Een operareis – de hemel op aarde

Operareizen bij MUSICO Reizen

 

Een internationale operareis van MUSICO Reizen is standaard van het hoogste niveau. Of u nu naar New York vliegt, waar u voorstellingen in de prestigieuze Metropolitan Opera kunt combineren met concerten in Carnegie Hall, of in Barcelona geniet van een opvoering van een opera van Rossini, of in Hamburg de prachtige Hamburgische Staatsoper betreedt. Als het om de muzikale kwaliteit gaat, doet de plaats van uw keuze er eigenlijk nauwelijks toe. Het niveau van de geselecteerde klassieke evenementen is namelijk altijd even hoog. Tijdens uw operavakantie wordt u vergezeld door een of twee ervaren reisbegeleiders. Zij vormen een plezierig en zeer deskundig gezelschap, waar u altijd op kunt rekenen.

Een reis naar Leipzig waar de componiste Johann Sebastian Bach centraal staat is voor veel mensen de ideale muziekvakantie. Een reis in de voetsporen van deze grootse componist is een bijna een ‘ must’  voor elke muziekliefhebber!

Een van de mooiste operahuizen van Duitsland staat in Dresden. Nog voor de val van de muur werd hier het operahuis in zijn vooroorlogse glorie hersteld. Het is een operagebouw met een belangrijke traditie. Beroemde opera’s van Richard Strauss, Richard Wagner en Carl Maria von Weber ging hier in première

Cecilia Bartoli
Cecilia Bartoli

Beroemde zangers, grote dirigenten, fameuze pianisten, zinderende violisten, het is voor veel muziekliefhebbers een reden om in het buitenland een opera of concert bij te wonen. Deze grote namen komen we dan ook regelmatig tegen tijdens onze reizen.

Een operareis is voor iedereen aantrekkelijk!

Bent u van plan een operareis te boeken? Sinds 2002 biedt MUSICO Reizen hoogst interessante operareizen aan. U bepaalt zelf waar de reis naartoe gaat en welke uitvoeringen u wilt bijwonen. Zo kunt u op vakantie een compleet operafestival bezoeken, in Engeland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, of de Verenigde Staten bijvoorbeeld, of u woont er een enkele opera bij. MUSICO Reizen kiest er bewust voor alle voorstellingen los aan te bieden, zodat u uw eigen muziekprogramma kunt samenstellen.
In sommige gevallen heeft een deelnemer wat extra zorg en aandacht nodig tijdens een operareis. Als iemand allergisch is voor bepaalde stoffen in voedsel bijvoorbeeld, of voor rook of dons, of als de deelnemer in een rolstoel zit. Wanneer u dit bij boeking van uw muziekreis vermeldt, zorgt MUSICO Reizen voor alle vereiste praktische oplossingen om aan al uw wensen te voldoen. Daar ontvangt u na boeking bovendien een schriftelijke bevestiging van. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om met volle teugen te genieten van een of meer opera-uitvoeringen en de reis ernaartoe.

Leer meer over MUSICO Reizen via onze veelgestelde vragen!