Nabucco (Verdi) bij de Oper am Rhein, Düsseldorf)

Nabucco (Verdi) bij de Oper am Rhein, Düsseldorf)

Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi

Düsseldorf, Duitsland
06 oktober 2024 t/m 06 oktober 2024
Nabucco
'Va, pensiero', een oproep voor vrijheid

Het was 1841 en eigenlijk wilde Verdi niet meer componeren, hij had net zijn vrouw en kinderen verloren. Maar zijn impresario hield hem aan zijn contract en presenteerde hem het libretto voor Nabucco, losjes gebaseerd op oudtestamentische verhalen over de Babylonische koning Nebukadnezar. Volgens de legende smeet Verdi het libretto ongelezen weg. Maar toen zijn blik de woorden op de opengeslagen bladzijde ving, was zijn belangstelling onmiddellijk gewekt. Die woorden waren ... 'Va, pensiero, sull'ali dorate', de eerste woorden van het misschien wel meeste beroemde koorwerk allertijden, het slavenkoor uit de derde akte. Bij de première een jaar later vatte het publiek dit koor op als een symbolische verbeelding van hun eigen positie, ten tijde van de Oostenrijkse overheersing.

 
Basisreissom: € 175,00

Al ruim 20 jaar vormen de eendaagse reizen het uithangbord van ons bedrijf. In één dag laten we de kern van MUSICO Reizen zien:  bijzondere voorstellingen met veel aandacht voor de muzikale inhoud en ruimte voor gezelligheid. Kortom, een complete dag uit!
Tijdens de reis naar het theater krijgt u koffie met wat lekkers en geeft de reisleiding een mondelinge toelichting op de opera. Op de  terugweg luistert u onder het genot van een hapje en een drankje naar een nabespreking en is er ruimte voor discussie.

Komend seizoen bieden wij u negen operavoorstellingen, eenmaal een opera in concertante vorm en een ballet aan. De voorstellingen worden gegeven in de operahuizen van Essen, Düsseldorf en Duisburg. De opstapplaatsen voor deze reizen zijn Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem.

Bij bestelling van één t/m vier opera’s bedraagt de reissom € 175,= per voorstelling (met uitzondering van de concertante opvoering van Beatrice di Tenda à € 150,=). Indien u voor vijf of meer voorstellingen wilt reserveren, kunt u het beste een abonnement nemen. U ontvangt dan u € 5,= korting per voorstelling (via www.musico.nl/abonnement-eendaagse-reizen-2024-2025 kunt u uw abonnement bestellen).

Opera
  • zondag 06 oktober 2024 Nabucco
  • Opernhaus Düsseldorf (Düsseldorf)
  • Giuseppe Verdi Nabucco (opera)
  • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 06 oktober 2024 € 175,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Nabucco (06 oktober 2024) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar het Opernhaus in Düsseldorf v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnaperingen
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem ((lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Bij bestelling van één t/m vier opera’s bedraagt de reissom € 175,= per voorstelling (met uitzondering van de concertante opvoering van Beatrice di Tenda à € 150,=). Indien u voor vijf of meer voorstellingen wilt reserveren, kunt u het beste een abonnement nemen. U ontvangt dan u € 5,= korting per voorstelling (via www.musico.nl/abonnement-eendaagse-reizen-2024-2025 kunt u uw abonnement bestellen).

Vertrektijden:

Heenreis
10:30 uur: Den Haag
11:30 uur: Utrecht
11:50 uur: Driebergen-Zeist
12:30 uur: Arnhem
14:00 uur: Verwachte aankomsttijd in Düsseldorf
15:00 uur: Aanvang voorstelling

Terugreis
ca 18:00 uur: Verwacht einde van de voorstelling, aansluitend vertrek terug naar Nederland
ca 20:00 uur: Arnhem
ca 20:40 uur: Driebergen-Zeist
ca 21:00 uur: Utrecht
ca 22:00 uur: Den Haag

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Bart de Graaf

Een jaar verplicht pianoles toen ik zes jaar oud was, daarmee is begonnen waar nu mijn hele leven om draait: muziek. Na dat jaar mocht ik kiezen of ik door wilde gaan. Inmiddels speel ik ruim dertig jaar en dat magische instrument met 88 toetsen heeft nog altijd dezelfde aantrekkingskracht op mij als toen ik zes was. Als ik een piano zie, moet ik er gewoon even op spelen. Na de middelbare school besloot ik de sprong te wagen en naar het conservatorium te gaan. Aan het Brabants Conservatorium in Tilburg ging er een wereld voor mij open. Ik maakte veel uren achter de piano en vond ook de muziektheorie en muziekgeschiedenis heel interessant. In welke context is een stuk geschreven? Hoe kun je het interpreteren? Hoe is het opgebouwd? Naast mijn conservatoriumstudie ging ik Muziekwetenschap studeren aan de universiteiten van Utrecht en Amsterdam om mij verder in dat soort vragen te verdiepen. Inmiddels ben ik ook afgestudeerd als muziektheoreticus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geef ik les aan het Conservatorium van Amsterdam.

En toen was er ineens ook een andere passie: reizen. Vier dagen na mijn afstuderen was ik al in Ecuador en pas drie maanden later zou ik terugkeren. Na een stoomcursus Spaans in Quito ben ik verder Zuid-Amerika in getrokken en ik was vanaf het eerste moment gegrepen door het reizen. Al voordat ik terugkwam, was de volgende reis van drie maanden geboekt en sindsdien heb ik ieder jaar een verre reis gemaakt. Eén van de hoogtepunten was de Transmongolië Express van Moskou naar Peking met aansluitend een reis door Tibet en de Nepalese Himalaya, waar ik een onvergetelijke trektocht door het Annapurnagebergte heb gemaakt. Het zelf organiseren van al deze reizen, het zien van prachtige landschappen, het ontmoeten van mensen die overal vandaan komen… reizen is net als muziek: je bent er nooit klaar mee.

Door het jaar heen werk ik, behalve als docent, als radiopresentator en muziekprogrammeur en geef ik wekelijks concertinleidingen in de meeste grote zalen van Nederland. Het gaat daarbij vrijwel altijd om symfonisch repertoire en soloconcerten. Dat ik nu via MUSICO Reizen ook de opera goed leer kennen, vind ik geweldig. Wat dat betreft is er weinig veranderd sinds mijn zesde: mijn enthousiasme voor alles wat met muziek te maken heeft is onverminderd groot. En bij MUSICO kan ik het nog combineren met reizen ook. Ik kijk ernaar uit deze passies met u te delen!