MS Dutch Symphony

MS Dutch Symphony

De Loreley

De Loreley

Rijnsteden, Duitsland
28 december 2024 t/m 02 januari 2025
Rijncruise oud en nieuw
Rond de jaarwisseling langs de Loreley

MUSICO Reizen keert terug naar de Rijn!
Met de elegante viersterren MS Dutch Symphony - dat in zijn geheel voor ons gereserveerd is - zullen wij langs de belangrijkste operahuizen en concertzalen aan de Rijn varen, een prachtige tocht die ons onder meer langs de beroemde Loreley zal voeren.

 
Basisreissom: € 1.745,00

We zijn zeer verheugd dat we na lange tijd weer een opera- en concertcruise kunnen aanbieden. We beginnen de reis in de buurt van de Loreley. Op 28 december reizen we per touringcar naar deze beroemde rotsformatie aan de Rijn. Van daaruit varen we terug naar Nederland. Onderweg kunt u opera’s en concerten bijwonen in onder andere Bonn, Keulen en Düsseldorf.

De cruise vindt plaats op het viersterren MS Dutch Symphony, een van de elegantere schepen op de Europese wateren. Vanuit de lounge met bar of het restaurant met panoramaramen kunt u genieten van het voorbijgaande landschap, op weg naar de volgende concertlocatie.

Omdat nog niet alle muziekprogramma’s bekend zijn, kunnen we pas begin juli een definitief reis- en vaarprogramma presenteren. U kunt wel nu al boeken, en pas later het muziekprogramma invullen.

Overig
  • zaterdag 28 december 2024 Muziekprogramma tijdens Rijncruise oud en nieuw
  • ()
  • Omdat nog niet alle muziekprogramma’s bekend zijn, kunnen we pas 1 juli een definitief reis- en vaarprogramma presenteren. U kunt wel nu al boeken, en pas later het muziekprogramma invullen.

  • Prijs: Nader te bepalen
MS Dutch Symphony

MS Dutch Symphony De MS Dutch Symphony is een van de elegantere schepen die op de Europese wateren vaart. Het schip heeft een prachtige lounge met bar, waar u van de voorbijgaande omgeving kunt genieten. Ook het restaurant beschikt over prachtige panoramische uitzichten.

De comfortabele en ruime hutten en suites, zijn voorzien van de gebruikelijke zaken zoals: persoonlijke badkamer, stoelen, twee bedden die ook als single bedden opgesteld kunnen worden, met een Frans balkon of een groot raam. Het schip heeft in totaal 68 cabines en vier suites. De Dutch Symphony heeft daarnaast nog veel meer te bieden zoals een boordshop, fitnessruimte, splash pool, massageruimte en een elegante bar en restaurant.

Accommodatie

De comfortabele cabines en suites zijn stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, een safe en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Alle cabines zijn per lift bereikbaar. Er zijn 72 accommodaties, verdeeld over drie dekken: het Mozartdek, het Straussdeck en het Haydndek. De suites en cabines op Mozartdek beschikken over een panoramaschuifpui en Frans balkon. De cabines op het Straussdek hebben panoramaramen of ronde ramen. De cabines op het Haydn Deck hebben kleinere ramen die niet geopend kunnen worden. Alle accommodaties zijn stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, telefoon en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle suites en cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

Er is op het schip een hotellift aanwezig waarmee u zowel het Haydn Deck, als het Strauss Deck en het Mozart Deck kunt bereiken. Het Zonnedek kunt u alleen via een trap bereiken.

 

MS Dutch Symphony, cabine a op het Mozartdek

Mozart Deck

Op het Mozart Deck bevinden zich 17 cabines van 15 m² en vier suites van 22 m². Alle cabines en suites op dit dek hebben een panoramaschuifpui en een Frans balkon.

Strauss Deck

Op het Strauss Deck bevinden zich 27 cabines van 15 m². Hiervan hebben 22 cabines (b1-cabine 207-212 en 214-229) een panoramaraam dat geopend kan worden, twee cabines (b2-cabine 230, 231) waarvan het panoramaraam niet geopend kan worden. Drie cabines (b3-cabine 203, 204 en 206) op dit dek hebben geen panoramaraam maar een rond raam dat ten dele geopend kan worden ('kiepstand').

Haydn Deck

Op het Haydn Deck zijn 24 cabines van 15 m² beschikbaar. Alle cabines op dit dek hebben een venster dat niet geopend kan worden.

Dekplan MS Dutch Symphony

MS Dutch Symphony, dekkenplan

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 28 december 2024 € 1.745,00
Eenpersoonstoeslag € 195,00
Upgrade p.p. naar een b3-cabine op het Straussdek op basis van tweepersoonsgebruik (cabine 203, 204, 206) € 145,00
Upgrade p.p. naar een b3-cabine op het Straussdek op basis van eenpersoonsgebruik (cabine 203, 204, 206) € 50,00
Upgrade p.p. naar een b2-cabine op het Straussdek op basis van tweepersoonsgebruik (cabine 230, 231) € 145,00
Upgrade p.p. naar een b2-cabine op het Straussdek op basis van eenpersoonsgebruik (cabine 230, 231) € 50,00
Upgrade p.p. naar een b1-cabine op het Straussdek op basis van tweepersoonsgebruik (cabines 207-212 en 214-229) € 198,00
Upgrade p.p. naar een b1-cabine op het Straussdek op basis van eenpersoonsgebruik (cabines 207-212 en 214-229) € 100,00
Upgrade p.p. naar een a-cabine op het Mozartdek op basis van tweepersoonsgebruik € 298,00
Upgrade p.p. naar een a-cabine op het Mozartdek op basis van eenpersoonsgebruik € 200,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Muziekprogramma tijdens Rijncruise oud en nieuw (28 december 2024) prijs nader te bepalen
Inbegrepen in de basisreissom:

• Verblijf op het 4-sterren MS Dutch Symphony in een cabine op het Haydndek, op basis van tweepersoonsgebruik (5 overnachtingen op basis van volpension, vanaf diner op 28 december t/m het ontbijt op 2 januari, inclusief een glas wijn, bier of fris bij de lunches en diners)
• Een cultureel ‘on-board’ programma met lezingen en muziekbijeenkomsten
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem v.v. (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Inscheping nabij de Loreley, ontscheping in Nijmegen
• Exclusief eenpersoonstoeslag cabines (suites zijn niet beschikbaar voor eenpersoonsgebruik), toeslagen per persoon voor een upgrade, excursieprogramma, toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, fooien bemanning (vrijwillig, richtlijn € 35,= per persoon), consumpties en uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds. De prijzen voor de voorstellingen en concerten zijn inclusief toeslagen voor transfers van het schip naar concertzaal/operahuis v.v.
• In afwachting van het exacte vaarschema bieden we op een later moment een aantal excursies aan. Denkt u hierbij aan een stadsbezichtiging of Museumbezoek. Deze excursies zijn niet inbegrepen in de basisreissom en kunnen vooraf met korting worden geboekt of aan boord tegen het volledige tarief.
• Het gebruik van een rollator of rolstoel is in verband met de veiligheid aan boord niet toegestaan. Indien u toch een rollator of rolstoel wil meenemen voor gebruik tijdens excursies en vervoer naar de concerten, dient u dit bij aanmelding te melden.
• Wijzigingen in het vaarschema zijn wegens nautische/organisatorische redenen voorbehouden
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Toelichting eenpersoonstoeslagen en upgrades
Indien u een c-cabine op het Haydndek voor u alleen reserveert, geldt de standaard eenpersoonstoeslag à € 195,= . Indien u een cabine reserveert op het hoger gelegen Strauss- of Mozartdeck, dan komt hier nog de kosten voor de betreffende upgrade boven op. Dus als u bijvoorlbeeld een a-cabine voor u alleen reserveert, bedragen de kosten voor deze reis € 1.745,= (basisreissom) plus € 195,= (eenpersoonstoeslag) plus € 200,= (upgrade a-cabine op het Mozartdek), exclusief het facultatieve muziek- en excursieprogramma.
Indien u met twee personen gebruik wilt maken van een a-cabine, bedragen de bedragen de kosten voor deze reis per persoon € 1.745,= (basisreissom) plus € 298,= (upgrade a-cabine op het Mozartdek), exclusief het facultatieve muziek- en excursieprogramma.

NB. De suites voor deze Rijncruise zijn op dit moment volgeboekt. Indien u op de wachtlijst voor een suite geplaatst wil worden, geef dat dan svp bij boeking aan.

Wouter Schmidt

Komende uit een muzikaal nest – mijn ouders waren beroepsmusici – heb ik al van jongs af aan de mogelijkheid gehad vrijwel wekelijks repetities en concerten bij te wonen en grote artiesten van nabij mee te maken. Deze belangstelling en interesse is gedurende de jaren alleen maar gegroeid en ik was natuurlijk voor eeuwig 'verloren', toen ik als 19-jarige conservatoriumstudent deelnam aan het Internationale Jugendfestspieltreffen in Bayreuth en vijf Wagneropera’s kon meemaken. Inmiddels heb ik Bayreuth vele malen mogen bezoeken.

Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest en heb ik daarnaast – omdat ik later ook nog altviool heb gestudeerd – als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland. In het seizoen 2015-2016 was ik bovendien werkzaam als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met artiesten, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu vaak goed van pas bij mijn huidige functie bij MUSICO Reizen.

Reizen is een grote passie van mij, een passie waarvan muziek en kunst een belangrijk onderdeel vormen. Ik vind het heerlijk om mij goed en grondig op de muziekreizen voor te bereiden en een mooie combinatie te maken van concert-, theater- en museumbezoek. Door mijn beroep als uitvoerend musicus en artistiek manager ken ik de muziekwereld ‘van binnenuit’. Waar mogelijk tracht ik u dan ook in persoonlijk contact te brengen met dirigenten, zangers en andere musici tijdens de muziekreizen.

Ik vergezel u heel graag op uw reis door de muziek!