In Memoriam Caecilia Andriessen

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Caecilia Andriessen op 6 augustus op 88-jarige leeftijd is overleden. We zijn dankbaar voor wat Caecilia Andriessen voor MUSICO Reizen heeft betekend.

Caecilia Andriessen was telg uit een muzikale familie. Ze was de jongste dochter van componist Hendrik Andriessen en een zus van componisten Jurriaan en Louis Andriessen. Caecilia studeerde piano en orgel aan het conservatorium in Den Haag. Ze vormde samen met broer Louis een pianoduo, dat geregeld optrad door het hele land en ook voor de radio.

Reeds in de beginperiode van MUSICO Reizen vormde zij samen met haar partner, pianiste Tan Crone, een vast reisleidersduo voor de kamermuziekreis naar de Schubertiade in Schwarzenberg. Caecilia toonde zich op deze reizen altijd een gedreven pedagoge, muziekkenner en een betrokken reisgenoot. Ook na het overlijden van Tan Crone bleef Caecilia de werkzaamheden voor ons bedrijf voortzetten, voor het laatst tijdens de MUSICO-reis naar het Andriessen/De Klerk Festival 2017.

We wensen haar familie en naasten veel sterkte met dit verlies.

Taco Stronks & Remco Roovers