SGR – Stichting Garantiefonds Reisgelden

Onze muziekreizen verlopen soepel. De mooie omgeving, het comfortabele verblijf, het leuke gezelschap, de goede reisleiding en vooral de schitterende muziek hebben u weer veel energie opgeleverd.

Maar ook financieel bent u bij MUSICO Reizen in goede handen. U heeft namelijk geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)!

Boeken bij een SGR-reisorganisatie – wat betekent dat?

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in geval van financieel onvermogen van de reisorganisatie alsnog wordt betaald. Zo komt u dus nooit voor nare situaties te staan.

MUSICO Reizen aangesloten bij de SGR

MUSICO Reizen (KvK nr. 30170810) is aangesloten bij SGR. Het deelnemersnummer van MUSICO Reizen is 3115. U kunt dit via www.sgr.nl controleren. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/reisorganisaties/garantieregeling/) vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

SGR-bijdrage

Vanaf 1 februari 2021 dient elke bij de SGR aangesloten organisatie voor iedere boeking een zogeheten ‘SGR-bijdrage’ af te dragen. Voor onze reizen is de hoogte van deze SGR-bijdrage € 5,- per persoon, tenzij de reissom lager dan € 150,= is. Ook voor eendaagse reizen hoeft geen SGR-bijdrage betaald te worden.

Deze SGR-bijdrage was eerder ook al verplicht, maar is in 1999 afgeschaft omdat het fondsvermogen toen groot genoeg was om normale risico’s zonder consumentenbijdrage te dekken. Door Covid-19 heeft SGR in 2020 meer garanties uitgegeven dan normaal en is het nodig om het fondsvermogen weer te versterken.

Meer weten over de SGR?

Op de website van SGR kunt meer lezen over de SGR, de garantie en de dekking.

SGR