorwaarden van de betreffende conert- of opera-organisator. Die voorwaarden zijn van geval tot geval verschillend. Als er volgens de regels van de organisatie recht is op (gedeeltelijke) restitutie van het entreebewijs, zult u uiteraard van MUSICO Reizen het bedrag terug ontvangen. Als u meer informatie wenst over uw specifieke reis kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. (Zie ook ons Algemene Voorwaarden, artikel 3)
Bij MUSICO Reizen stelt u zelf uw muziekprogramma samen en bepaalt u op deze manier zowel de prijs als de inhoud van uw reis. De toeslagen die bij de betreffende voorstellingen horen, zijn over het algemeen een aantal euro hoger dan de prijzen die u op de kaartjes aantreft. De kosten die horen bij het boeken van de kaartjes (bankkosten, reserveringskosten, creditcardkosten etc.), zijn namelijk doorberekend in deze toeslag. In een aantal gevallen werken wij met agentschappen, met name daar waar het verkrijgen van kaarten extreem lastig is. De kosten van zo'n agentschap worden ook doorberekend in de toeslag en kunnen zo tot een groter verschil met de afgedrukte prijs op het kaartje leiden. In het geval van een groepskorting – gegeven door het operahuis of door de concertzaal - middelen we over het algemeen de prijs, zodat zowel de reiziger als de reisorganisatie voordeel hebben bij de groepskorting.
Het is mogelijk om bij MUSICO Reizen een annuleringskostenverzekering af te sluiten. De annuleringskostenverzekering verzekert u bij afzegging van de reis, zodat u de annuleringskosten vergoed krijgt, mits de reden van annulering binnen de voorwaarden van uw verzekering valt. In principe is de maximale vergoeding die u op basis van uw annuleringskostenverzekering kunt krijgen de hoogte van de reissom. U kunt bij MUSICO Reizen uitsluitend een kortlopende (d.w.z. voor een specifieke reis) annuleringskostenverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance, één van de grotere partijen op het gebied van dit soort verzekeringen.
De prijs van een annuleringskostenverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom en daarover de wettelijke assurantiebelasting van 9,7%.
Vanaf 1 januari 2013 heeft de overheid bepaald de assurantiebelasting te verhogen naar 21%. Op reeds afgesloten polissen is deze toepassing niet van toepassing
Als u een doorlopende annuleringskostenverzekering heeft, is het belangrijk om na te gaan of de gehele reissom door uw verzekering gedekt wordt; veel doorlopende annuleringskostenverzekeringen hebben een maximum bedrag per schadegeval (d.w.z. per annulering).
U kunt bij MUSICO Reizen geen reisverzekering afsluiten. Wij raden u echter wel aan elders, bij voorbeeld bij de ANWB of uw bank een reis- en bagageverzekering af te sluiten. De reis- en bagageverzekering dekt allerlei zaken die tijdens uw reis kunnen gebeuren en is dus veelzijdiger dan een annuleringsverzekering. Het gaat hierbij om onder andere uw bagage, maar ook om kosten die ontstaan door ziekte of een ongeval (ziektekosten, maar ook repatriëring en/of bezoek van familie) of een gedwongen langer verblijf als gevolg van bijvoorbeeld een staking. Een reis- en bagageverzekering is absoluut aan te raden omdat het bij dit soort zaken kan gaan om enorme bedragen die niet of slechts gedeeltelijk door andere verzekeringen als een ziektekostenverzekering worden gedekt.
Wij raden u aan een annuleringskostenverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten die onstaan bij annulering. De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering (dus voor één betreffende reis) is 5,5% van de totale reissom. Over deze premie wordt nog de wettelijke assurantiebelasting berekend (21%) U kunt de annuleringsverzekering binnen acht dagen na boeking van de reis afsluiten bij MUSICO Reizen, uw verzekeringstussenpersoon of uw bank.
Veel mensen hebben een doorlopende annuleringskostenverzekering afgesloten bij verzekeraar of bank. In dit geval dient u er goed op te letten dat de totale reissom wordt gedekt door zo'n doorlopende verzekering. Vaak zitten er voorwaarden aan verbonden wat betreft maximale hoogte van de uitkering.
Indien de reis door u wordt geannuleerd zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering van een ééndaagse reis tot de 28e (excl.) dag voor vertrek: de kosten van het (de) gereserveerde ticket(s)
 • Bij annulering van een meerdaagse reis tot de 42e (excl.) dag voor vertrek: de aanbetaling
 • Bij annulering van een meerdaagse reis tussen de 42e (incl.) en de 28e (excl.) dag voor vertrek: 35% van de basisreissomonderdelen vermeerderd met het bedrag voor de gereserveerde kaarten
 • Bij annulering van een één- of meerdaagse reis vanaf de 28e dag voor vertrek (incl.) tot de 5e dag: 75% van de basisreissomonderdelen vermeerderd met het bedrag voor de gereserveerde kaarten
 • Bij annulering van een één- of meerdaagse reis vanaf de 5e dag (incl.) vóór vertrek of later: de volledige reissom


Een annulering wordt alleen binnen kantooruren tussen 9.30 uur en 17.30 uur in behandeling genomen. Annuleringen gemeld buiten kantooruren worden beschouwd te zijn binnen gekomen op de eerste volgende werkdag.
In het vervelende geval dat u plotseling naar huis moet terugkeren tijdens uw reis met MUSICO Reizen, zal MUSICO Reizen u met alle mogelijke hulp bijstaan door zowel de reisleider ter plaatse als ons kantoor in Utrecht. Gemaakte kosten voortvloeiende uit uw repatriëring (bijvoorbeeld een extra vliegticket) komen voor rekening van uzelf of de eventueel afgesloten reis- of annuleringsverzekering.
MUSICO-reizigers hebben uiteraard een gemeenschappelijke belangstelling. Hoe de samenstelling van het reisgezelschap is, is van te voren niet te voorspellen. Wel kunt u bij ons navragen wat voor soort reizigers tot nu toe (echtparen of alleenreizenden, mannen of vrouwen) een bepaalde reis geboekt hebben. Over het algemeen bestaat de reisgroep uit een combinatie van mensen die samen geboekt hebben en alleenreizenden.
Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 12. Onze gemiddelde groepgrootte ligt rond de 20 personen.
Vrijwel alle reizen bij MUSICO Reizen zijn groepsreizen. Dit betekent dat er een dagprogramma is geregeld compleet met lunches of diners. Het muziekprogramma ligt ook vast (in zoverre u daar op heeft ingetekend bij uw boeking).
Uiteraard bent u tijdens de reis geheel vrij om al dan niet gebruik te maken van ons aanbod. Als u zelf andere musea e.d. wilt bezoeken, is dat uiteraard geen probleem. Overlegt u tijdens de reis even met de reisleider en tezamen zal worden bekeken op welk moment u weer bij het groepsprogramma kunt inhaken.
U kunt bij het boeken van uw reis speciale wensen met betrekking tot voeding, vervoer of hotelkamer doorgeven. Als u ons uw voedingswensen heeft doorgegeven zullen we hier, in overleg met de restaurants waarmee we samenwerken, altijd zoveel mogelijk rekening mee houden. Bedenk wel dat het per land of streek kan verschillen of aan uw wens helemaal tegemoet gekomen kan worden. Het kan zijn dat u speciale wensen heeft die zo belangrijk zijn, dat u alleen wilt boeken als aan die voorwaarde is voldaan. Bijvoorbeeld u heeft een ernstige allergie of u wilt een rolstoel meenemen of met eigen vervoer komen. Neemt u dan altijd eerst contact op met ons, dan zullen wij onderzoeken of we aan uw verzoek kunnen voldoen. Schroom niet om te bellen, wij verlenen u die service graag. Mochten wij tot de conclusie komen dat wij uw wens niet kunnen realiseren, zullen wij u daarover informeren.
Als u ons uw voedingswensen heeft doorgegeven zullen we hier, in overleg met de restaurants waarmee we samenwerken, altijd zoveel mogelijk rekening mee houden. Bedenk wel dat het per land of streek kan verschillen of aan uw wens helemaal tegemoet gekomen kan worden. Het kan zijn dat u speciale wensen heeft die zo belangrijk zijn dat u alleen wilt boeken als aan die voorwaarde is voldaan. Bijvoorbeeld als u een ernstige allergie heeft. Neemt u dan altijd eerst contact op met ons, dan zullen wij onderzoeken of we aan uw verzoek kunnen voldoen. Schroom niet om te bellen, wij verlenen u die service graag. Mochten wij tot de conclusie komen dat wij uw wens niet kunnen realiseren, zullen wij u daarover informeren.
Het is mogelijk om met eigen vervoer naar uw bestemming te reizen. Indien het een vlieg- of treinreis betreft, worden de kosten van het ticket niet bij u in rekening gebracht. U ontvangt dan een korting in verband met eigen vervoer. Betreft het een busreis, dan is het helaas niet mogelijk om een korting te krijgen.
Vaak is het comfortabeler om de avond voor vertrek al dicht bij uw opstapplaats te zijn, zodat u geen risico loopt uw vakantievervoer te missen. MUSICO Reizen regelt graag een hotel voor u. Vraag ernaar bij uw boeking.
In overleg met u kunnen we het vervoer van uw huis naar Schiphol en terug organiseren. Vraag ernaar bij uw boeking.
Vaak is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen aan uw wensen. Mocht u een verlenging of aanpassing van uw reis overwegen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij gaan dan bij het hotel en de vervoersmaatschappij na wat de mogelijkheden zijn.
U kunt uw vraag e-mailen naar reizen@musico.nl of bellen met ons kantoor (030) 299 11 05.
De openingstijden van MUSICO Reizen zijn van maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur. MUSICO Reizen is een kleine reisorganisatie waarbij de kantoormedewerkers ook regelmatig als reisleider onderweg zijn met een van de reizen. Zo kan het gebeuren dat de bezetting op kantoor beperkt is en u enige tijd het kantoor niet telefonisch kunt bereiken. Op dit soort momenten treft u altijd een antwoordapparaat aan. Als u uw naam en telefoonnummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.
 • ING-rekeningnummer: 5371637 t.n.v. MUSICO VOF
 • Kamer van Koophandel: 30170810
 • BTW: 8094.79.217.B.01
Basisreissom & toeslagen voor de voorstellingen naar keuze
Bij MUSICO Reizen bepaalt u op vrijwel alle reizen uw eigen muziekprogramma. Per reis zoeken wij de meest interessante opera en dansvoorstellingen, concerten en recitals uit en geeft u zelf aan naar welk evenement uw voorkeur uitgaat. In de brochure staat bij elke reis vermeld wat de kosten voor zo’n concert of voorstelling zijn. Het kan voorkomen dat er op één dag meerdere concerten worden aangeboden, over het algemeen kunt u deze niet combineren. Doordat u zelf de hand heeft in het soort van voorstellingen en het aantal, bepaalt u zelf de zwaarte van het programma en de totale reissom.

Plaatsen bij de voorstellingen
Over het algemeen kiezen we voor de eerste categorie kaarten voor een voorstelling, zodat u verzekerd bent van een goed zicht op het toneel en van de beste akoestiek.

Hotels
Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO reis logeert voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur. De hotelcategorie kan bij onze speciale reizen (Luxe, Thema, Basis) afwijken van het bovengenoemde. Graag verwijzen wij u hiervoor naar de betreffende informatie per reis.

Restaurants
MUSICO Reizen probeert tijdens haar reizen een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod van verschillende restaurants aan te bieden (vaak gekozen op basis van Guide Michelin vermelding). Omwille van een betere tijdsplanning wordt een enkele keer in het hotel gegeten. De reis is op basis van halfpension wat betekent dat ontbijt en een warme maaltijd per dag inbegrepen zijn (behalve op de terugreisdatum). In sommige landen beginnen voorstellingen en concerten wat vroeger in de avond dan in Nederland. We kiezen er dan voor om rustig (drie gangen) te eten rond lunchtijd. De restaurantcategorie en het aantal maaltijden dat is inbegrepen in de basisreissom kan bij onze speciale reizen (Luxe, Thema, Basis) afwijken van het bovengenoemde. Graag verwijzen wij u hiervoor naar de betreffende informatie per reis.

Dagindeling
Inclusief in de reizen zijn bezichtiging van de stad door middel van een stadsrondrit of stadswandeling, bezoek aan musea of andere bezienswaardigheden. Hoewel we voor een afwisselend en divers programma zorgen, is er altijd ook voldoende rust in het dagprogramma, zodat u uitgerust de voorstelling van die dag kunt bezoeken.

Met een groep op reis/groepsgrootte
Wellicht twijfelt u of met een groep op reis gaan u aanspreekt. Op onze reizen zijn er veel momenten waarop het mogelijk is uw eigen gang te gaan. MUSICO reizigers hebben uiteraard een gemeenschappelijke belangstelling en mede hierdoor is de onderlinge sfeer uitstekend. Hoe de samenstelling van het reisgezelschap is, is van te voren niet te voorspellen. Wel kunt u bij ons navragen wat voor soort reizigers tot nu toe (echtparen of alleenreizenden, mannen of vrouwen) een bepaalde reis geboekt heeft. Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 12. Onze gemiddelde groepsgrootte ligt rond de 20 personen.
Bij onvoldoende deelname kan een reis uiterlijk vier weken voor het geplande vertrek door MUSICO Reizen worden geannuleerd. Alle reeds betaalde reisgelden, toeslagen en verzekeringspremies worden dan direct door MUSICO reizen terugbetaald.

Reisinformatie
Uiterlijk twee weken voor vertrek krijgt u uw reisinformatie toegestuurd. Dit omvat het exacte schema van uw reis (het van-dag-tot-dag-schema) en informatie over uw hotel. Tijdens uw reis krijgt u uitgebreide schriftelijke toelichtingen op de voorstellingen die u bezoekt. Gedurende de reis zullen op een aantal voorstellingen door uw reisleiding ook mondelinge toelichtingen of nabesprekingen worden gegeven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
MUSICO Reizen is aangesloten bij SGR (nummer 3115). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als MUSICO VOF door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Reisleiding
Bij MUSICO Reizen hechten we veel waarde aan goede en prettige reisleiding. Zo zijn onder andere de beide eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks veelvuldig als reisleiders bij de reizen betrokken. Veel van onze reisleiders zijn musicoloog, musicus of anderszins muziekkenner. Daarnaast beschikken onze reisleiders over uitstekende reis- en organisatie-ervaring. Tijdens de reis informeert de reisleiding u over achtergrond en ontstaan van de diverse muziekstukken en worden regelmatig de bezochte muziekevenementen nabesproken.

De zwaarte van het reisprogramma
Voor al onze reizen geldt dat u redelijk goed ter been moet zijn (loopafstand = maximaal 1000 meter). Een stadswandeling in gematigd tempo en een museumbezoek behoren vrijwel altijd tot het programma van een reis. Over het algemeen valt te zeggen dat busreizen fysiek minder belastend zijn dan vlieg- en treinreizen. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van het programma dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Tijdig boeken
Het organiseren van muziekreizen is een zeer specialistische aangelegenheid. Het plannen van een dergelijke reis gebeurt na nauwkeurige bestudering van het opera- en concertaanbod. Door onze kennis van dit aanbod zijn we in staat de muzikale krenten uit de pap te halen. Vervolgens dient het reserveren van hotels, vliegtickets en toegangsbewijzen in nauwe samenhang te geschieden. Doordat we onze keuze laten vallen op belangrijke internationale muziekevenementen is de vraag naar tickets vaak zeer groot. Vaak moet al acht weken voor vertrek worden bepaald hoeveel kaarten worden afgenomen. Na deze periode dienen wij onze kaarten terug te geven. Alleen als u tijdig boekt bent u verzekerd van een goede categorie zitplaats.
Het logo van MUSICO wordt gevormd door een schilderij van Leonardo da Vinci. Uiteraard streeft MUSICO Reizen dezelfde perfectie in haar reizen na als Da Vinci in zijn schilderijen, maar er zijn meer aanknopingspunten.

Het schilderij toont een man, die een stukje notenschrift vast heeft. Dit heeft ook de naam van het schilderij bepaald: Il ritratto di musico (Het portret van een musicus).

Er is echter tot op de dag van vandaag geen duidelijkheid over de persoon op de afbeelding. Wie of wat is deze man? Het zal waarschijnlijk wel een raadsel blijven.

Leest u ook het interessante artikel over de mogelijke theorie over de identiteit van de man op het schilderij.
Het kantoor van MUSICO Reizen is gevestigd op het volgende adres:
MUSICO Reizen
Dunoweg 16
4356 EK Oostkapelle
Telefoon: 030-2991105
E-mail: reizen@musico.nl
Website: www.musico.nl
De openingstijden van MUSICO Reizen zijn van maandag t/m vrijdag van 09.30 t/m 17.30 uur. MUSICO Reizen is een kleine reisorganisatie waarbij de kantoormedewerkers ook regelmatig als reisleider onderweg zijn met een van de reizen. Zo kan het gebeuren dat de bezetting op kantoor beperkt is en u enige tijd het kantoor niet telefonisch kunt bereiken. Op dit soort momenten treft u altijd een antwoordapparaat aan. Als u uw naam en telefoonnummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.
Het kantoor van MUSICO Reizen is gevestigd op het volgende adres:

MUSICO Reizen
Dunoweg 16
4356 EK Oostkapelle
Telefoon: 030-2991105
reizen@musico.nl
 • IBAN MUSICO VOF: NL62INGB0005371637
 • BIC: INGBNL2A
 • Kamer van Koophandel: 30170810
 • BTW: 8094.79.217.B.01
Als u een reis langer dan zes weken voor de vertrekdatum boekt ontvangt u een boekingsbevestiging waarin u gevraagd wordt binnen twee weken een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling bedraag 10% van de basisreissom en de eventuele eenpersoonstoeslag, vermeerderd met de toeslagen voor de voorstellingen die u heeft uitkozen. De tweede betaling van uw reis dient u uiterlijk zes weken voor vertrek te voldoen. Beide data en bedragen staan duidelijk op uw boekinsbevestiging/factuur vermeld.Als u korter dan zes weken voor vertrek boekt dient u binnen twee weken na boeking de gehele reissom te hebben voldaan.
Als u vanuit het buitenland een betaling doet dient u gebruik te maken van de volgende gegevens:

 • IBAN: NL62INGB0005371637
 • BIC/SWIFT: INGBNL2A
 • Accountnaam: MUSICO VOF
Voor een reis heeft u de mogelijkheid uit twee verzekeringen: een annuleringskostenverzekering en een reis- en bagageverzekering.

De annuleringskostenverzekering verzekert u bij afzegging van de reis, zodat u de annuleringskosten vergoed krijgt, mits de reden van annulering binnen de voorwaarden van uw verzekering valt. In principe is de maximale vergoeding die u op basis van uw annuleringskostenverzekering kunt krijgen de hoogte van de reissom.

De reis- en bagageverzekering dekt allerlei zaken die tijdens uw reis kunnen gebeuren en is dus veelzijdiger dan een annuleringsverzekering. Het gaat hierbij om onder andere uw bagage, maar ook om kosten die ontstaan door ziekte of een ongeval (ziektekosten, maar ook repatriëring en / of bezoek van familie) of een gedwongen langer verblijf als gevolg van bijvoorbeeld een staking.
Een reis- en bagageverzekering is absoluut aan te raden omdat het bij dit soort zaken kan gaan om grote bedragen die niet of slechts gedeeltelijk door andere verzekeringen als een ziektekostenverzekering worden gedekt.

U kunt bij MUSICO Reizen uitsluitende een kortlopende (d.w.z. voor één specifieke reis) annuleringskostenverzekering afsluiten. Deze verzekeringen worden ondergebracht bij Allianz Global Assistance, een van de grotere partijen op het gebied van dit soort verzekeringen. Voor een reis- en bagageverzekering verwijzen wij u graag door naar uw verzekeringstussenpersoon, ANWB of uw bank. Als u een doorlopende annuleringsverzekering heeft dient u zich er van te gewissen dat ook de gehele reissom door uw verzekering gedekt worden; veel doorlopende annuleringsverzekeringen hebben een maximum bedrag per schadegeval (d.w.z. per annulering). Als u nog vragen heeft staan wij u graag te woord op (030) 299 11 05.
Over het algemeen kiezen we voor de eerste categorie tickets voor een voorstelling, zodat u verzekerd bent van een goed zicht op het toneel en van de beste akoestiek.
Inclusief in de reizen zijn bezichtiging van de stad door middel van een stadsrondrit of stadswandeling, bezoek van musea of andere bezienswaardigheden. Hoewel we voor een afwisselend en divers programma willen zorgen, bouwen we altijd ook voldoende rust in het dagprogramma, zodat u wel uitgerust de voorstelling van die dag kunt bezoeken.
Los van het gevarieerde kunst- en muziekaanbod biedt MUSICO Reizen ook een scala aan vervoermiddelen aan. Zo zijn er uiteraard reizen per touringcar of vliegtuig maar ook reizen per trein. Alle busreizen worden uitgevoerd met Royal Class Touringcars, ruim opgezette bussen met een maximum aan beenruimte en verder voorzien van minibar, koffiezetapparaat, toilet en airconditioning. De busmaatschappijen waar MUSICO mee samenwerkt zijn allen in het bezit van het Kema-keurmerk, een waarborg van kwaliteit en veiligheid. Onze vliegreizen worden afgehandeld door het gerenommeerde zakenreizenbureau Roberts & Partners, als geen ander zijn zij op de hoogte van de eisen en wensen van de geroutineerde reiziger. De vliegmaatschappijen waarmee wij samenwerken voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en beschikken over een moderne vloot. U vliegt tijdens onze vliegreizen altijd per lijndienst, meestal met de KLM of een andere gerenommeerde maatschappij. Reizen per trein is één van de meest prettige manieren om uitgerust uw vakantiebestemming te bereiken. Zeker de luxe Eurocity's zijn van alle gemakken voorzien en brengen u snel en comfortabel naar uw einddoel. Over het algemeen zoekt MUSICO Reizen trajecten uit die zonder (of met een enkele) overstap gemaakt kunnen worden.
In overleg met u kunnen we het vervoer van uw huis naar Schiphol en terug organiseren. Vraag ernaar bij uw boeking.
Vaak is het comfortabeler om de avond voor vertrek al dicht bij uw opstapplaats te zijn, zodat u geen risico loopt uw vakantievervoer te missen. MUSICO Reizen regelt graag een hotel voor u. Vraag ernaar bij boeking.
Voor de meeste van onze reizen is een geldig paspoort of geldige identiteitskaart voldoende. Let erop dat uw reisdocument geldig is tot en met de terugkeerdatum.
Wellicht twijfelt u of met een groep op reis gaan u aanspreekt. Op onze reizen zijn er veel momenten waar het mogelijk is uw eigen gang te gaan. MUSICO reizigers hebben uiteraard een gemeenschappelijke belangstelling en mede hierdoor is de onderlinge sfeer vaak prima. Hoe de samenstelling van het reisgezelschap is, is van te voren niet te voorspellen. Wel kunt u bij ons navragen wat voor soort reizigers tot nu toe (echtparen of alleenreizenden, mannen of vrouwen) een bepaalde reis geboekt hebben. Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 16. Onze gemiddelde groepsgrootte ligt rond de 20 personen. Bij onvoldoende deelname kan een reis uiterlijk drie weken voor het geplande vertrek door MUSICO Reizen worden geannuleerd. Alle reeds betaalde reisgelden en verzekeringspremies worden dan direct door MUSICO Reizen terugbetaald.
Voor al onze reizen geldt dat u redelijk goed ter been moet zijn. Een stadswandeling in gematigd tempo en een museumbezoek behoren vrijwel altijd tot het programma van een reis. Over het algemeen valt te zeggen dat busreizen minder fysiek belastend zijn dan vlieg- en treinreizen. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van het programma dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij adviseren u graag.
Als u ons uw voedingswensen heeft doorgegeven zullen we hier, in overleg met de restaurants waarmee we samenwerken, altijd zoveel mogelijk rekening mee houden. Bedenk wel dat het per land of streek kan verschillen of aan uw wens helemaal tegemoet gekomen kan worden. Het kan zijn dat u speciale wensen heeft die zo belangrijk zijn dat u alleen wilt boeken als aan die voorwaarde is voldaan. Bijvoorbeeld u heeft een ernstige allergie of u wilt een rolstoel meenemen of met eigen vervoer komen. Neemt u dan altijd eerst contact op met ons, dan zullen wij onderzoeken of we aan uw verzoek kunnen voldoen. Schroom niet om te bellen, wij verlenen u die service graag. Mochten wij tot de conclusie komen dat wij uw wens niet kunnen realiseren zullen wij u daarover informeren.
MUSICO Reizen verplicht zich om zich tot het uiterste in te spannen om de reizen uit te voeren zoals ze in de brochure gepubliceerd staan. Het kan echter voorkomen dat onvoorziene omstandigheden er toe leiden af te wijken van het programma. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een dirigent of solist wegens ziekte niet optreedt. MUSICO Reizen zoekt in zo’n geval altijd naar een alternatief of anderszins passende oplossing.
Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij u de door u gewenste reis tijdig te boeken. Niet verkochte vliegtickets moeten door MUSICO Reizen zes tot acht weken voor vertrek aan de luchtvaartmaatschappij worden teruggegeven. Vanaf dat moment zijn de tickets op aanvraag en dat kan betekenen dat er geen plaats meer beschikbaar is of alleen maar in een duurdere tariefsklasse. Hierdoor kunnen de prijzen van onze vliegreizen wanneer u later dan acht weken voor vertrek wilt boeken niet gegarandeerd worden. Ook theaters houden niet lang de toegangsbewijzen in optie. Tijdig reserveren zorgt ervoor dat u gegarandeerd bent van een goede categorie zitplaats.
Twee weken voor vertrek krijgt u uw reisinformatie toegestuurd. Dit omvat het exacte schema van uw reis (het van-dag-tot-dag-schema) en informatie over uw hotel. Tijdens uw reis krijgt u uitgebreide schriftelijke toelichtingen op de voorstellingen die u bezoekt. Gedurende de reis zullen op een aantal voorstellingen door uw reisleiding ook mondelinge toelichtingen of nabesprekingen worden gegeven.
Bij MUSICO Reizen bepaalt u op vrijwel alle reizen uw eigen muziekprogramma. Per reis zoeken wij de meest interessante opera- en dansvoorstellingen, concerten en recitals uit. Bij aanmelding geeft u zelf aan naar welk(e) evenement(en) uw voorkeur uitgaat. In de brochure staat bij elke reis vermeld wat de kosten voor zo’n concert of voorstelling zijn. Het kan voorkomen dat er op één dag meerdere concerten worden aangeboden, over het algemeen kunt u deze niet combineren. Doordat u zelf de hand heeft in het soort van voorstellingen en het aantal bepaalt u zelf de zwaarte van het programma en de totale reissom.
Vanaf april 2007 dienen reisaanbieders toeslagen als luchthavenbelasting en brandstoftoeslag in de reissom op te nemen. Zo krijgt u een beter beeld wat u daadwerkelijk voor een bepaalde reis kwijt bent. Maar MUSICO Reizen gaat verder dan de standaard reisorganisatie: bij ons betaalt u geen boekingskosten of reserveringskosten. Ook eventueel verschuldigde toeristenbelasting is bij de basisreissom inbegrepen.
MUSICO Reizen bestaat sinds 2002 en is inmiddels één van de belangrijkste aanbieders op het gebied van opera- en muziekreizen. Reizen met MUSICO betekent muziek beleven in optima forma. Hieronder vindt u een aantal punten die onze opera-, concert- of balletreizen zo plezierig maken.

MUSICO Reizen staat voor:
 • Compleet verzorgde opera- en muziekreizen
 • Comfort, kwaliteit en inhoud
 • Goede hotels en restaurants
 • Ervaren reisleiding, veelal muziekprofessionals
 • Uitstekende plaatsen in de concertzalen en theaters
 • Een kleine organisatie met aandacht voor de klant
 • Een ongedwongen en prettige sfeer
Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO Reizen reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor 4-sterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.
MUSICO Reizen probeert tijdens haar reizen een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod van verschillende restaurants aan te bieden (vaak gekozen op basis van Guide Michelin vermelding). Omwille van een betere tijdsplanning wordt een enkele keer in het hotel gegeten. De reis is op basis van halfpension wat betekent dat ontbijt en één warme maaltijd per dag inbegrepen zijn (behalve op de terugreisdatum). In sommige landen beginnen voorstellingen en concerten wat vroeger in de avond dan in Nederland. We kiezen er dan soms voor om rustig (3-gangen) te eten rond lunchtijd.
Al onze reizen worden begeleid door deskundige reisleiders. Zo zijn onder andere de beide eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks veelvuldig als reisleiders bij de reizen betrokken. Veel van onze reisleiders zijn musicoloog, musicus of anderszins muziekkenner. Naast deze muzikale kwaliteiten beschikken ze over uitstekende reis- en organisatie-ervaring. Tijdens de reis informeert de reisleiding u over achtergrond en ontstaan van de diverse muziekstukken en worden regelmatig de bezochte muziekevenementen nabesproken. Lees hier meer over onze reisleiders.
Het is raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten voor uw reis. U boekt vaak al ver vooruit en de bedragen kunnen behoorlijk oplopen. Als er dan iets tussen komt, is het des te spijtiger ook nog een deel van uw reissom kwijt te zijn. U kunt bij boeking direct via MUSICO Reizen zo'n verzekering afsluiten. Wij brengen deze verzekering onder bij Allianz Global Assistance. U kunt er ook voor kiezen bij uw eigen verzekering een (doorlopende) annuleringsverzekering af te sluiten.
De eendaagse reizen van MUSICO Reizen zijn voor veel mensen een eerste kennismaking met onze reisorganisatie. Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen (Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem) naar het betreffende operatheater in Duitsland. In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider. Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.
Boekt u langer dan 6 weken voor vertrek, dan vragen wij u om een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling bedraagt 15% van de basisreissom en de eventuele eenpersoonstoeslag, vermeerderd met de toeslagen voor de voorstellingen en/of concerten.