Sonia Ganassi (mezzosopraan)

De mezzo-sopraan Sonia Ganassi is geboren in Reggio Emilia, Italië. Zij studeerde zang bij Alain Billard. In 1992 maakte zij haar debuut als Rosina in Rossini's Il barbiere di Siviglia in het Teatro dell'Opera in Rome. Het was de opmaat voor een carrière die haar naar alle grote operahuizen in de werld bracht, van New York tot Milaan en van Wenen tot Leipzig, Napels en Bilbao en verder. Zij zingt daar onder leiding van dirigenten als Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Riccardo Muti, Antonio Pappano en Carlo Rizzi.

Sonia Ganassi beschouwt men nu als een van de belangrijkste vertolkers van de mezzo-sopraan- en dramatische sopraan-rollen in het oeuvre van Rossini in het bijzonder en in het belcanto repertoire in het algemeen. Met rollen als Angelina in La Cenerentola, Isabella in L'Italiana in Algeri en Leonora in La favorita, Idamante in Idomeneo, Dorabella in Così fan tutte en Donna Elvira in Don Giovanni.


Buiten het theater heeft Sonia Ganassi veel succes met haar vertolkingen van werk van Stravinsky (Pulcinella, Oedipus Rex), Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen), Verdi (Messa da Requiem) en Schumann (Paradies und die Peri).