Mobiliteit

Algemeen

Wij vinden het fijn om te horen dat u nadenkt over een reis met MUSICO Reizen! Over het algemeen zijn de deelnemers aan onze reizen wat ouder. Denkt u hierbij aan een leeftijd vanaf ca 60 jaar. Wij zijn trots op onze fitte reizigers die vaak tot op hoge leeftijd aan onze reizen blijven deelnemen. U kunt zich echter wel voorstellen dat er voor deelname aan een reis voorwaarden verbonden zijn ten aanzien van de mobiliteit, zodat we de reizen voor iedereen veilig en soepel kunnen uitvoeren. Wij verzoeken u daarom onderstaande punten goed door te lezen:

Mobiliteitsbeperkingen en medische aandoeningen die van invloed zijn op deelname aan alle reisonderdelen zoals beschreven in de reisbeschrijving, dienen bij opgave voor een reis kenbaar te worden gemaakt aan MUSICO Reizen. Voor het uitvoeren van een reis is een bepaald niveau van gezondheid, mobiliteit en fitheid vereist.

Het fitheidsniveau

  • Houdt u er rekening mee dat er tijdens een reis vaak stadsrondwandelingen en/of rondleidingen met een gids door musea op het programma staan. U dient zelfstandig en probleemloos over ongelijk plaveisel te kunnen lopen. Ook het belopen van een trap naar een verdieping (stijgen en/of dalen) mag geen probleem zijn.
  • Een afstand van maximaal 1000 meter per verplaatsing beschouwen wij als loopafstand.
  • U kunt zelfstandig de touringcar, de trein of het vliegtuig in- en uitstappen en u kunt zelf al uw bagage dragen. In het geval van een treinreis dient u ook zelfstandig uw eigen bagage in de trein te kunnen tillen (travel light!).

Als u niet aan alle bovenstaande punten van fitheid kunt voldoen, verzoeken wij u contact op te nemen met MUSICO Reizen. We kunnen dan gezamenlijk inschatten of de door u gekozen reis toch mogelijkheden biedt, eventueel met een aangepast programma. Wel gelden hierbij over het algemeen de volgende aandachtspunten:

  • Indien u speciale assistentie of zorg nodig heeft (denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een rolstoel), dient u zelf voor een reisgenoot te zorgen die deze hulp kan verlenen. De reisleiding is tijdens de reis hiervoor niet beschikbaar cq. inzetbaar.
  • Indien u een rollator mee wilt nemen, dient u dit vooraf aan ons te melden. In overleg kunnen wij dan bepalen of de door u gekozen reis geschikt is om een rollator mee te nemen. Over het algemeen geldt dat het meenemen van een rollator bij busreizen geen probleem is, maar bij trein- en vliegreizen wel. Ons beleid: bij treinreizen geen rollator, bij vliegreizen alleen na overleg.

Vragen?

Indien u vragen heeft over (uw) mobiliteit op uw MUSICO-reis, schroom dan niet contact met ons op te nemen via info@musico.nl of via 088-6870000.

Quai du Louvre, Paris (Monet)
Quai du Louvre, Paris (Monet)