Maarten Engeltjes (countertenor)

1984

Maarten Engeltjes zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan. Een erkenning voor zijn bijzondere zangtalent is de selectie door sir David Wilcocks om tijdens een jongenskoren festival in Haarlem (1995) de sopraansolo te zingen in Händels Coronation Anthems. Een ander hoogtepunt is zijn medewerking als sopraansolist aan een CD-opname in de Dom van Riga van o.a. Allegri's Miserere Mei.
Op zijn zestiende maakt Maarten zijn debuut als Countertenor met het zingen van de alt-aria’s in Bachs Matthäus-Passion. Al snel volgen vele concerten in binnen en buitenland waaronder Bach's grote meesterwerken als de Matthäus- en Johannes-Passion, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe en vele cantates. Zo ook de grote oratoria van Händel.
In september 2007 studeerde Maarten cum laude met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den haag waar hij studeerde bij Maria Acda, Manon Heijne en Michael Chance. Momenteel wordt Maarten gecoacht door Andreas Scholl en zijn vroegere leraar Richard Levitt.

Te zien of te horen tijdens de volgende reizen: