Onderzoek Consumentenbond: Hannick Reizen – MUSICO Reizen – Uccello – Opera Select

Consumentengids vergeleek aanbod MUSICO Reizen, Hannick Reizen, Uccello en Opera Select!

Het organiseren van operareizen en muziekreizen is een heel specialistische markt. Naast MUSICO Reizen zijn er diverse andere spelers actief, zoals bijvoorbeeld Hannick Reizen. Het aanbod van operavoorstellingen is enorm, maar het aantal beschikbare kaarten vaak gering. MUSICO Reizen slaagt erin door een uitgebreid netwerk voor veel belangrijke operahuizen goede kaarten te bemachtigen. Bezoeken aan bijna altijd uitverkochte zalen als de Scala in Milaan, de Metropolitan Opera in New York, Covent Garden in Londen of de Glyndebourne Opera behoren al vele jaren tot het standaard aanbod van MUSICO Reizen.
In een studie van de Consumentenbond Reisgids naar aanbieders van muzikale reizen kreeg MUSICO Reizen in vergelijk met Hannick Muziekreizen, Uccello Cultuurreizen en Opera Select het predicaat ‘Beste Prijs-Kwaliteit-Verhouding’. Alle medewerkers op ons kantoor zijn musicoloog of professioneel musicus, zodat we in staat zijn de interessantste voorstellingen voor u uit te kiezen.

Bach voor de Thomaskirche, Leipzig
Bach voor de Thomaskirche, Leipzig

Een reis naar Leipzig waar de componiste Johann Sebastian Bach centraal staat is voor veel mensen de ideale muziekvakantie. Een reis in de voetsporen van deze grootse componist is een bijna een ‘ must’  voor elke muziekliefhebber!

Semperoper, Dresden
Semperoper, Dresden

Een van de mooiste operahuizen van Duitsland staat in Dresden. Nog voor de val van de muur werd hier het operahuis in zijn vooroorlogse glorie hersteld. Het is een operagebouw met een belangrijke traditie. Beroemde opera’s van Richard Strauss, Richard Wagner en Carl Maria von Weber ging hier in première

Cecilia Bartoli
Cecilia Bartoli

Beroemde zangers, grote dirigenten, fameuze pianisten, zinderende violisten, het is voor veel muziekliefhebbers een reden om in het buitenland een opera of concert bij te wonen. Deze grote namen komen we dan ook regelmatig tegen tijdens onze reizen.

MUSICO Reizen

Sinds het onderzoek van de consumentenbond in 2005 heeft MUSICO Reizen de diensten van Uccello overgenomen, en is Opera Select gestopt met het organiseren van Reizen. Op dit moment is MUSICO Reizen de specialist in georganiseerde muziekreizen met het ruimste aanbod. Ons bedrijf heeft een naam hoog te houden:  uitstekende zitplaatsen, prima hotels en comfortabel vervoer zijn voor MUSICO Reizen. Op vrijwel alle muziekreizen en operareizen kunt u bij MUSICO Reizen zelf uw voorstellingen kiezen. Wij nemen uw muzikale smaak uiterst serieus. Zit er een opera bij die niet bij u in de smaak valt, dan hoeft u die bij ons uiteraard niet te bezoeken. Soms kunt u zelfs kiezen tussen twee of meer concerten op één avond. Zo bent u altijd verzekerd van het mooiste muziekprogamma.

Uiteraard bepaalt u zo ook uw eigen zwaarte (en prijs!) van uw reis. Het gehele aanbod MUSICO Reizen wordt gekozen, georganiseerd en vaak ook uitgevoerd door musicologen, muziekwetenschappers en professionele musici. Zo treft voorafgaand aan uw muzikale vakantie of op uw operareis altijd kundige medewerkers en reisleiders die op de hoogte zijn van het landschap van de klassieke muziek en u kunnen adviseren in uw keuze van de concerten, opera’s of overige voorstellingen.

Leer meer over MUSICO Reizen via onze veelgestelde vragen!