Christian Poltéra (cellist)

De cellist Christian Poltéra wist zich in het afgelopen decennium als rijzende ster internationaal op de kaart te zetten. Deze jonge Zwitserse cellist is een leerling van Boris Pergamensjikov en Heinrich Schiff
in Salzburg en Wenen. Nadat hij in 2004 de Borletti-Buitoni Award won, maakte hij tot 2006 deel uit van het prestigieuze "new generation artists scheme" van de BBC Radio 3 in Londen. Daarna werd hij door Bozar in Brussel en het Concertgebouw in Amsterdam benoemd tot "Rising Star".

Als solist concerteert Poltéra met het Gewandhausorchester Leipzig, Tonhalle-Orchester Zürich, met de Wiener, Bamberger en Düsseldorfer Symphoniker en vele andere orkesten. Hij speelde onder leiding van vooraanstaande dirigenten al Riccardo Chailly, Adam Fischer, Bernard Haitink.

In kamermuziekverband treedt hij regelmatig op met onder meer Mitsuko Uchida, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust, Janine Jansen, Julius Drake en Gidon Kremer. Samen met Frank Peter Zimmermann en Antoine Tamestit vormt hij een strijktrio.