TivoliVredenburg

(Utrecht, Nederland)

TivoliVredenburg heeft vijf concertzalen, elk ontworpen door een architect van wereldfaam.
Op ongeveer 18 meter boven straatniveau, direct boven de Ronda, bevindt zich een centraal gelegen foyerplein met uitzicht over de stad. Op de begane grond bevinden zich de centrale entree, het grand café, de toegang naar de Grote zaal, de toegangstrap naar de Ronda en de Pandora, en de roltrappen richting de Hertz en Cloud Nine. Daarnaast bevat het pand een café en tal van overige horecaruimtes.


Grote zaal

Architect: Herman Hertzberger

Van de oude symfonische Vredenburg zaal zijn de buitengevels vernieuwd, aangepast of gerenoveerd. De foyers rondom de zaal hebben nieuwe plafonds, vloeren en horeca voorzieningen. Er is een extra foyer bijgebouwd zodat er meer ruimte ontstaat voor de bezoekers van concerten. De zaal heeft nieuwe stoelen, maar de akoestiek en het karakter van de zaal zijn zoveel mogelijk behouden.


Kamermuziekzaal Hertz

Architect: Patrick Jansen

Ook in de kamermuziekzaal is de afstand tussen bezoekers en artiesten klein. Hierdoor is een zaal ontstaan zonder plaatsen met slecht zicht. Een compacte, brede, halfronde zaal met twee deels vrij hangende balkons. Achter het podium zit een groot raam, dat uitkijkt op het centrale plein. Uiteraard is er in de kamermuziekzaal veel aandacht besteed aan een goede akoestiek, maar ook aan comfort en sfeer. De binnenkant van de zaal is, net als in de symfonische zaal, met hout bekleed.


Ronda

Architect: Jo Coenen

Hoewel de Ronda een capaciteit van 2.000 bezoekers heeft, is het een intieme zaal geworden waarbij je door de korte afstand tot het podium altijd dicht bij de artiest staat. De zaal heeft een groot balkon en een mooie bronzen bekleding. De buitenkant van de zaal is herkenbaar aan haar bronzen ronding.


Pandora

Archtitect: NL Architects

De zaal en zijn ruime foyer zijn multifunctioneel in te zetten, bijvoorbeeld voor dancefeesten, stand up comedians, modeshows, diners en congressen. De zaal heeft een vlakke vloer en door het ontbreken van een vast podium is de zaal flexibel te gebruiken. Naast de foyer, die direct onder de zaal ligt, heeft de zaal ook een eigen bar. In Pandora heb je door de grote ramen uitzicht over de stad.


Cloud Nine

Architect: Thijs Asselbergs

Cloud Nine bestaat uit totaal 3 verdiepingen. De club bevindt zich op de bovenste verdieping met een fantastisch uitzicht over het oude centrum van Utrecht. Het gebouw is in totaal ongeveer 47 meter hoog. Het café gedeelte zal ook overdag gebruikt worden. Onder de zaal bevindt zich nog een workshop- en sessieruimte voor ongeveer 40 personen.

Te bezoeken tijdens de volgende reizen: