Bekijk al onze blogs

donderdag 19 maart 2020

Het MUSICO Thuistheater: La fille du régiment

Alle operahuizen en concertzalen zijn de komende weken gesloten. Om toch niet helemaal verstoken te blijven van muziek, heeft een aantal operahuizen en concertzalen besloten registraties van opvoeringen en concerten online te zetten en opent MUSICO haar Thuistheater.

Op 20 maart toont de Metropolitan Opera uit New York de opera La fille du régiment van Donizetti met Natalie Dessay en Juan Diego Flórez, onder leiding van Marco Armiliato (opgenomen op 26 april 2008). 

U kunt deze voorstelling bekijken op 21 maart vanaf 00.30 uur t/m 20.30 uur (Nederlandse tijd) via de volgende link: https://www.metopera.org/

Je kunt blij zijn, maar ook héél erg blij. En dat is Tonio, de tenorheld uit La fille du régiment. Speciaal om Parijs te veroveren schreef Donizetti een luchtige maar charmante ‘opera comique’ over een weesmeisje dat in het leger opgroeit en daar ook de liefde van haar leven ontmoet. Tonio dus, en Tonio is zo blij dat hij zijn Marie in de armen mag sluiten, dat hij pardoes 9 (negen!) hoge c’s zingt in de beroemde aria ‘Ah, mes amis’.

In het seizoen 2007/2008 bracht regisseur Laurent Pelly een droompaar samen voor vertolking van de hoofdrollen van La fille du régiment. Want voor deze komische opera heb je niet alleen topsporters nodig maar vooral ook zangers met een perfecte (komische) timing: Natalie Dessay en Juan Diego Flórez dus.

In het filmpje hieronder geven MUSICO-eigenaren Remco Roovers en Taco Stronks een korte inleiding op La fille du régiment (naast een korte samenvatting van de stand van zaken rond het Coronavirus).

Inleiding op La fille du régiment door Taco Stronks en Remco Roovers

Veel kijk- en luisterplezier! Ik ben benieuwd naar uw reacties.
Dan ga ik ondertussen op zoek naar een nieuwe interessante streamings voor u.

La fille du régiment met Nathaly Dessay en Juan Diego Flórez
La fille du régiment met Natalie Dessay en Juan Diego Flórez

 • Zoek op gerelateerde categorieën:
 • Deel dit artikel met anderen:
Bekijk al onze blogs

Over auteur Susan Dorrenboom

Susan Dorrenboom studeerde Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na diverse omzwervingen kwam ze bij MUSICO Reizen terecht, waar zij reizen samenstelt, plant, organiseert en begeleidt.

Alle artikelen van deze auteur

9 Reactie(s) op bovenstaand bericht “Het MUSICO Thuistheater: La fille du régiment

 1. Hartstikke leuk initiatief. Ik zou l Remco die 8 of 9 hoge c’s ook wel eens echt willen horen zingen, maar dat zal niet meer lukken, denk ik.

 2. Ik heb genoten van de opera La fille enz. Prachtig gezongen , mooie regie.
  Dank jullie wel

 3. Veel sterkte met al het regelwerk en goed voor elkaar te zorgen.
  Dank voor Donizetti’s La fille du regiment. Net gezien. Met vriendelijke groeten.

 4. Heb Fille du Regiment gemist, kende DVD, dus OK. Heb genoten van de ‘uitvoering’ van Taco en Remco van de 9 Hoge C’s. Zal zeker in mijn isolement de volgende uitvoeringen volgen
  <Groeten
  Harry Boukes

 5. Dank jullie wel voor het geweldige initiatief; de opera zo kunnen bekijken was een waar feestje!

 6. Beste Daan en Remco: houden jullie de volgende keer ook anderhalve meter afstand van elkaar?!

Comments are closed.