MUSICO Reizen, dé specialist in operareizen

Wie heeft er nou geen passie voor opera? Elke rechtgeaarde operaliefhebber wil wel eens het beroemdste operagebouw ter wereld, Teatro al la Scala, in Milaan bezocht hebben! De zigeunerin Carmen uit de opera van Bizet brengt menigeen het hart op hol, en deze meesterlijke compositie van Bizet prijkt hoog in de lijstjes van meest bezochte opera’s. Met de operareizen van MUSICO Reizen kunt u al uw operadromen waarmaken.

Metropolitan Opera, New York
Metropolitan Opera, New York

Bekijk ons aanbod van operareizen

MUSICO Reizen organiseert vele operareizen gedurende het jaar naar de belangrijkste culturele steden van Europa, de Verenigde Staten en soms zelfs nog wat verder weg. Soms maakt de programmering uit van beroemde en spraakmakende muziekfestivals. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het Glyndebourne Opera Festival, de Bayreuther Festspiele, de Salzburger Festspiele. Maar ook de seizoensprogrammering van de operahuizen biedt een keur aan titels en topmusici die het de moeite waarde maken om er operareizen naartoe te organiseren. Of u nu houdt van de grandeur van de 19e-eeuwse Italiaanse opera, de diepzinnigheid van de werken van Richard Wagner, of dat u juist hardop wenst te lachen bij een opera buffa, het kan allemaal in ons grote aanbod. Wist u overigens dat MUSICO Reizen de reisorganisatie is met de meeste operareizen?

Opéra de Wallonie, Luik
Opéra de Wallonie, Luik

Hoe stellen wij onze operareizen samen?

Een operareis bedenk je niet zomaar. Alles moet kloppen, de combinatie van de verschillende titels, goede musici, interessante ensceneringen, een aantrekkelijke bestemming, een prima hotel en lekker eten. Alles draagt bij tot de meest ultieme ervaring. MUSICO-eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks verdienden hun sporen binnen de wereld van de klassieke muziek, als uitvoerend musicus en musicoloog. Zij onderwerpen iedere operavoorstelling aan hun deskundig oordeel. Zo bent u als reiziger ervan overtuigd dat onze operareizen voldoende aan de hoogste muzikale standaarden

Le grand macabre
Le grand macabre

Meer dan opera alleen!

Het muziekprogramma (de opera’s, de concerten en balletten) vormen het hart van elke muziekreis bij MUSICO Reizen. Daarnaast bieden wij uiteraard een uitgebreid excursieprogramma aan tijdens de operareizen. Samen met uw reisleider bezoekt u musea en tentoonstellingen, maakt u stadsbezichtingen en geniet u van natuurschoon. Om u zo goed mogelijk voorbereid de opera’s en concerten te laten bezoeken, voorziet MUSICO Reizen u van uitvoerige schirftelijke muziektoelichtingen. Tevens geeft de reisleiding mondelinge toelichtingen op de te beluisteren werken. Die mondelingen toelichtingen zijn bij hen in goede handen. Alle reisleiders van MUSICO Reizen zijn professionals in muziek. Vaak studeerde ze aan de Nederlandse conservatoria, studeerden ze muziekwetenschap aan de universiteit en waren ze werkzaam in het muziekleven, voor of achter de schermen.

De keuze voor MUSICO Reizen spreekt voor zich

Uw operareizen zijn bij MUSICO Reizen in de beste handen. Wij zorgen ervoor dat alle elementen van uw muziekreis van de hoogste kwaliteit zijn. U kunt met een gerust hart uw droomreis bij MUSICO Reizen boeken. Onze organisatie is aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en het SGR.

Onze website biedt het meest recente aanbod van al onze muziekreizen en uiteraard ook onze operareizen. Wij sturen u ook graag onze brochure toe. Er gaat immers niets boven bladeren in een mooi uitgegeven reisgids. Wilt u op de hoogte gehouden worden van ons nieuws (zo verschijnen er met grote regelmaat artikelen over de achtergronden van muziek), abonneert u zich dan op onze nieuwsbrief! Voor al uw overige vragen kunt u ons bellen op telefoonnummer 030-2991105 of mail ons via reizen@musico.nl

De operareizen van MUSICO worden hoog gewaardeerd

Vele reizigers gingen u reeds voor. Hun waarderingen voor onze muziekreizen vindt u onder andere terug bij Trustpilot. Kijk hieronder voor meer informatie: