Miriam Clark (sopraan)

"Belcanto wie Bellinis 'Norma' ist die Luxusdroge der Opernfreunde. In der Dortmunder Oper ist es Luxus, eine so fantastische Sängerin wie Miriam Clark als Norma zu haben." Aldus Ruhr Nachrichten (Julia Gaß 04.12.2011) naar aanleiding van haar roldebuut als Norma in de gelijknamige opera in de Oper Dortmund.

Miriam Clark werd in Frankfurt am Main geboren en studeerde aan de Hochschule für Musik und Theater in München bij Fenna Kügel-Seifried. Al tijdens haar studie was zij in talrijke producties in het Prinzregententheater in München te zien en te horen. In 2008 debuteerde zij bij de Oper Frankfurt als koningin van de nacht in Die Zauberflöte van Mozart.
Sinds 2011 is Miriam Clark ensemblelid van de Oper Bonn waar zij onder meer Arminda in La finta giardiniera en Lakme in de gelijknamige opera zong. Verder maakte zij in 2011 haar roldebuut als Norma bij de Oper Dortmund.
Miriam Clark is stipendiaat van de Richard Wagner Verbands Bonn-Siegburg.
In de komende tijd zal zij haar debuut maken in Theater Bern. In Bonn volgen in het seizoen 2012-2013 de rollen Violetta in La traviatia en Donna Anna in Don Giovanni.