Christian Gerhaher (bariton)

Nog tijdens zijn zangstudies bij Paul Kuen en Raimund Grumbach bezocht Christian Gerhaher de operaschool van de Musikhochschule in München.

Eveneens in München maakte hij samen met pianist Gerold Huber deel uit van de liedklas van Helmut Deutsch. Daarnaast nam Gerhaher deel aan masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf en Inge Borkh. Ondertussen geeft Gerhaher zelf les aan de Musikhochschule van München en heeft hij samen met Gerold Huber een mooie carrière als liedduo uitgebouwd. Zowel hun opnamen van Schuberts Winterreise en Die schöne Müllerin werden respectievelijk in 2002 en 2004 met de Echo Klassik Preis voor beste lied-cd onderscheiden.


Gerhaher wijdde zich pas in 1998 aan een zangcarrière toen hij zijn studies geneeskunde had afgerond. Nog hetzelfde jaar won hij de Prix International Pro Musicis Paris/New York en gaf kort daarop zijn debuutrecitals in Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, Concertgebouw in Amsterdam, Alte Oper in Frankfurt, enz...


Gerhaher is regelmatig te gast op grote festivals als de Schwetzinger Festspiele, Rheingau Musik Festival, Wiener Festwochen, Edinburgh Festival, Salzburger Festspiele en het Luzerner Festival. Operaproducties voerden Gerhaher naar het Festspielhaus Baden-Baden, de Opera van Frankfurt, Opéra du Rhin, de Ruhr-Triennale en het Klangbogenfestival Wien.
Mijlpalen in zijn carrière als concertzanger waren de samenwerkingen met dirigenten Helmuth Rilling, Nikolaus Harnoncourt, Sir Neville Marriner, Philippe Herreweghe, Heinz Holliger, Trevor Pinnock, Sir Simon Rattle en Mariss Janssons en met orkesten als de Wiener Philharmoniker, Berliner Philharmoniker, Koninklijk Concertgebouworkest, Gewandhausorchester Leipzig en Cleveland Orchestra.