MUSICO-dag 2017: Maria in de kunst en muziek

De jaarlijkse MUSICO-dag vindt dit jaar plaats op donderdag 18 mei 2017 in Utrecht en heeft als speerpunt de tentoonstelling over Maria in het Museum Catharijneconvent.
Op dit moment is de MUSICO-dag volgeboekt. U kunt zich nog wel opgeven voor de wachtlijst.
 
 
Programma

11.00 uur: Maria-lezing
Op donderdag 18 mei bent u om 11.00 uur van harte welkom voor een lezing van kunsthistoricus én MUSICO-reisleider Léon Daemen. Maria is de meest afgebeelde vrouw in de kunstgeschiedenis. Voorstellingen van de Annunciatie en de Visitatie zijn bij velen wel bekend, maar tijdens de lezing komt ook haar gehele levensloop uitgebreid aan bod. Verder wordt ingegaan op de verschillen in de devotie tot Maria tussen de Oosterse en de Westerse wereld. Kortom: een lezing vol symboliek!

12.30 uur: Concert Marienleben
Na de pauze wordt een selectie uit de liedcyclus Marienleben van de componist Paul Hindemith uitgevoerd door mezzosopraan Barbara Kozelj en pianiste Phyllis Ferwerda. Hindemith componeerde dit werk in een periode waarin tal van jonge componisten zich afkeerden van de hyperemotionele laat-romantische stijl. Zelf koos hij voor een sobere, haast koele zetting.

13.30 uur: Lunch
Indien gewenst kunt u bijboeken voor een 3-gangen lunch (zolang de voorraad strekt). De kosten hiervoor bedragen € 35,=, inclusief een glas wijn.

Maria-tentoonstelling in het Catharijneconvent
Na het recital en/of de lunch kunt u op eigen gelegenheid de Maria-tentoonstelling in het Catharijneconvent bezoeken. Aan de hand van circa 150 werken wijdt het Catharijneconvent een grote overzichtstentoonstelling aan Maria.

Locatie en toegang
Bartolomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40, 3511 PZ Utrecht.
Lezing & concert zijn gratis toegankelijk voor MUSICO-reizigers.
Facultatief: lunch (€ 35,= en zolang de voorraad strekt) en toegang museum (gratis met Museumjaarkaart).
MUSICO-reizigers hebben recht op twee gratis kaarten.
Let op! Reserveren voor deze dag is verplicht.

Maria met kind (Isenbrant)
Maria met kind (Adriaen Isenbrant)

Léon Daemen
Léon Daemen

Reserveren
Op dit moment is de MUSICO-dag volgeboekt. U kunt zich nog wel opgeven voor de wachtlijst.

Fout: Contact formulier niet gevonden.