Busvervoer Nederland – kwaliteitsnorm

Iedere dag maken vele duizenden mensen gebruik van een touringcar om op school, hun werk of een recreatieve bestemming te komen. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat dit veilig, comfortabel en klantvriendelijk gebeurt. Om dat sectorbreed te garanderen werd de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB) meer dan 25 jaar geleden opgericht. Na de opheffing van deze stichting in januari 2020 besloot Busvervoer Nederland deze taak over te nemen.

Busvervoer Nederland besloot in 2019 een nieuwe kwaliteitsnorm te ontwikkelen. Het voldoen aan deze norm is een verplichte voorwaarde voor het lidmaatschap. De kwaliteitsnorm bestaat uit een ISO9001-certificering, aangevuld met een aantal bovenwettelijke eisen.

Met de kwaliteitsnorm wil Busvervoer Nederland ervoor zorgen dat de kwaliteit van het touringcarvervoer in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau komt (en blijft). De norm stelt daarom allerlei aanvullende eisen aan een bedrijf op het gebied van veiligheid, opleiding en gedrag.

De kwaliteitsnorm biedt garanties aan de passagiers van touringcars op het gebied van de veiligheid en het afgesproken comfort van de touringcars, de vakbekwaamheid en de dienstbaarheid van de chauffeurs, de strikte naleving van de rij- en rusttijdenwetgeving en de naleving van de sociale voorschriften van de branche.

Als u met MUSICO Reizen een busreis vanuit Nederland maakt, bent u er van verzekerd dat u reist met een touringcar en chauffeur die beschikken over dit keurmerk.

Klik hier als u meer wilt lezen over de kwaliteitsnorm Busvervoer Nederland