Bekijk al onze blogs

woensdag 14 maart 2018

Pilates naar Santiago

Bijna iedereen heeft wel eens van Pilates gehoord. Op menig sportschool worden lessen Pilates gegeven en een tijdlang was er sprake van een ware fitnesstrend. Die is inmiddels al weer even overgewaaid. Maar ik ben niet van het vlugge en het fladderige, dus als ik ergens induik dan wil ik er alles uithalen. Pilates kruiste al even mijn weg tijdens mijn zangopleiding: we kregen in de operaklas “bewegingsles” en zoals ik er nu op terugkijk was veel van die techniek geleend van Pilates. Overigens leent Pilates weer van Yoga, en zitten er ook balletachtige elementen in. Een beetje van alles dus.

Een aantal dingen zijn belangrijk bij Pilates: kracht: flexibiliteit, doorzettingsvermogen, controle, loslaten en geloof in jezelf. Eigenlijk alle elementen die ik vermoed ook tijdens mijn tocht naar Santiago nodig te hebben.

Al enkele jaren volg ik wekelijks een Pilatesles in Woerden. Niet in een groepje, maar 1-op-1 met mijn docente Eva Hasselbach. Zo wordt het programma geheel aan mijn niveau aangepast en kan ik er het beste uithalen. Ik wilde jullie graag laten zien hoe zo’n Pilatesles eruit ziet.

Ok, het is misschien een beetje lang filmpje geworden, maar gebruik het maar als excuus om zelf ook te bewegen (voor iedereen belangrijk: gezond of niet, oud of jong!), en voor wie met name in het interviewtje met Eva is geïnteresseerd: skip gelijk door naar 3’24”

De muziek is de ouverture Il Signor Bruschino van Gioacchino Rossini!

Als u klikt op bovenstaande button wordt u doorverwezen naar de actiepagina van Remco Roovers op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds. Alle betalingen verlopen via dit ANBI- en CBF-registreerde goede doel. Giften zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DE HOOFDPAGINA VAN HET SANTIAGO-PROJECT

  • Zoek op gerelateerde categorieën:
  • Zoek op gerelateerde begrippen en namen:
  • Deel dit artikel met anderen:
Bekijk al onze blogs

Over auteur Remco Roovers

Remco Roovers is een van de eigenaars van MUSICO Reizen. Hij voltooide zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de Universiteit Utrecht.

Alle artikelen van deze auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *