MUSICO-dag 2019

De MUSICO-dag op zondag 19 mei in de Amsterdamse Posthoornkerk staat dit jaar geheel in het teken van de wandeling die MUSICO-eigenaar Remco Roovers het afgelopen jaar maakte naar Santiago de Compostela en het geld dat hij daarbij ophaalde ten bate van het Prinses Beatrixfonds en het onderzoek naar de spierziekte Myotone Dystrofie (MD).

Remco Roovers over zijn avonturen in Spanje: ‘Bijna een jaar geleden begon ik aan een van de grootste avonturen van mijn leven: ruim 800 km lopen vanaf de Frans-Spaanse grens naar het beroemde Santiago de Compostela. In begin was ik vooral angstig en op mezelf gericht: “Zou mijn lijf zich goed houden?”, was mijn voornaamste zorg. Maar gaandeweg liep ik steeds soepeler (maar niet per se sneller: wie langzaam loopt ziet meer!), kreeg ik meer zelfvertrouwen en maakte ik nieuwe vrienden. Van begin af aan was het duidelijk: opgegeven is geen optie, ik zal Santiago halen, al is het kruipend!’

Remco Roovers op weg naar Santiago
Remco Roovers op weg naar Santiago
Zondag 19 mei: een terugblik met toekomst olv Lex Bohlmeijer

Remco Roovers haalde Santiago en bracht – dankzij vele donateurs – een reusachtig bedrag bijeen voor meer onderzoek naar MD. Op zondag 19
mei kijken we terug op deze – soms magische – reis. Radiomaker en presentator Lex Bohlmeijer interviewt Remco over zijn belevenissen én revalidatiearts Nicole Voet over onderzoek naar MD. Daarnaast zal de directeur van het Prinses Beatrix Spierfonds Jan-Ite de Ruijter vertellen wat er met het opgehaalde geld kan worden gedaan en hoe belangrijk dat is!

Prinses Beatrix en Remco Roovers, augustus 2018
Prinses Beatrix en Remco Roovers, augustus 2018
Het programma in detail
 • Vanaf 11.00 uur: ontvangst in de Posthoornkerk in Amsterdam met koffie & wat lekkers.
 • Van 11.30 uur tot ca 13.00 uur: een informatief programma over de camino van Remco Roovers en het onderzoek naar spierziekten in het algemeen en MD in het bijzonder o.l.v. Radio4-presentator Lex Bohlmeijer. Tussendoor klinkt Spaanse muziek, uitgevoerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium.
 • Tussen 13.30 uur en 14.30 uur kunt u deelnemen aan de lunch (à € 35,=) in Brasserie Stuyvesant (Haarlemmerstraat 75).
  Menu:
  * Brood en olijfolie op tafel
  * Soep van pomodori-tomaat met marjoraanroom (V)
  * Filet van kabeljauw met Roseval aardappel, groene groenten en salsa verde
  of
  Lente-groenten (V) Geroosterd in de oven: zoete aardappel, kikkererwten en tomaat, met munt en sinaasappel
  * Koffie of thee naar keuze
  * Wijn (1 glas pp): BOYAL, Sauvignon Blanc, Spanje
  * Karaf bronwater
 • Van 15.00 uur tot ca 17.00 uur verzorgt het Orkest van de 18e eeuw in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Roger Norrington een feestelijk concert in de Posthoornkerk met op het programma Der Unvollendete en Der Große Symphonie van Schubert.

De drie onderdelen zijn los of in elke mogelijke combinatie te reserveren. Zo kunt u ervoor kiezen om de gehele dag bij te wonen, of uitsluitend het ochtendgedeelte of juist alleen het concert (al dan niet gecombineerd met de lunch). De ochtendbijeenkomst en het middagconcert zijn gratis (opgave verplicht). Voor de lunch berekenen wij de kostprijs van het restaurant, € 35,00 per persoon voor een tweegangenmenu inclusief een glas wijn en een kopje koffie.