MS Dutch Symphony

MS Dutch Symphony

De Rijn nabij de Loreley

De Rijn nabij de Loreley

Rijnsteden, Duitsland
23 december 2024 t/m 28 december 2024
Rijncruise kerst
Kerst aan de Loreley

MUSICO Reizen keert terug naar de Rijn!
Met de elegante viersterren MS Dutch Symphony - dat in zijn geheel voor ons gereserveerd is - zullen wij langs de belangrijkste operahuizen en concertzalen aan de Rijn varen, een prachtige tocht die ons onder meer langs de beroemde Loreley zal voeren.

Gegarandeerd vertrek  
Basisreissom: € 1.645,00

We zijn zeer verheugd dat we na lange tijd weer een opera- en concertcruise kunnen aanbieden. Rondom de kerstdagen varen we vanuit Nederland over de Rijn richting de Loreley. Op 28 december keren we per touringcar weer huiswaarts. Onderweg kunt u opera’s en concerten bijwonen in onder andere Düsseldorf, Keulen en Bonn.

De cruise vindt plaats op het viersterren MS Dutch Symphony, een van de elegantere schepen op de Europese wateren. Vanuit de lounge met bar of het restaurant met panoramaramen kunt u genieten van het voorbijgaande landschap, op weg naar de volgende concertlocatie.

Omdat nog niet alle muziekprogramma’s bekend zijn, kunnen we pas begin juli een definitief reis- en vaarprogramma presenteren. Een tipje van de sluier: we beginnen de reis met het Weihnachtsoratorium van Bach, een ideaal startpunt van de kerstdagen!

Overig
  • maandag 23 december 2024 Muziekprogramma Rijncruise met kerst
  • ()
  • Omdat nog niet alle muziekprogramma’s bekend zijn, kunnen we pas 1 juli een definitief reis- en vaarprogramma presenteren. U kunt wel nu al boeken, en pas later het muziekprogramma invullen.

  • Prijs: Nader te bepalen
MS Dutch Symphony

MS Dutch Symphony De MS Dutch Symphony is een van de elegantere schepen die op de Europese wateren vaart. Het schip heeft een prachtige lounge met bar, waar u van de voorbijgaande omgeving kunt genieten. Ook het restaurant beschikt over prachtige panoramische uitzichten.

De comfortabele en ruime hutten en suites, zijn voorzien van de gebruikelijke zaken zoals: persoonlijke badkamer, stoelen, twee bedden die ook als single bedden opgesteld kunnen worden, met een Frans balkon of een groot raam. Het schip heeft in totaal 68 cabines en vier suites. De Dutch Symphony heeft daarnaast nog veel meer te bieden zoals een boordshop, fitnessruimte, splash pool, massageruimte en een elegante bar en restaurant.

Accommodatie

De comfortabele cabines en suites zijn stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, een safe en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Alle cabines zijn per lift bereikbaar. Er zijn 72 accommodaties, verdeeld over drie dekken: het Mozartdek, het Straussdeck en het Haydndek. De suites en cabines op Mozartdek beschikken over een panoramaschuifpui en Frans balkon. De cabines op het Straussdek hebben panoramaramen of ronde ramen. De cabines op het Haydn Deck hebben kleinere ramen die niet geopend kunnen worden. Alle accommodaties zijn stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals TV, telefoon en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle suites en cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

Er is op het schip een hotellift aanwezig waarmee u zowel het Haydn Deck, als het Strauss Deck en het Mozart Deck kunt bereiken. Het Zonnedek kunt u alleen via een trap bereiken.

 

MS Dutch Symphony, cabine a op het Mozartdek

Mozart Deck

Op het Mozart Deck bevinden zich 17 cabines van 15 m² en vier suites van 22 m². Alle cabines en suites op dit dek hebben een panoramaschuifpui en een Frans balkon.

Strauss Deck

Op het Strauss Deck bevinden zich 27 cabines van 15 m². Hiervan hebben 22 cabines (b1-cabine 207-212 en 214-229) een panoramaraam dat geopend kan worden, twee cabines (b2-cabine 230, 231) waarvan het panoramaraam niet geopend kan worden. Drie cabines (b3-cabine 203, 204 en 206) op dit dek hebben geen panoramaraam maar een rond raam dat ten dele geopend kan worden ('kiepstand').

Haydn Deck

Op het Haydn Deck zijn 24 cabines van 15 m² beschikbaar. Alle cabines op dit dek hebben een venster dat niet geopend kan worden.

Dekplan MS Dutch Symphony

MS Dutch Symphony, dekkenplan

Basisreissom per persoon met vertrek op maandag 23 december 2024 € 1.645,00
Eenpersoonstoeslag € 195,00
Upgrade p.p. naar een b3-cabine op het Straussdek op basis van tweepersoonsgebruik (cabine 203, 204, 206) € 145,00
Upgrade p.p. naar een b3-cabine op het Straussdek op basis van eenpersoonsgebruik (cabine 203, 204, 206) € 50,00
Upgrade p.p. naar een b2-cabine op het Straussdek op basis van tweepersoonsgebruik (cabine 230, 231) € 145,00
Upgrade p.p. naar een b2-cabine op het Straussdek op basis van eenpersoonsgebruik (cabine 230, 231) € 50,00
Upgrade p.p. naar een b1-cabine op het Straussdek op basis van tweepersoonsgebruik (cabines 207-212 en 214-229) € 198,00
Upgrade p.p. naar een b1-cabine op het Straussdek op basis van eenpersoonsgebruik (cabines 207-212 en 214-229) € 100,00
Upgrade p.p. naar een a-cabine op het Mozartdek op basis van tweepersoonsgebruik € 298,00
Upgrade p.p. naar een a-cabine op het Mozartdek op basis van eenpersoonsgebruik € 200,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Muziekprogramma Rijncruise met kerst (23 december 2024) prijs nader te bepalen
Inbegrepen in de basisreissom:

• Verblijf op het 4-sterren MS Dutch Symphony in een cabine op het Haydndek, op basis van tweepersoonsgebruik (5 overnachtingen op basis van volpension, vanaf diner op 23 december t/m het ontbijt op 28 december, inclusief een glas wijn, bier of fris bij de lunches en diners)
• Een cultureel ‘on-board’ programma met lezingen en muziekbijeenkomsten
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem v.v. (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Inscheping te Nijmegen, ontscheping nabij de Loreley
• Exclusief eenpersoonstoeslag cabines (suites zijn niet beschikbaar voor eenpersoonsgebruik), toeslagen per persoon voor een upgrade, excursieprogramma, toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, fooien bemanning (vrijwillig, richtlijn € 35,= per persoon), consumpties en uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds. De prijzen voor de voorstellingen en concerten zijn inclusief toeslagen voor transfers van het schip naar concertzaal/operahuis v.v.
• In afwachting van het exacte vaarschema bieden we op een later moment een aantal excursies aan. Denkt u hierbij aan een stadsbezichtiging of Museumbezoek. Deze excursies zijn niet inbegrepen in de basisreissom en kunnen vooraf met korting worden geboekt of aan boord tegen het volledige tarief.
• Het gebruik van een rollator of rolstoel is in verband met de veiligheid aan boord niet toegestaan. Indien u toch een rollator of rolstoel wil meenemen voor gebruik tijdens excursies en vervoer naar de concerten, dient u dit bij aanmelding te melden.
• Wijzigingen in het vaarschema zijn wegens nautische/organisatorische redenen voorbehouden
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Toelichting eenpersoonstoeslagen en upgrades
Indien u een c-cabine op het Haydndek voor u alleen reserveert, geldt de standaard eenpersoonstoeslag à € 195,= . Indien u een cabine reserveert op het hoger gelegen Strauss- of Mozartdeck, dan komt hier nog de kosten voor de betreffende upgrade boven op. Dus als u bijvoorlbeeld een a-cabine voor u alleen reserveert, bedragen de kosten voor deze reis € 1.645,= (basisreissom) plus € 195,= (eenpersoonstoeslag) plus € 200,= (upgrade a-cabine op het Mozartdek), exclusief het facultatieve muziek- en excursieprogramma.
Indien u met twee personen gebruik wilt maken van een a-cabine, bedragen de bedragen de kosten voor deze reis per persoon € 1.645,= (basisreissom) plus € 298,= (upgrade a-cabine op het Mozartdek), exclusief het facultatieve muziek- en excursieprogramma.

 

NB. De suites voor deze Rijncruise zijn op dit moment volgeboekt. Indien u op de wachtlijst voor een suite geplaatst wil worden, geef dat dan svp bij boeking aan.

Remco Roovers

Vaak zeg ik tegen mensen dat ik het leukste werk ter wereld heb. Ik combineer verschillende passies in mijn werk en bedrijf. Over die passies wil ik u graag iets meer vertellen.
 
Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me toegelegd op muziek en musiceren: na begonnen te zijn op kerkorgel wisselde ik in mijn puberteit naar het meest persoonlijke instrument dat er bestaat: de zang. Dat ging zeer voorspoedig, ik kon wel naar het conservatorium vond mijn lerares. Tja, en als je dan altijd gedacht had arts te worden, is dat wel een ommezwaai. Ik bedacht dat ik met de combinatie van solozang op het conservatorium in Den Haag en een studie Muziekwetenschap aan de universiteit in Utrecht meerdere aspecten van de muziek zou bestuderen en dat ik goed beslagen de muziekwereld zou kunnen betreden.
 
Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze: Ik kon mijn studie aan het conservatorium afsluiten met het diploma Uitvoerend Musicus en studeerde tevens af als Muziekwetenschapper aan de universiteit. De twee studies vulde elkaar perfect aan. Hierna had ik langere tijd (ca. 7 jaar) een aanstelling bij het Groot Omroepkoor naast een praktijk als lied- en oratoriumzanger.
 
En toen was daar het moment dat Walter Wolvekamp - destijds eigenaar van Wolvekamp Muziekreizen, waar ik af en toe al voor werkte als reisleider - Taco Stronks en mij kwam polsen of we er iets voor voelden zijn bedrijf over te nemen. We hoefden er niet lang over na te denken, binnen enkele weken was de deal gesloten en op 5 januari 2002 vertrok onze eerste reis.
Inmiddels voel ik me een ondernemende musicus of een musicerend ondernemer. Het podium zie ik steeds minder vanaf de uitvoerende kant, maar des te meer vanaf de consumerende kant. Daarnaast geniet ik enorm van het bedenken en opzetten van reizen en alles wat bij een eigen bedrijf hoort.
 
Toch zou dit werk maar half zo leuk zijn als ik niet ook zeer regelmatig (zeker zo’n 15-18 keer per jaar) met onze groepen als reisbegeleider op pad ging. Ik voel me metropoliet als ik in New York loop, vereerd als ik eerste rang in de Scala te Milaan zit, bevoorrecht als ik een groep naar Australië mag begeleiden en domweg gelukkig als ik in Duitse steden als Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn rondloop. Wat mijn muzieksmaak betreft ben ik een alleseter, van barok tot modern, ik sta voor alles open. Als muziekwetenschapper hield ik me voornamelijk bezig met Wagner en de 19e eeuw, maar mijn interesse gaat wel degelijk verder.
 
Naast het verblijf in een goed hotel, eten in goede restaurants en mooie muziek is op reis het gezelschap van het allergrootste belang. En ook daar bof ik mee, op vrijwel alle reizen zie ik bekende en nieuwe mensen met interessante verhalen en levensgeschiedenissen. Muziek is voor ieder op zo’n reis een belangrijk element in zijn of haar leven, en dat bindt natuurlijk enorm.
Ik hoop dat deze website uw interesse kan wekken voor het maken van een muziekreis met MUSICO Reizen. Ik zie u graag op één van onze reizen.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.

In het voorjaar van 2018 liep Remco 800 km naar Santiago om aandacht te vragen voor de spierziekte MD. Lees hier zijn verslag.

Taco Stronks

Muziek speelt al mijn hele leven lang een grote rol.

Ik groeide op in een muzikaal milieu; altijd klonk er muziek en bij ons thuis bespeelde iedereen een instrument. Vooral de muziek van Bach vond ik erg mooi en op de lagere school hield ik regelmatig spreekbeurten over klassieke muziek. Tijdens mijn middelbare schoolperiode kreeg ik ook meer interesse in de popmuziek, maar de barokmuziek bleef mij het meest fascineren. Ook tijdens mijn studie Muziekwetenschap was ik vooral gefocust op de werkgroepen rond barok en ik studeerde bijvoorbeeld een tijdje Italiaans om beter de libretti te kunnen lezen.

Na mijn studie werkte ik bij het Utrechts Barok Consort van Jos van Veldhoven en het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman. In het midden van de jaren negentig kwam ik in dienst bij het Combattimento Consort Amsterdam van Jan Willem de Vriend, eerst als bibliothecaris, later als musicologisch medewerker.

Opera leerde ik waarderen door tijdens mijn studietijd de gratis Generale Repetities te bezoeken in de Stopera. De effecten op het toneel, zoals de (echte!) regen bij de opera Cendrillon van Massenet, vond ik imponerend en zullen me altijd bij blijven. Ik werd reisleider bij Wolvekamp Operareizen en greep de mogelijkheid om - samen met Remco Roovers - dit bedrijf over te nemen en MUSICO Reizen op te richten met beide handen aan.

Ik geniet ervan om met een groep op pad te zijn en een vakantiesfeer voor de reizigers te creëren. Wat mij aanspreekt aan een operareis is dat er bijna elke avond een programma is. Het is leuk om muzikale ervaringen na afloop van een voorstelling of concert met elkaar te delen. Tot mijn favoriete bestemmingen horen zeker Berlijn en Glyndebourne. Vooral de rituelen om het operabezoek heen, zoals je speciaal ‘opdoffen’ in smoking, en de bijzonderheid van de locatie vind ik belangrijk. Daarom vind ik het ook zo leuk om naar authentieke baroktheaters als die in Drottningholm, Schwetzingen en Potsdam te gaan. Dat maakt het bijwonen van een operavoorstelling nog iets meer bijzonder, tot een speciale gelegenheid.

Lees ook het interview met Remco Roovers en Taco Stronks.