Concerten

Over het algemeen bezoekt MUSICO Reizen concerten en voorstellingen die door anderen georganiseerd worden, maar in een enkel geval nodigt MUSICO Reizen zelf musici uit. Meestal betreffen dit dan concerten op bijzondere plaatsen of op bijzondere momenten. Soms bieden wij ook concerten en voorstellingen ‘los’ aan, dus niet verbonden aan een reis.

Thomas Oliemans
 

Blauwbaards Burcht

Een psychologische thriller

Blauwbaards Burcht is een psychologische thriller over de vraag hoeveel waarheid de liefde kan verdragen. De opera vertelt het verhaal van Judith die trouwt met de mysterieuze Blauwbaard. In haar verlangen om hem te leren kennen, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Blauwbaard brengt zijn prille liefde mee naar zijn duistere burcht. Hier ontdekt Judith zeven afgesloten deuren. Ondanks waarschuwingen om niet verder gaan, dringt ze aan om alle deuren te openen en Blauwbaards verborgen kamers te onthullen. Achter elke deur ontdekt ze gruwelijke geheimen van Blauwbaard en zijn verleden. Kan Judiths licht de duisternis in Blauwbaards burcht verdrijven?

Het duistere en intrigerende verhaal van Blauwbaard en Judith wordt versterkt door de muziek van Bartók; één van de invloedrijkste componisten van de 20e eeuw. In Blauwbaards Burcht combineert hij op magistrale wijze elementen uit de volksmuziek met een betoverend rijke harmonische taal. Hij gebruikt het orkest als een krachtig instrument om de emotionele diepgang van het verhaal te onderstrepen.

Zondag 10 november 2024
12.00 uur Ontvangst
12.15 uur Eenvoudige lunch
13.15 uur Inleiding op de voorstelling
14.15 uur Aanvang voorstelling
Na afloop van de voorstelling drankje

MUSICO Reizen is er bij met een speciaal arrangement van concert, toelichting, koffie & gebak en eenvoudige lunch.

Prijs: € 89,=
Reserveren via: info@musico.nl