Bernarda Fink (mezzosopraan)

Bernarda Fink werd als kind van Sloveense ouders in Buenos Aires geboren. Ze ontving haar vocale en muzikale opleiding aan de Instituto Superior del Teatro Colón, waar ze vaak optrad. Nog steeds is zij nauw verbonden met de Academia Bach en de Festivales Musicales in Buenos Aires. In 1985 won ze de eerste prijs op het concours Nuevas Voces Liricas en verhuisde naar Europa.

Zij trad op met grote orkesten o.l.v. beroemde dirigenten als Sir John Eliot Gardiner, Nikolaus Harnoncourt, Mariss Jansons, Sir Neville Marriner, René Jacobs, Marc Minkowski en Franz Welser-Möst. Bernarda Fink zong als operazangeres bij onder meer het Grand Théâtre de Genève, de Tsjechische Nationale Opera, De Nederlandse Opera en het Teatro Colón. Tevens was zij te gast op vele internationale festivals, waaronder de Salzburger Festspiele, de Wiener Festwochen, het Praags Lente Festival, het Händel Festival in Halle en het Zomer Festival in Tokio.


Bernarda Fink maakte meer dan dertig opnamen met werken van Monteverdi, Händel, Bach, Rossini, Haydn, Mozart, Rameau, Rossini en Latijns-Amerikaanse componisten. Vele opnamen werden met prijzen onderscheiden, waaronder met een Grammy Award en een Diapason d'Or.