Bekijk al onze blogs

woensdag 7 maart 2018

Onderzoek Myodraft – MUMC

Dat Remco Roovers in april/mei naar Santiago gaat lopen is nagenoeg bekend, maar hij doet meer om de ziekte Myotone Dystrofie onder de aandacht te brengen. Zo is hij tevens deelnemer aan het onderzoek Myodraft dat wordt uitgevoerd door twee specialistische neuromusculaire centra (het MUMC in Maastricht en het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen). Tijdens deze studie worden minimaal 400 patiënten een aantal jaren gevolgd om zo het ziekteverloop in kaart te kunnen brengen. Tevens worden er databases aangelegd met daarin analyses van bloed en van huis- en spierbiopten.

Op dinsdag 6 maart 2018 liet Remco Roovers zo’n spierbiopt afnemen in Maastricht. Het onderstaande filmpje is daarvan een verslag en bevat tevens een gesprek met drs. Isis Joosten, de arts-onderzoeker die dit onderzoek uitvoert.

Als u klikt op bovenstaande button wordt u doorverwezen naar de actiepagina van Remco Roovers op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds. Alle betalingen verlopen via dit ANBI- en CBF-registreerde goede doel. Giften zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DE HOOFDPAGINA VAN HET SANTIAGO-PROJECT

  • Zoek op gerelateerde categorieën:
  • Zoek op gerelateerde begrippen en namen:
  • Deel dit artikel met anderen:
Bekijk al onze blogs

Over auteur Remco Roovers

Remco Roovers is een van de eigenaars van MUSICO Reizen. Hij voltooide zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de Universiteit Utrecht.

Alle artikelen van deze auteur

2 Reactie(s) op bovenstaand bericht “Onderzoek Myodraft – MUMC

  1. Lieve Remco, ik weet nooit hoe dat werkt, maar ik moest ineens aan je denken. Ondertussen heb ik mezelf bij gelezen. Gefeliciteerd met het behalen van je financiële doel! Ik wist al dat je goed kon spreken, maar je schrijft ook prachtig. Het mag dan een fluitje van een cent zijn, het afnemen van zo’n spierbiopt, maar het is wel eng gefilmd en gemonteerd. ER is er niks bij. Veel plezier en sterkte bij je verdere voorbereidingen! Met hartelijke groet, ook aan Taco, Atty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *