Weense klassieken in ’s Hertogenbosch

Op woensdag 26 augustus 2020 kunt u in ’s Hertogenbosch een klassiek Weense dag meemaken. De dag begint met een uitgebreide lezing over de tentoonstelling Meesterwerken uit Wenen in de Willem Twee toonzaal. In Het Noordbrabants Museum zijn op dit moment tijdelijk werken van Vlaamse en Hollandse meesters, zoals Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn en Anthony van Dyck, uit de collectie van de Weense kunstacademie op bezoek. Onder de topstukken die naar Nederland zijn gekomen, behoren onder meer Rubens’ Bacchanaal met de dronken Silenus, Zelfportret op 15-jarige leeftijd van Anthony van Dyck, De witte pauw van Jan Weenix en het Portret van een jonge vrouw van Rembrandt van Rijn. Deze tentoonstelling biedt dus een unieke gelegenheid deze meesterwerken in eigen land bezoeken.

Zelfportret op 15-jarige leeftijd (Anthony van Dyck)
Zelfportret op 15-jarige leeftijd (Anthony van Dyck)

Een lezing en concert in één!

Na de lezing speelt fortepianist Ursula Dütschler enkele prachtige werken van de drie grote Weense meesters uit de muziek: Haydn, Mozart en Beethoven. Ook als u de tentoonstelling niet bezoekt, is het bezoeken van de interessante lezing met aansluitend een prachtig concert zeer de moeite waard!

Haydn, Mozart en Beethoven
Haydn, Mozart en Beethoven

Na afloop kunt u eventueel op eigen gelegenheid in Het Noordbrabants Museum de tentoonstelling bezoeken. De toegang tot de tentoonstelling is niet in de prijs inbegrepen. U kunt zelf uw toegang reserveren op de website van Het Noord-Brabants Museum.

Woensdag 26 augustus
Willem Twee toonzaal in ’s Hertogenbosch
11.00 uur
Kaarten à € 15,= (voor lezing en concert) kunt u reserveren via:
https://www.willem-twee.nl/event/meesterwerken-uit-wenen/

Kaarten voor Het Noordbrabants Museum kunt u reserveren via:
https://tickets.hetnoordbrabantsmuseum.nl/

De witte pauw (Jan Weenix)
De witte pauw (Jan Weenix)