Bekijk al onze blogs

dinsdag 16 augustus 2022

Het MUSICO-blog herrijst!

Na een lange winter- én zomerstop – vanwege alombekende redenen die we natuurlijk het liefst vergeten en hier zeker niet nogmaals zullen benadrukken – herrijst het MUSICO-blog. We zullen u vanaf nu op deze plek weer regelmatig te voorzien van interessante nieuwsfeiten en achtergronden.

De feniks, de mythische vogel die uit zijn eigen as herrijst. Illustratie uit een in 1583 gepubliceerd manuscript.

Muziek en componisten

U zult de komende tijd bijvoorbeeld meer kunnen lezen over componisten of specifieke muziekstukken, vooral in het kader van gedenkjaren of bijzondere uitvoeringen. Daarnaast gaan we door met bekende series van het blog. Zo zullen we de draad oppikken van de series over stemtypen, muziektheorie en beroemde operaregisseurs en zult u verrast worden met nieuwe series.

Vraag het MUSICO!

Maar we horen natuurlijk ook graag van u! Zijn er onderwerpen waar u graag meer over wilt weten? Zijn er muzikale vragen waar u al tijden mee zit en waar we mee kunnen helpen? Mail ons en we kijken wat we er op het blog mee kunnen. Misschien plaatsen we af en toe een kort vraag-en-antwoord rondje, maar ongetwijfeld leiden uw vragen ook tot uitgebreidere blogs.

Houdt het blog de komende tijd dus (weer) in de gaten. We zijn er weer!

  • Zoek op gerelateerde categorieën:
  • Zoek op gerelateerde begrippen en namen:
  • Deel dit artikel met anderen:
Bekijk al onze blogs

Over auteur Benjamin Rous

Benjamin Rous studeerde Mediterrane Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in dat vakgebied aan dezelfde universiteit. Hij schrijft toelichtingen en geeft inleidingen voor onder meer de Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera.

Alle artikelen van deze auteur