IVOR – Instituut Voor Opleidingen in de Reiswereld

Het IVOR en MUSICO Reizen

De relatie tussen het IVOR en MUSICO Reizen is best innig te noemen. Veel van de reisleiders die u tegenkomt op de MUSICO Reizen deden een opleiding voor reisbegeleiding bij dit instituut. Graag stellen wij u deze belangrijke partner in de reiswereld uitgebreid aan u voor!
Het IVOR in het kort:

✔ 27 jaar hét opleidingsinstituut voor reisbegeleiding
✔ 27 jaar baangarantie
✔ ANVR gecertificeerde opleiding
✔ Geen bemiddelingskosten
✔ Door touroperators erkende opleiding

IVOR

IVOR; Hét Instituut Voor Opleidingen in de Reiswereld.

De ANVR gecertificeerde opleiding verzorgt al ruim 27 jaar korte en intensieve praktijkopleidingen tot reisleider met baangarantie. Kwaliteit is het vertrek- en eindpunt: geselecteerde groepen kandidaten worden begeleid naar een baan in de reisbegeleiding.

• Het is sinds 2012 het eerste opleidingsinstituut in Nederland, waarbij het opleidingstraject voor reisleiders door de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) gecertificeerd is.
• Met ingang van januari 2016 is het instituut business partner van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen).
• Als gerenommeerd trainings- en opleidingsinstituut is het opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

Lees hier meer over het IVOR en bekijk de hele site.

REISBEGELEIDING: een beroep met bagage

Werken in de reisbranche als reisleidster / reisbegeleidster is voor velen een aantrekkelijk vooruitzicht.

Fraaie vakantie- en cultuurbestemmingen, opgewekte reizigers en veel vrije tijd. Je stelt je een werkkring voor waarbij je leuke contacten hebt en waarin je iets van de wereld ziet.
Een beeld dat voor een belangrijk deel klopt. Toch is het werk van de reisleiding meer dan dat…….
Er wordt veel van je geëist. Een beetje flair en een goede presentatie is niet voldoende. Als je niet goed voorbereid aan de slag gaat, dan is de kans op teleurstellingen groot. En daarom moet je over de nodige bagage beschikken.

En die krijg je in dé praktijkopleiding van het IVOR.

Lees hier meer over het opleidingstraject van het IVOR.

ANVR CERTIFICERING

Het IVOR is als eerste opleidingsinstituut in Nederland sinds januari 2012 ANVR gecertificeerd.
Om voor ANVR certificering in aanmerking te komen, zijn er hoge eisen waaraan men dient te voldoen. Het is op dit moment het hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk dat er bestaat binnen de opleidingen in de reiswereld.

Als eerste opleidingsinstituut in de reiswereld heeft het de zware audit van het opleidingsproject Certificering Opleidingen Tourmanagement positief doorlopen. IVOR reisleiders hebben nu de mogelijkheid zich, na het behalen van het IVOR diploma, in te schrijven in het ANVR Opleidingen Register Tourmanager en in aanmerking te komen voor het ANVR-diploma en een ‘ANVR Reisleider ID kaart’.

BAANGARANTIE

Het IVOR is al ruim 27 jaar toonaangevend binnen de reiswereld. Ons netwerk is hierdoor zeer uitgebreid en de contacten met de touroperators intensief.
Veel kandidaten behaald de afgelopen jaren het IVOR-diploma en vondeneen baan als reisbegeleider. De sollicitatiebegeleiding begint al tijdens de opleiding.
Daarnaast wordt het instituut steeds meer actief betrokken bij het personeelsbeleid van reisorganisaties. Steeds meer touroperators benaderen ons instituut met hun specifieke vacatures voor reisbegeleiders. Door touroperators wordt meer en meer het IVOR-diploma genoemd als een voorwaarde of aanbeveling.

Lees hier meer over de baangarantie.