Heeft u een vraag over het boekingsproces, het verblijf of over de voorstellingen? In de linkerkolom hieronder kunt u de rubriek waar u een vraag over heeft, aanklikken.

Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met ons kantoor via telefoonnummer 088-6870000 of stel uw vraag via dit formulier. Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen

Onder het tabblad alle reizen vindt u een overzicht van al onze reizen. U kunt kiezen tussen een overzicht met tegels waarop alvast een impressie van de reis wordt gegeven, of een overzicht in een lijst. Door de betreffende reis aan te klikken komt u op een pagina met een uitgebreide beschrijving van de reis. Deze beschrijving bestaat uit de volgende onderdelen:

 • reisprogramma
 • muziekprogramma
 • accommodatie
 • prijzen en data
 • reisleiding

Met behulp van de knop “Print reis” kunt u een pdf met de belangrijkste informatie over de reis downloaden en eventueel printen.
Bij MUSICO Reizen bepaalt u op vrijwel alle reizen uw eigen muziekprogramma. Per reis zoeken wij de meest interessante opera- en dansvoorstellingen, concerten en recitals uit. Bij aanmelding geeft u zelf aan naar welk(e) voorstellingen en/of concerten uw voorkeur uitgaat.

Bij de reisbeschrijvingen staat bij elke reis vermeld wat de kosten voor de concerten en/of voorstellingen zijn. Het kan voorkomen dat er op één dag meerdere concerten en/of voorstellingen worden aangeboden, over het algemeen kunt u deze niet combineren. Doordat u zelf de hand heeft in het soort van voorstellingen en het aantal bepaalt u zelf de zwaarte van het programma en de totale reissom.
Voor al onze reizen geldt dat u redelijk goed ter been moet zijn. Een stadswandeling in gematigd tempo en een museumbezoek behoren vrijwel altijd tot het programma van een reis. Over het algemeen valt te zeggen dat busreizen fysiek minder belastend zijn dan vlieg- en treinreizen. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van het programma dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij adviseren u graag.

Zie voor meer informatie ook onze mobiliteitspagina.
De reiswereld telt standaard de heen- en terugreisdag mee als reisdag. Ook voor het afsluiten van uw verzekeringen is het van belang deze standaard aan te houden.
De eendaagse reizen van MUSICO Reizen zijn voor veel mensen een eerste kennismaking met onze reisorganisatie. Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen (Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem) naar het betreffende operatheater in Duitsland of België.

In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting, naast een mondelinge voorbereiding door de reisleider. Ongeveer een uur voor de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater.

Na afloop van de voorstellingen rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er ruimte voor een discussie.
U kunt uw reis op verschillende manieren boeken:

Per telefoon
U belt met ons kantoor (maandag t/m vrijdag van 9.30 uur - 17.30 uur) en neemt met een van onze medewerkers alle gegevens door. Ons telefoonnummer is 088-6870000.

Per internet
Onder aan elke pagina van de reisbeschrijving treft u de knop 'Nu boeken' aan (behalve wanneer een reis is volgeboekt). Als u hierop klikt, komt u in ons online boekingsproces terecht. Met het volledig doorlopen van dit proces maakt u een definitieve reservering van de door u gewenste reis. De betaling van uw reis gebeurt door middel van een overschrijving per bank of giro, dus niet via deze website (bijvoorbeeld Creditcard of Ideal). De gegevens voor deze betaling vindt u terug op de boekingsbevestiging die u per post van ons ontvangt.

Wij maken u erop attent dat alle aanmeldingen definitief zijn en niet kunnen worden geannuleerd zonder bijkomende annuleringskosten.
Wij trachten onze website zo up-to-date mogelijk te houden, ook wat het aantal beschikbare plaatsen betreft. Mocht er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, dan ziet u dat in het overzicht van alle reizen terug.

Vindt u in dit overzicht de term 'Op aanvraag', dan betekent dat dat MUSICO Reizen voor sommige onderdelen van de reis (bijvoorbeeld hotel, vliegticket, concert- of operakaartje) geen voorraad meer heeft. Dit betekent echter niet dat er geen plaats meer op de reis is. Wij zullen bij boeking dan bij onze partners moeten navragen of wij nog het gevraagde kunnen leveren. Meestal kunnen wij u binnen enkele uren uitsluitsel geven over de mogelijkheid om deel te nemen aan de reis.
Als u onder voorbehoud een reis wilt boeken, kunt u telefonisch contact opnemen met het kantoor van MUSICO Reizen (telefoonnummer 088-6870000), of per e-mail (info@musico.nl). Als een reis nog niet (bijna) is volgeboekt, kunt u een optie op een reis nemen. De optie is over het algemeen twee weken geldig en tijdens die twee weken bent u verzekerd van een plaats op de reis. De optie verloopt automatisch. Als u daadwerkelijk wilt boeken, wordt u verzocht opnieuw contact op te nemen om de optie om te zetten in een definitieve boeking.
Indien bij een reis 'Op aanvraag' is vermeld, dan betekent dit dat MUSICO Reizen mogelijk voor sommige onderdelen van de reis (dus voor bijvoorbeeld de hotelkamer, de trein- of vliegreis, het concert of de voorstelling) geen opties/reserveringen meer heeft open staan.

Dit betekent echter niet dat er geen plaats meer op de reis is. Indien u geïnteresseerd bent in de reis, zullen wij nagaan of er nog een kamer, trein- of vliegticket of concert- of operakaartje beschikbaar is. Meestal kunnen wij u hierover binnen enkele uren uitsluitsel geven.
Het kan voorkomen dat een door MUSICO Reizen geplande reis wegens onvoldoende deelname niet door kan gaan. Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een een trein- of vliegreis 12 personen en voor een busreis 15 personen. Indien wegens onvoldoende belangstelling een reis geannuleerd moet worden, dient MUSICO Reizen dit uiterlijk vier weken voor vertrek aan de deelnemers door te geven. Alle reeds betaalde reisgelden, toeslagen en verzekeringspremies worden ingeval van annulering door MUSICO Reizen direct terugbetaald.
Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij u de door u gewenste reis tijdig te boeken. Niet verkochte vliegtickets moeten door MUSICO Reizen zes tot acht weken voor vertrek aan de luchtvaartmaatschappij worden teruggegeven. Vanaf dat moment zijn de tickets op aanvraag en dat kan betekenen dat er geen plaats meer beschikbaar is of alleen maar in een duurdere tariefsklasse. Hierdoor kunnen de prijzen van onze vliegreizen wanneer u later dan acht weken voor vertrek wilt boeken, niet gegarandeerd worden. Ook theaters houden niet lang de toegangsbewijzen in optie. Tijdig reserveren zorgt ervoor dat u gegarandeerd bent van een goede categorie zitplaats.
MUSICO Reizen beschikt op alle reizen over voldoende eenpersoonskamers. U kunt bij boeking aangeven dat u gebruik wenst te maken van een eenpersoonskamer.
In bepaalde gevallen is het mogelijk meerdere reizen te combineren tot één reis. Als u hier interesse in heeft, kunt u contact opnemen met ons kantoor. Indien mogelijk maken we dan een passend aanbod voor u.
Enkele dagen na boeking van uw reis ontvangt u per e-mail (of per post indien u daaraan de voorkeur geeft) een boekingsbevestiging/factuur. Op het moment dat u deze bevestiging ontvangen hebt, bent u verzekerd van een plaats op de door u geboekte reis. Indien u via de website boekt, ontvang u per omgaande een e-mail. Dit is echter geen bevestiging van de reis, maar een ontvangstbevestiging van uw boeking.
Op het moment van boeking ontvangen wij graag de volgende persoonsgegevens van u:
 • Uw voor- en achternaam zoals vermeld in uw paspoort
 • Uw voorletters
 • Uw geboortedatum
 • Uw volledige adresgegevens, inclusief een telefoonnummer en eventueel een e-mailadres
Tevens ontvangen wij graag de volgende gegevens van u:
 • Uw keuze uit het muziekprogramma
 • Een naam en telefoonnummer van familie, vrienden of buren die wij mogen contacteren in geval van ziekte of ongeval tijdens uw verblijf in het buitenland
 • Speciale wensen (bijvoorbeeld met betrekking tot dieet of allergie)
Bij boeking dient u ook de volgende keuzes op te geven:
 • Of u een éénpersoonskamer wenst
 • Bij welke opstapplaats wij u mogen verwachten (in geval van een bus- of treinreis)
 • Of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten
 • Of u bij meerdere aangemelde personen één gezamenlijke of ieder een aparte factuur wenst te ontvangen
MUSICO Reizen probeert zo helder mogelijk te zijn in de vaststelling van de prijs. Bij al onze reizen is sprake van een basisreissom. Daarnaast zijn toeslagen op bepaalde onderdelen van de reis. Tezamen vormen de basisreissom en de toeslagen uw totale reissom. MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten of reserveringskosten.

Basisreissom
 • Het vervoer vanaf de opstapplaats in Nederland naar de plaats van bestemming (per bus, trein of vliegtuig)
 • Bij trein- en vliegreizen: transfers van het treinstation cq. luchthaven op de plaats van bestemming naar hotel v.v.
 • Bij vliegreizen: de luchthaven- en vliegbelasting en toeslagen
 • Bij vliegreizen: de kosten voor CO2-compensatie via GreenSeat (zie www.musico.nl/greenseat/)
 • Het vervoer ter plaatse (over het algemeen gaan wij er vanuit dat een afstand tot 1000 m loopafstand is)
 • Uw verblijf in het hotel inclusief ontbijt
 • Dagelijks een diner of lunch in een goed restaurant (op de dag van terugreis is er geen maaltijd gepland, tenzij anders vermeld)
 • Alle in de reisbeschrijving vermelde excursies en rondleidingen door lokale gidsen (incl. entrees)
 • SGR-bijdrage (zie www.musico.nl/sgr/)
 • Deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding

Toeslagen op de basisreissom
 • Eenpersoonstoeslag
 • Tickets voor de concerten of voorstellingen

Bij MUSICO Reizen stelt u zelf uw eigen muziekprogramma samen. Zo bepaalt u zelf de zwaarte van uw programma. Uw plaatsen in het theater of de concertzaal zijn veelal in de eerste of tweede prijscategorie.
Als u alleen reist, dient u rekening te houden met een eenpersoonstoeslag.

De volgende zaken zijn niet in de totale reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven:
 • Het vervoer van uw huis naar de opstapplaats v.v.
 • Overige maaltijden
 • Drankjes tijdens de maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Consumpties en uitgaven van persoonlijke aard
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (zie www.musico.nl/calamiteitenfonds/)
Als de boekingsdatum langer dan 9 weken vóór vertrek van de door u geboekte reis is, dient u binnen 7 dagen na boeking een aanbetaling te voldoen van het op de factuur vermelde aanbetalingsbedrag. Het restant van uw factuur dient u uiterlijk 7 weken voor vertrek te voldoen. Deze aanbetaling is noodzakelijk in verband met onder andere de reservering van de tickets voor de concerten en de opera’s. Het aanbetalingsbedrag wordt als volgt berekend: Het aanbetalingsbedrag wordt als volgt berekend:

1. U maakt een meerdaagse vlieg- of treinreis:

 • Basisreissom: van dit bedrag wordt € 100,= als aanbetaling berekend, vermeerderd met 20% van het resterende bedrag van de basisreissom.
 • Muziekprogramma: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling.
 • Niet-muzikale reisonderdelen: van dit bedrag wordt 20% berekend als aanbetaling. Onder niet-muzikale onderdelen valt bijvoorbeeld de eventuele eenpersoonstoeslag. Uitzondering hierop vormt de bijdrage voor het Calamiteitenfonds. MUSICO Reizen is wettelijk verplicht deze bijdrage apart op uw factuur te vermelden.
 • Vrije-keuze-elementen: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling. Onder vrije-keuze-elementen vallen de afwijkingen op het standaardprogramma zoals deze door MUSICO Reizen zijn gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld een extra overnachting of een upgrade van uw vlucht of kamer.
 • Indien u via MUSICO Reizen een annuleringskostenverzekering heeft afgesloten, wordt de premie voor 100% berekend als aanbetaling.

2. U maakt een meerdaagse touringcar- of eigen vervoer-reis:

 • Basisreissom: van dit bedrag wordt 20% als aanbetaling berekend.
 • Muziekprogramma: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling.
 • Niet-muzikale reisonderdelen: van dit bedrag wordt 20% berekend als aanbetaling. Onder niet-muzikale onderdelen valt bijvoorbeeld de eventuele eenpersoonstoeslag. Uitzondering hierop vormt de bijdrage voor het Calamiteitenfonds. MUSICO Reizen is wettelijk verplicht deze bijdrage apart op uw factuur te vermelden.
 • Vrije-keuze-elementen: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling. Onder vrije-keuze-elementen vallen de afwijkingen op het standaardprogramma zoals deze door MUSICO Reizen zijn gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld een extra overnachting of een upgrade van uw vlucht of kamer.
 • Indien u via MUSICO Reizen een annuleringskostenverzekering heeft afgesloten, wordt de premie voor 100% berekend als aanbetaling.

3. U maakt een eendaagse reis:

 • Basisreissom: van dit bedrag wordt € 35,= als aanbetaling berekend.
Als de boekingsdatum eerder dan 9 weken vóór vertrek van de door u geboekte reis is, dient u binnen 7 dagen na boeking de volledige reissom te voldoen. Als de boekingsdatum eerder dan 3 weken vóór vertrek is, dient u de volledige reissom binnen 3 dagen te voldoen. Als boekingsdatum geldt de dagtekening op uw factuur.
Indien u langer dan 9 weken voor de vertrekdatum boekt, dient u een aanbetaling te doen. Hieronder leggen wij uit hoe het bedrag van de aanbetaling tot stand komt. Het aanbetalingsbedrag wordt als volgt berekend: 1. U maakt een meerdaagse vlieg- of treinreis:
 • Basisreissom: van dit bedrag wordt € 100,= als aanbetaling berekend, vermeerderd met 20% van het resterende bedrag van de basisreissom.
 • Muziekprogramma: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling.
 • Niet-muzikale reisonderdelen: van dit bedrag wordt 20% berekend als aanbetaling. Onder niet-muzikale onderdelen valt bijvoorbeeld de eventuele eenpersoonstoeslag. Uitzondering hierop vormt de bijdrage voor het Calamiteitenfonds. MUSICO Reizen is wettelijk verplicht deze bijdrage apart op uw factuur te vermelden.
 • Vrije-keuze-elementen: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling. Onder vrije-keuze-elementen vallen de afwijkingen op het standaardprogramma zoals deze door MUSICO Reizen zijn gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld een extra overnachting of een upgrade van uw vlucht of kamer.
 • Indien u via MUSICO Reizen een annuleringskostenverzekering heeft afgesloten, wordt de premie voor 100% berekend als aanbetaling.
2. U maakt een meerdaagse touringcar- of eigen vervoer-reis:
 • Basisreissom: van dit bedrag wordt 20% als aanbetaling berekend.
 • Muziekprogramma: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling.
 • Niet-muzikale reisonderdelen: van dit bedrag wordt 20% berekend als aanbetaling. Onder niet-muzikale onderdelen valt bijvoorbeeld de eventuele eenpersoonstoeslag. Uitzondering hierop vormt de bijdrage voor het Calamiteitenfonds. MUSICO Reizen is wettelijk verplicht deze bijdrage apart op uw factuur te vermelden.
 • Vrije-keuze-elementen: van dit bedrag wordt 100% berekend als aanbetaling. Onder vrije-keuze-elementen vallen de afwijkingen op het standaardprogramma zoals deze door MUSICO Reizen zijn gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld een extra overnachting of een upgrade van uw vlucht of kamer.
 • Indien u via MUSICO Reizen een annuleringskostenverzekering heeft afgesloten, wordt de premie voor 100% berekend als aanbetaling.
3. U maakt een eendaagse reis:
 • Basisreissom: van dit bedrag wordt € 35,= als aanbetaling berekend.
De betaling kan alleen worden voldaan door middel van een overschrijving op rekeningnummer NL62INGB0005371637 ten name van MUSICO VOF, onder vermelding van het factuur- en debiteurnummer.
Als u vanuit het buitenland een betaling doet, dient u gebruik te maken van de volgende gegevens:
 • IBAN: NL62INGB0005371637
 • BIC/SWIFT: INGBNL2A
 • Naam: MUSICO VOF
Uiterlijk twee weken voor vertrek van de reis ontvangt u per post de reisinformatie.

De reisinformatie bestaat uit een overzicht van de bus-, trein- of vliegtijden, een deelnemerslijst, een gedetailleerd dagprogramma en de gegevens van het hotel waar u verblijft. Daarnaast ontvangt u een kofferlabel en meestal een folder van het hotel.

Onderweg ontvangt u van de reisleiding een map met daarin de toegangskaarten voor de concerten en/of voorstellingen en de toelichtingen op die concerten en voorstellingen.
De reisinformatie bestaat uit een overzicht van de bus-, trein- of vliegtijden, een deelnemerslijst, een gedetailleerd dagprogramma en de gegevens van het hotel waar u verblijft. Daarnaast ontvangt u een kofferlabel en meestal een folder van het hotel.

Onderweg ontvangt u van de reisleiding een map met daarin de toegangskaarten voor de concerten en/of voorstellingen en de toelichtingen op die concerten en voorstellingen.
Het is moeilijk om als reisorganisatie een richtbedrag aan te geven dat u nodig heeft per dag. Persoonlijke uitgaven lopen natuurlijk erg uiteen. Wij denken echter dat een bedrag van ca. € 30,= per dag zeker voldoende zou moeten zijn. Dit bedrag kunt u dan besteden aan consumpties tijdens uw maaltijden, en eventuele pauzedrankjes tijdens excursies of concertbezoek. Bij de reissom is het ontbijt en één 3-gangen maaltijd (dit kan lunch of diner zijn) inbegrepen. Een extra broodje tussen de middag of een klein hapje tijdens de pauze van de voorstelling volstaat dan veelal.
Op alle bestemmingen die MUSICO Reizen aandoet, is het mogelijk ter plaatse met een pinpas geld op te nemen. De centrale ligging van onze hotels garandeert voldoende aanbod van pinautomaten.
Bij landen die geen gebruik maken van de EURO kunt u van te voren in Nederland uw geld wisselen voor de plaatselijke valuta bij bank of wisselkantoor. Uiteraard kunt u ook ter plaatse de plaatselijke valuta met behulp van uw Nederlandse pinpas opnemen.
Over het algemeen volstaan de volgende reisdocumenten voor uw reis naar het buitenland:
 • Een geldig paspoort OF een geldige identiteitskaart
Mocht u met MUSICO Reizen naar een bestemming gaan waarvoor aanvullende informatie nodig is (bijvoorbeeld een visum), dan wordt u hier tijdig van op de hoogte gesteld. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Bij twijfel over de benodigde reisdocumenten kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen (088-6870000).
 • Busreis Alle busreizen worden uitgevoerd met Royal Class Touringcars, ruim opgezette bussen met een maximum aan beenruimte en verder voorzien van minibar, koffiezetapparaat, toilet en airconditioning. De busmaatschappijen waar MUSICO Reizen mee samenwerkt, hebben allen een ISO9001-certificering, een waarborg van kwaliteit en veiligheid.
 • Vliegreis Onze vliegreizen worden afgehandeld door Beuk Travel, dat als geen ander op de hoogte is van de eisen en wensen van de geroutineerde reiziger. De vliegmaatschappijen waarmee MUSICO Reizen samenwerkt, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en beschikken over een moderne vloot. U vliegt tijdens onze vliegreizen altijd per lijndienst, meestal met de KLM of een andere gerenommeerde maatschappij.
 • Treinreis Reizen per trein is één van de meest prettige manieren om uitgerust uw vakantiebestemming te bereiken. Zeker de luxe Eurocity's zijn van alle gemakken voorzien en brengen u snel en comfortabel naar uw einddoel. Over het algemeen zoekt MUSICO Reizen trajecten uit die zonder (of met een enkele) overstap gemaakt kunnen worden.
De vervoersbewijzen voor een vlieg- of treinreis krijgt u niet van te voren toegestuurd. Deze zijn in het bezit van de reisleider en ontvangt u in het geval van een vliegreis op de luchthaven en in het geval van een treinreis in de trein.
In de reisinformatie die u ontvangen heeft voor vertrek, vindt u onder andere het mobiele telefoonnummer van de reisleider. Mocht u te laat bij een opstapplaats aan denken te komen dan raden we u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de reisleider. Mocht dat niet direct lukken, dan kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met het kantoor van MUSICO Reizen. De reisleider zal samen met u proberen tot een oplossing te komen.
Voor al onze reizen geldt dat afstanden tot 1000 meter te voet worden afgelegd. Voor langere afstanden wordt vervoer ter plaatse geregeld. Afhankelijk van de situatie kan dat een touringcar, taxi of openbaar vervoer zijn.
Het is mogelijk om met eigen vervoer naar uw bestemming te reizen. Indien het een vlieg- of treinreis betreft, worden de kosten van het ticket niet bij u in rekening gebracht. U ontvangt dan een korting in verband met eigen vervoer. Betreft het een busreis, dan is het helaas niet mogelijk om een korting te krijgen.
In overleg met u kunnen we het vervoer van uw huis naar Schiphol en terug organiseren. Vraag ernaar bij uw boeking.
Vaak is het comfortabeler om de avond voor vertrek al dicht bij uw opstapplaats te zijn, zodat u geen risico loopt uw vakantievervoer te missen. MUSICO Reizen regelt graag een hotel voor u. Vraag ernaar bij boeking.
Tijdens onze reizen bieden wij een afwisselend dagprogramma aan. Dat kan een bezichtiging van de stad door middel van een stadsrondrit of stadswandeling, of een bezoek aan een museum of andere bezienswaardigheden.

Hoewel we voor een afwisselend en divers programma willen aanbieden, zorgen we altijd ook voldoende rust in het dagprogramma, zodat u wel uitgerust de voorstelling of het concert van die dag kunt bezoeken.
Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO-reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.
MUSICO Reizen probeert tijdens haar reizen een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan verschillende restaurants aan te bieden (deze restaurants zijn vaak gekozen op basis van een vermelding in de Guide Michelin of een vergelijkbare gids). Omwille van een betere tijdsplanning wordt een enkele keer in het hotel gegeten. Onze reizen zijn op basis van halfpension: ontbijt en één warme maaltijd per dag zijn inbegrepen. Op de terugreisdatum is alleen het ontbijt inbegrepen, tenzij anders aangegeven. In sommige landen beginnen voorstellingen en concerten wat vroeger in de avond dan in Nederland. We kiezen er dan soms voor om rustig van een 3-gangen maaltijd te genieten rond lunchtijd.
Voor al onze reizen geldt dat u redelijk goed ter been moet zijn. Een stadswandeling in gematigd tempo en een museumbezoek behoren vrijwel altijd tot het programma van een reis. Over het algemeen valt te zeggen dat busreizen fysiek minder belastend zijn dan vlieg- en treinreizen. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van het programma dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij adviseren u graag.
Over het algemeen verblijft MUSICO Reizen in zakelijke hotels waar er geen of nauwelijks verschil is tussen een- en tweepersoonskamers. U zult dus vaak gehuisvest worden in een tweepersoonskamer (voor alleengebruik). Als u alleen op reis gaat, wordt er een eenpersoonstoeslag berekend. Over de eenpersoonstoeslag bestaat nog wel eens onduidelijkheid. De toeslag is bedoeld voor het gebruik van een eenpersoonskamer. Dit lijkt tegenstrijdig: een toeslag betalen voor een kleinere kamer. De crux zit het hem in het feit dat het in de reiswereld gangbaar is om de basisreissom te baseren op een verblijf op een tweepersoonskamer met twee personen. In de basisreissom wordt dan per persoon de helft van de kamerkosten berekend. Ingeval van alleengebruik van een kamer moeten alle kamerkosten aan één persoon worden doorberekend.

Een rekenvoorbeeld
In de meeste gevallen biedt het hotel een kamer aan op basis van tweepersoonsgebruik of op basis van eenpersoonsgebruik. Stel dat het hotel een kamer aanbiedt voor € 150,= per nacht voor tweepersoonsgebruik inclusief ontbijt. In de basisreissom wordt dan € 75,= per persoon per nacht opgenomen. Deze zelfde kamer zal het hotel ingeval van eenpersoonsgebruik meestal voor een iets lagere prijs aanbieden dan bij tweepersoonsgebruik, omdat het ontbijt voor de tweede persoon wegvalt. Stel dat het hotel deze kamer aanbiedt voor € 120,= per nacht voor eenpersoonsgebruik inclusief ontbijt. In de basisreissom is al € 75,= per persoon per nacht opgenomen. De eenpersoonstoeslag wordt dan € 45,= per nacht (120 – 75 = 45). In veel ‘oudere’ hotels zijn vaak ook nog kleinere kamers beschikbaar die uitsluitend door één persoon bezet kunnen worden. Stel, de prijs per nacht hiervoor € 90,= bedraagt, dan nog geldt er dus een eenpersoonstoeslag van € 15,= per nacht (d.w.z. 90 – 75) omdat het altijd wordt vergeleken met de prijs van een halve tweepersoonskamer.
Al onze reizen worden begeleid door deskundige reisleiders. Zo zijn onder andere de beide eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks veelvuldig als reisleiders bij de reizen betrokken. Veel van onze reisleiders zijn musicoloog, musicus of anderszins muziekkenner. Naast deze muzikale kwaliteiten beschikken ze over uitstekende reis- en organisatie-ervaring. Tijdens de reis informeert de reisleiding u over achtergrond en ontstaan van de diverse muziekstukken en worden regelmatig de bezochte muziekevenementen nabesproken. Lees hier meer over onze reisleiders.
Over het algemeen kan men zeggen dat men zich in het buitenland wat formeler kleedt voor een operavoorstelling of concert. Van officiële avondkleding (smoking, lange japon etc.) is echter slechts in zeer uitzonderlijke gevallen sprake. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u daarover door ons ruim van tevoren ingelicht.
Bij een voorstelling in de openlucht tijdens de zomerfestivals dient u er rekening mee te houden dat het 's avonds sterk kan afkoelen.
Over het algemeen kiezen we voor de eerste categorie tickets voor een voorstelling, zodat u verzekerd bent van een goed zicht op het toneel en van de beste akoestiek.
De eendaagse reizen van MUSICO Reizen zijn voor veel mensen een eerste kennismaking met onze reisorganisatie. Alle kwaliteit die ons bedrijf te bieden heeft, wordt in deze reizen aangeboden in een enkele dag: u reist per luxe touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen (Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist of Arnhem) naar het betreffende operatheater in Duitsland (of een enkele keer in België). In de bus ontvangt u (naast een kopje koffie en iets lekkers) een uitgebreide schriftelijke toelichting en geeft de reisleider een mondelinge toelichting op de voorstelling. Ongeveer een uur vóór de voorstelling bent u ter plaatse zodat u genoeg tijd heeft om eventueel nog iets te eten in een restaurant in de buurt of in de foyer van het theater. Na afloop van de voorstelling rijden we onder het genot van een drankje terug naar de diverse opstapplaatsen. Als de bezochte voorstelling hiertoe aanleiding geeft, wordt deze in een wat breder perspectief geplaatst en is er op terugweg gelegenheid voor een discussie.
Bij MUSICO Reizen stelt u zelf uw muziekprogramma samen en bepaalt u op deze manier zowel de prijs als de inhoud van uw reis. De toeslagen die bij de betreffende voorstellingen horen, zijn over het algemeen een aantal euro hoger dan de prijzen die u op de kaartjes aantreft. De kosten die horen bij het boeken van de kaartjes (bankkosten, reserveringskosten, creditcardkosten etc.), zijn namelijk doorberekend in deze toeslag. In een aantal gevallen werken wij met agentschappen, met name daar waar het verkrijgen van kaarten extreem lastig is. De kosten van zo'n agentschap worden ook doorberekend in de toeslag en kunnen zo tot een groter verschil met de afgedrukte prijs op het kaartje leiden. In het geval van een groepskorting – gegeven door het operahuis of door de concertzaal - middelen we over het algemeen de prijs, zodat zowel de reiziger als de reisorganisatie voordeel hebben bij de groepskorting.
De kaartjes die u bestelt via MUSICO Reizen, vallen met betrekking tot annulering bij openluchtvoorstellingen onder de voorwaarden van de betreffende conert- of opera-organisator. Die voorwaarden verschillen van organisator tot organisator. Als er volgens de voorwaarden van de betreffende organisatie recht is op (gedeeltelijke) restitutie van het entreebewijs, zult u uiteraard van MUSICO Reizen het bedrag terug ontvangen. Als u meer informatie wenst over uw specifieke reis kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. (Zie ook onze Algemene Voorwaarden, onder het kopje 'Concerten en voorstellingen' in het deel van de aanvullende voorwaarden)
In bijna alle operahuizen is het tegenwoordig standaard om de opera's in de originele taal te zingen. Uitzonderingen op deze regel zijn de Komische Oper in Berlijn, de Volksoper in Wenen en de English National Opera in Londen. Van oudsher hebben deze huizen de traditie om de opera's zoveel mogelijk in de eigen landstaal te zingen.
MUSICO Reizen probeert haar reizigers een zo breed mogelijk aanbod van repertoire, zangers, dirigenten en ook regisseurs aan te bieden. Dit houdt in dat er zowel traditionele als moderne ensceneringen in het aanbod van ons reis- en muziekprogramma voorkomen. Mocht u meer informatie over een specifieke voorstelling willen, dan kunnen wij u nader informeren over de regisseur en zijn stijl van werken. Het kan natuurlijk voorkomen dat de productie van de opera die wij aanbieden, nog niet in première is gegaan. In zo’n geval is het lastiger nadere informatie te geven over de inhoud van een bepaalde regie.
Over het algemeen kiezen we voor de eerste categorie tickets voor een concert of voorstelling, zodat u verzekerd bent van een goed zicht op het podium of toneel en van de beste akoestiek.
Het kan gebeuren dat een operahuis of concertzaal wijzigingen moet doorvoeren in het programma. Dit kan betrekking hebben op het repertoire, de solisten of dirigent. In zeer extreme gevallen kan het voorkomen dat een voorstelling moet worden geannuleerd. MUSICO Reizen houdt zich in deze gevallen aan het beleid van de betreffende instelling: als zij u de mogelijkheid geven de kaarten voor de voorstelling terug te geven, dan regelt MUSICO Reizen dat voor u.

Over het algemeen kan men zeggen dat wijzigingen in de bezetting/cast van een opera niet kunnen leiden tot teruggave van de kaarten. Annuleringen als gevolg van staking, noodtoestand of slecht weer (openluchtvoorstelling) leiden over het algemeen wel tot restitutie van de toegangskaarten. (Zie ook onze Algemene Voorwaarden, onder het kopje 'Concerten en voorstellingen' in het deel van de aanvullende voorwaarden.)
Het kantoor van MUSICO Reizen is gevestigd op het volgende adres:
MUSICO Reizen
Korteweg 21
4438 AC Driewegen
Telefoon: 088-6870000
E-mail: reizen@musico.nl
Website: www.musico.nl

 • ING-rekeningnummer: 5371637 t.n.v. MUSICO VOF
 • Kamer van Koophandel: 30170810
 • BTW: 8094.79.217.B.01
Als u een doorlopende annuleringsverzekering heeft, is het belangrijk om na te gaan of de gehele reissom door uw verzekering gedekt wordt. Veel doorlopende annuleringsverzekeringen hebben een maximum bedrag per schadegeval (dat wil zeggen per annulering).
Indien u onverhoopt uw reis moet annuleren, kunt u dat telefonisch of schriftelijk aan ons doorgeven. Geef daarbij ook altijd aan of u een annuleringsverzekering hebt of niet. In geval u een annuleringsverzekering hebt, zorgen wij ervoor dat u een annuleringskostennota krijgt die u nodig heeft voor de afhandeling van de annulering bij uw verzekering. Indien u een annuleringsverzekering voor uw reis via ons hebt afgesloten, verloopt de afhandeling van uw annulering ook via ons kantoor.

Een annulering wordt alleen op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur in behandeling genomen. Annuleringen binnengekomen in het weekend (vrijdag vanaf 17.30 uur t/m zondagavond middernacht) gelden als ontvangen op de eerstvolgende werkdag.
Een annuleringsverzekering dekt de kosten die ontstaan bij annulering van een door u geboekte reis, mits de reden tot annulering valt binnen de voorwaarden van de annuleringsverzekering.

Wij raden u aan een annuleringskostenverzekering af te sluiten.
De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering (dus voor één betreffende reis) is 5,9% van de totale reissom. Over deze premie wordt nog de wettelijke assurantiebelasting berekend (21%). U kunt de annuleringsverzekering binnen acht dagen na boeking van de reis afsluiten bij MUSICO Reizen, uw verzekeringstussenpersoon of uw bank.

Veel mensen hebben een doorlopende annuleringsverzekering afgesloten bij verzekeraar of bank. In dit geval dient u er goed op te letten dat de totale reissom wordt gedekt door zo'n doorlopende verzekering. Vaak zitten er voorwaarden aan verbonden wat betreft maximale hoogte van de uitkering. Indien u regelmatig op reis gaat, is een doorlopende annuleringsverzekering meestal goedkoper.

Het is niet mogelijk voor een eendaagse reis een annuleringsverzekering af te sluiten.
Het is mogelijk om bij MUSICO Reizen een annuleringsverzekering af te sluiten. De annuleringsverzekering vergoedt u bij afzegging van een reis de annuleringskosten, mits de reden van annulering binnen de voorwaarden van de verzekering valt. In principe is de maximale vergoeding die u op basis van uw annuleringskostenverzekering kunt krijgen, de hoogte van de reissom.

U kunt bij MUSICO Reizen uitsluitend een kortlopende (dat wil zeggen voor een specifieke reis) annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance, één van de grotere partijen op het gebied van dit soort verzekeringen. De prijs van een annuleringskostenverzekering bedraagt 5,9% van de totale reissom en daarover de wettelijke assurantiebelasting van 21%.
Annuleringsbepalingen
Indien u uw reis onverhoopt moet annuleren, bent u de volgende annuleringskosten verschuldigd: Bij meerdaagse reizen:
 • Bij annulering van een meerdaagse reis tot en met de 43e dag vóór de vertrekdag: het bedrag ter grootte van de aanbetaling (voor de berekening hiervan zie de bepaling van MUSICO Reizen bij de Algemene Voorwaarden over het aanbetalingsbedrag, of kijk bij de veelgestelde vragen in de subcategorie betalen naar de vraag Wat moet ik aanbetalen?).
 • Bij annulering van een meerdaagse reis vanaf de 42e tot en met de 29e dag vóór de vertrekdag: 35% van de basisreissom-onderdelen, vermeerderd met het totale bedrag van de voor u gereserveerde kaarten van het muziekprogramma.
 • Bij annulering van een meerdaagse reis vanaf de 28e dag tot en met de 15e dag vóór de vertrekdag: 75% van de basisreissom-onderdelen, vermeerderd met het totale bedrag van de voor u gereserveerde kaarten van het muziekprogramma.
 • Bij annulering van een meerdaagse reis vanaf de 14e dag tot en met de 8e dag vóór de vertrekdag: 90% van de basisreissom-onderdelen, vermeerderd met het totale bedrag van de voor u gereserveerde kaarten van het muziekprogramma.
 • Bij annulering van een meerdaagse reis vanaf de 7e dag vóór de vertrekdag: 100% van de volledige reissom.
 • Indien bij annulering uw plaats kan worden doorverkocht aan een reiziger op de wachtlijst, bedragen de annuleringskosten € 75,=.
  LET OP: deze regeling gaat uitsluitend van kracht als er voor de betreffende reis een wachtlijst is. Als dat niet het geval is, zal MUSICO Reizen in eerste instantie de eigen plaatsen verkopen en pas daarna de vrijgekomen plaatsen door de annulering. Het kan zijn dat de nieuwe deelnemer een ander muziekprogramma kiest, in dat geval vallen deze onderdelen van het muziekprogramma te allen tijde onder de annuleringskosten. Ook de niet-doorverkochte vrije-keuze-elementen van de oorspronkelijk voor u geboekte reis vallen onder de annuleringskosten.
Bij eendaagse reizen
 • Bij annulering van een eendaagse reis tot en met de 29e dag vóór de vertrekdag: de kosten van de voor u gereserveerde kaart(en) voor de voorstelling of het concert met een minimum van € 35,= per reiziger.
 • Bij annulering van een eendaagse reis vanaf de 28e dag tot en met de 15e dag vóór de vertrekdag: 75% van de volledige reissom.
 • Bij annulering van een eendaagse reis vanaf de 14e dag tot en met de 8e dag vóór de vertrekdag: 90% van de volledige reissom.
 • Bij annulering van een eendaagse reis vanaf de 7e dag vóór de vertrekdag: 100% van de volledige reissom.
 • Indien bij annulering het voor u gereserveerde ticket kan worden doorverkocht aan een reiziger op de wachtlijst, bedragen de annuleringskosten € 35,=.
  LET OP: deze regeling gaat uitsluitend van kracht als er voor de betreffende reis een wachtlijst is. Als dat niet het geval is, zal MUSICO Reizen in eerste instantie de eigen plaatsen verkopen en pas daarna de plaatsen die door de annulering zijn vrijgekomen.
Een annulering wordt alleen op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur in behandeling genomen. Annuleringen binnengekomen in het weekend (vrijdag vanaf 17.30 uur t/m zondagavond middernacht) gelden als ontvangen op de eerstvolgende werkdag.
Vrijwel alle reizen bij MUSICO Reizen zijn groepsreizen. Dit betekent dat er een dagprogramma is geregeld compleet met lunches of diners. Het muziekprogramma ligt ook vast (in zoverre u daar op heeft ingetekend bij uw boeking).
Uiteraard bent u tijdens de reis geheel vrij om al dan niet gebruik te maken van ons aanbod. Als u zelf andere musea e.d. wilt bezoeken, is dat uiteraard geen probleem. Overlegt u tijdens de reis even met de reisleider en tezamen zal worden bekeken op welk moment u weer bij het groepsprogramma kunt inhaken.
Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 12 personen. Onze gemiddelde groepsgrootte ligt rond de 20 personen voor trein- en vliegreizen. Voor busreizen hanteren we een groepsgrootte van ongeveer 25 personen.
MUSICO-reizigers hebben uiteraard een gemeenschappelijke belangstelling. Hoe de samenstelling van het reisgezelschap is, is van te voren niet te voorspellen. Wel kunt u bij ons navragen wat voor soort reizigers tot nu toe (echtparen of alleenreizenden, mannen of vrouwen) een bepaalde reis geboekt hebben. Over het algemeen bestaat de reisgroep uit een combinatie van mensen die samen geboekt hebben en alleenreizenden.
Vaak is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen aan uw wensen. Mocht u een verlenging of aanpassing van uw reis overwegen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij gaan dan bij het hotel en de vervoersmaatschappij na wat de mogelijkheden zijn.
Vaak is het comfortabeler om de avond voor vertrek al dicht bij uw opstapplaats te zijn, zodat u geen risico loopt uw vervoer naar uw MUSICO-reisbestemming te missen. MUSICO Reizen regelt graag een hotel voor u. Vraag ernaar bij uw boeking.
U kunt bij het boeken van uw reis speciale wensen met betrekking tot voeding, vervoer of hotelkamer doorgeven.

Als u ons uw voedingswensen heeft doorgegeven, zullen we hier - in overleg met de restaurants waarmee we samenwerken - altijd zoveel mogelijk rekening mee houden. Bedenk wel dat het per land of streek kan verschillen of aan uw wens helemaal tegemoet gekomen kan worden.

Het kan zijn dat u speciale wensen heeft die zo belangrijk zijn, dat u alleen wilt boeken als aan die voorwaarde is voldaan. Bijvoorbeeld als u een ernstige allergie heeft of u wilt een rolstoel meenemen of met eigen vervoer komen. Neemt u dan altijd eerst contact op met ons, dan zullen wij onderzoeken of we aan uw verzoek kunnen voldoen. Schroom niet om te bellen, wij verlenen u die service graag. Mochten wij tot de conclusie komen dat wij uw wens niet kunnen realiseren, zullen wij u daarover informeren.
Als u ons uw voedingswensen heeft doorgegeven, zullen we hier - in overleg met de restaurants waarmee we samenwerken - altijd zoveel mogelijk rekening mee houden. Bedenk wel dat het per land of streek kan verschillen of aan uw wens helemaal tegemoet gekomen kan worden.

Het kan zijn dat u speciale wensen heeft die zo belangrijk zijn dat u alleen wilt boeken als aan die voorwaarde is voldaan. Bijvoorbeeld als u een ernstige allergie heeft. Neem in dat geval altijd eerst contact op met ons, dan zullen wij onderzoeken of we aan uw verzoek kunnen voldoen. Schroom niet om te bellen, wij verlenen u die service graag. Mochten wij tot de conclusie komen dat wij uw wens niet kunnen realiseren, zullen wij u daarover informeren.
In overleg met u kunnen we het vervoer van uw huis naar Schiphol en terug organiseren. Vraag ernaar bij uw boeking.
U kunt uw vraag e-mailen naar reizen@musico.nl of bellen met ons kantoor via 088-6870000.
Het kantoor van MUSICO Reizen is gevestigd op het volgende adres:

MUSICO Reizen
Korteweg 21
4438 AC  Driewegen
Telefoon: 088-6870000
info@musico.nl
 • IBAN MUSICO VOF: NL62INGB0005371637
 • BIC: INGBNL2A
 • Kamer van Koophandel: 30170810
 • BTW: 8094.79.217.B.01
MUSICO Reizen verplicht zich om zich tot het uiterste in te spannen om de reizen uit te voeren zoals ze in de brochure gepubliceerd staan. Het kan echter voorkomen dat onvoorziene omstandigheden er toe leiden af te wijken van het programma. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een dirigent of solist wegens ziekte niet optreedt. MUSICO Reizen zoekt in zo’n geval altijd naar een alternatief of anderszins passende oplossing.
Wellicht twijfelt u of met een groep op reis gaan u aanspreekt. Op onze reizen zijn er veel momenten waar het mogelijk is uw eigen gang te gaan. MUSICO reizigers hebben uiteraard een gemeenschappelijke belangstelling en mede hierdoor is de onderlinge sfeer vaak prima. Hoe de samenstelling van het reisgezelschap is, is van te voren niet te voorspellen. Wel kunt u bij ons navragen wat voor soort reizigers tot nu toe (echtparen of alleenreizenden, mannen of vrouwen) een bepaalde reis geboekt hebben.

Over het algemeen ligt het minimum aantal deelnemers voor een reis op 15 personen voor busreizen en 12 personen voor trein- of vliegreizen. Onze gemiddelde groepsgrootte ligt rond de 20 personen. Bij onvoldoende deelname kan een reis uiterlijk vier weken voor het geplande vertrek door MUSICO Reizen worden geannuleerd. Alle reeds betaalde reisgelden en verzekeringspremies worden dan direct door MUSICO Reizen terugbetaald.
In het vervelende geval dat u plotseling naar huis moet terugkeren tijdens uw reis met MUSICO Reizen, zal MUSICO Reizen u met alle mogelijke hulp bijstaan door zowel de reisleider ter plaatse als ons kantoor in Nederland. Gemaakte kosten die voortvloeien uit uw repatriëring (bijvoorbeeld een extra vliegticket) komen voor rekening van uzelf of de eventueel afgesloten reis- of annuleringsverzekering.
De openingstijden van MUSICO Reizen zijn van maandag t/m vrijdag van 09.30 t/m 17.30 uur. MUSICO Reizen is een kleine reisorganisatie waarbij de kantoormedewerkers ook regelmatig als reisleider onderweg zijn met een van de reizen. Zo kan het gebeuren dat de bezetting op kantoor beperkt is en u enige tijd het kantoor niet telefonisch kunt bereiken. Op dit soort momenten treft u altijd een antwoordapparaat aan. Als u uw naam en telefoonnummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Ons telefoonnummer is 088-6870000.
U kunt bij MUSICO Reizen geen reisverzekering afsluiten. Wij raden u echter wel aan elders, bij voorbeeld bij de ANWB of uw bank een reis- en bagageverzekering af te sluiten. De reis- en bagageverzekering dekt allerlei zaken die tijdens uw reis kunnen gebeuren en is dus veelzijdiger dan een annuleringsverzekering. Het gaat hierbij om onder andere uw bagage, maar ook om kosten die ontstaan door ziekte of een ongeval (ziektekosten, maar ook repatriëring en/of bezoek van familie) of een gedwongen langer verblijf als gevolg van bijvoorbeeld een staking. Een reis- en bagageverzekering is absoluut aan te raden omdat het bij dit soort zaken kan gaan om enorme bedragen die niet of slechts gedeeltelijk door andere verzekeringen als een ziektekostenverzekering worden gedekt.
Voor een reis heeft u de mogelijkheid uit twee verzekeringen: een annuleringsverzekering en een reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Indien u een reis onverhoopt moet afzeggen, vergoedt een annuleringsverzekering u de annuleringskosten mits de reden van annulering binnen de voorwaarden van uw verzekering valt. In principe is de maximale vergoeding die u op basis van uw annuleringsverzekering kunt krijgen, de hoogte van de reissom.

Reisverzekering

Een reisverzekering dekt allerlei zaken die tijdens uw reis kunnen gebeuren. Het gaat hierbij onder andere om schade aan uw bagage, maar ook om kosten die ontstaan door ziekte of een ongeval (ziektekosten, maar ook repatriëring en/of bezoek van familie) of een gedwongen langer verblijf als gevolg van bijvoorbeeld een staking. Een reisverzekering is absoluut aan te raden omdat het bij dit soort zaken kan gaan om grote bedragen die niet of slechts gedeeltelijk door andere verzekeringen zoals een ziektekostenverzekering worden gedekt.

Verzekeren via MUSICO Reizen

U kunt bij MUSICO Reizen uitsluitend een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten die alleen geldig is tijdens de door u geboekte reis. Deze verzekering brengen wij onder bij Allianz Global Assistance, een van de grotere partijen op het gebied van dit soort verzekeringen. U kunt natuurlijk ook bij uw eigen verzekeringsmaatschappij een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Over het algemeen geldt dat als u meerdere malen per jaar op reis gaat, een doorlopende annuleringsverzekering goedkoper is dan telkens een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Als u zelf een doorlopende annuleringsverzekering hebt, dient u zich er van te vergewissen dat ook de gehele reissom door uw verzekering gedekt wordt. veel doorlopende annuleringsverzekeringen hebben een maximum bedrag per schadegeval (dat wil zeggen per annulering).

Voor het afsluiten van een reisverzekering verwijzen wij u graag door naar uw verzekeringsmaatschappij, ANWB of uw bank.

Als u nog vragen heeft staan wij u graag te woord via telefoonnummer 088-6870000.
Het is mogelijk om bij MUSICO Reizen een annuleringsverzekering af te sluiten. De annuleringsverzekering vergoedt u bij afzegging van een reis de annuleringskosten, mits de reden van annulering binnen de voorwaarden van de verzekering valt. In principe is de maximale vergoeding die u op basis van uw annuleringskostenverzekering kunt krijgen, de hoogte van de reissom.

U kunt bij MUSICO Reizen uitsluitend een kortlopende (dat wil zeggen voor een specifieke reis) annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance, één van de grotere partijen op het gebied van dit soort verzekeringen. De prijs van een annuleringskostenverzekering bedraagt 5,9% van de totale reissom en daarover de wettelijke assurantiebelasting van 21%.
MUSICO Reizen bestaat sinds 2002 en is inmiddels één van de belangrijkste aanbieders op het gebied van opera- en muziekreizen. Reizen met MUSICO betekent muziek beleven in optima forma. Hieronder vindt u een aantal punten die onze opera-, concert- of balletreizen zo plezierig maken.

MUSICO Reizen staat voor:
 • Compleet verzorgde opera- en muziekreizen
 • Comfort, kwaliteit en inhoud
 • Goede hotels en restaurants
 • Ervaren reisleiding, veelal muziekprofessionals
 • Uitstekende plaatsen in de concertzalen en theaters
 • Een kleine organisatie met aandacht voor de klant
 • Een ongedwongen en prettige sfeer
De openingstijden van MUSICO Reizen zijn van maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur. MUSICO Reizen is een kleine reisorganisatie waarbij de kantoormedewerkers ook regelmatig als reisleider onderweg zijn met een van de reizen. Zo kan het gebeuren dat de bezetting op kantoor beperkt is en u enige tijd het kantoor niet telefonisch kunt bereiken. Op dit soort momenten treft u altijd een antwoordapparaat aan. Als u uw naam en telefoonnummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Ons telefoonnummer is 088-6870000.
MUSICO Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (nummer 3115). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (zie www.sgr.nl/garantieregeling) vallen onze gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de reiziger ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als MUSICO Reizen door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
MUSICO Reizen (KvK nr. 30170810) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Zie Calamiteitenfonds voor meer informatie.
MUSICO Reizen is aangesloten bij de ANVR, de branchevereniging die de belangen behartigt van reisorganisatoren zoals reisbureaus. Maar ook voor de reiziger is de ANVR van belang. Een reis boeken bij een organisatie die is aangesloten bij de ANVR, biedt een aantal zekerheden. Organisaties die bij de ANVR aangesloten zijn, dienen zich te houden aan de ANVR Reisvoorwaarden. En zijn bovendien ook aangesloten bij het Calamiteitenfonds en de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).
Al onze reizen worden begeleid door deskundige reisleiders. Zo zijn onder andere de beide eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks veelvuldig als reisleiders bij de reizen betrokken. Veel van onze reisleiders zijn musicoloog, musicus of anderszins muziekkenner. Naast deze muzikale kwaliteiten beschikken ze over uitstekende reis- en organisatie-ervaring. Tijdens de reis informeert de reisleiding u over achtergrond en ontstaan van de diverse muziekstukken en worden regelmatig de bezochte muziekevenementen nabesproken. Lees hier meer over onze reisleiders.
Goed slapen is van essentieel belang op vakantie, alleen uitgerust kunt u optimaal genieten van het culturele aanbod. De hotels waarin u tijdens uw MUSICO Reizen reis logeert, voldoen aan hoge standaarden. Over het algemeen is gekozen voor viersterrenhotels zodat u de beschikking heeft over een royale kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en een uitstekende service van het hotelpersoneel. De sfeer van het hotel is afhankelijk van het soort reis dat we maken, soms kiezen we voor een wat zakelijker hotel met een centrale ligging, een andere keer heeft een intiemer hotel onze voorkeur.
MUSICO Reizen probeert tijdens haar reizen een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod van verschillende restaurants aan te bieden (vaak gekozen op basis van Guide Michelin vermelding). Omwille van een betere tijdsplanning wordt een enkele keer in het hotel gegeten.

De meeste reizen bieden wij aan op basis van halfpension. Op de terugreisdatum is alleen het ontbijt inbegrepen, tenzij anders aangegeven.

In sommige landen beginnen voorstellingen en concerten wat vroeger in de avond dan in Nederland. We kiezen er dan soms voor om rustig van een 3-gangen maaltijd te genieten rond lunchtijd.
Het logo van MUSICO wordt gevormd door een schilderij van Leonardo da Vinci. Uiteraard streeft MUSICO Reizen dezelfde perfectie in haar reizen na als Da Vinci in zijn schilderijen, maar er zijn meer aanknopingspunten.

Het schilderij toont een man, die een stukje notenschrift vast heeft. Dit heeft ook de naam van het schilderij bepaald: Il ritratto di musico (Het portret van een musicus).
Het is tot op de dag van vandaag niet duidelijk wie de persoon op de afbeelding is. Waarschijnlijk zal het altijd een raadsel blijven, al heeft Wie of wat is deze man? Het zal waarschijnlijk wel een raadsel blijven, al heeft cartoonist Siegfried Woldhek via een prachtig staaltje deductie en reductie proberen aan te tonen wie de geportretteerde is. Lees er hier meer over.